Fastly’s wereldwijde internet-meltdown kan een teken zijn van wat komen gaat, …


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 1 jaar dictatuur + dag #85


Op de ochtend van 8 juni gingen tientallen van ‘s werelds meest bezochte websites een uur lang offline. Onder de getroffenen waren Amazon, Reddit, PayPal en Spotify, evenals de Guardian, de New York Times en de website van de Britse overheid, gov.uk. Samen verwerken deze websites honderden miljoenen gebruikers.

Bron artikel Fastly’s global internet meltdown could be a sign of things to come
Door: David S. WallUniversity of Leeds

Het probleem werd snel herleid tot Fastly, een cloud computing-bedrijf dat een content delivery-netwerk aanbiedt aan de getroffen websites. Een netwerk voor het leveren van inhoud is ontworpen om prestatieknelpunten te verminderen en is in wezen een systeem van computers of servers die kopieën van gegevens op verschillende punten van een netwerk bewaren. Als het mislukt, kunnen de websites die het ondersteunt hun gegevens niet ophalen en worden ze offline gehaald

Noot: Duidelijk is dat om het internet lam te leggen zijn slechts enkele hacks nodig om de gehele informatie voorziening te onderbreken, een teken aan de wand voor wat er komen gaat?

Lees verder bij de bron

Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk