Pensioenfondsen leeggeroofd (?) … of oud nieuws en de verkeerde benaming?

Save as PDF 

Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 1 jaar dictatuur + dag 33


Pensioenfondsen waren verre van leeg en het geld klotste tegen de plinten op, totdat die fondsen stiekem naar de EU verhuist werden. Het nog grotere probleem is echter de AOW, velen in Nederland hebben slechts aanspraak op een klein pensioentje en moeten het doen met de AOW dat is gefundeerd op een omslagsysteem. Met andere woorden, er is geen fundering alleen maar drijfzand.

Regeren is vooruitzien en dat werd op politiek niveau slechts maximaal vier jaar gedaan, tot de volgende verkiezing en daarna zien we wel. De AOW leeftijd werd in 1956 vastgesteld op 65 toen mensen nog gemiddeld 5 jaar minder van hun oude dag konden genieten als nu. In 1956 konden mannen nog 13,9 jaar en vrouwen 14,9 jaar verwachten te leven na hun pensioenleeftijd. Inmiddels is sinds 2012 die pensioenleeftijd langzaam opgetrokken en sinds 2018 68 jaar en nog stijgende naar verwachting. Bovendien werd al lang geleden de 70% pensioen regeling over de laatste twee gewerkte jaren gewijzigd in 70% over het gehele werkzame leven wat neer kwam op 50% of minder en nu staat de koppeling met het slaris in zijn geheel onder druk afhankelijk van de korte termijn winsten op de beurs terwijl beleggen toch echt voor de lange termijn gelden. 

Van de geschiedenis van ons pensioen heb ik sinds 2004 een kranten knipsel eBoek bijgehouden aangevuld met waarnemingen en artikelen. Voor mij is er dus niets nieuws onder de zon dat we een onhoudbaar stelsel hebben. Aan de andere kant is onze gehele economie een onhoudbaar model waar niet bestaand geld ook tegen de plinten aan schijnt te klotsen en voorspellen hoe dat af gaat lopen is de bekende glazen bol. Leef je leven, pluk de dag en beheers je economische voetprint zodat je tegen een klein stootje kunt, grote gaten kan immers bijna niemand overbruggen.

Download Eboek; Hoe ‘zeker’ is ons pensioen ?

Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk