Berkeley’s draconische COVID-19-beperkingen lijken meer op een gevangenis dan op een universiteit


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde dag #334


UC-Berkeley eist van studenten die op de campus wonen een periode van ‘zelf-quarantaine’, waarin studenten hun slaapzaal niet kunnen verlaten om naar de winkel te gaan of zelfs alleen buiten te sporten. Een student vertelde Campus Reform dat de universiteit hen onder “huisarrest” plaatst.

Bron artikel: Campus Reform: Berkeley’s draconian COVID-19 restrictions look more like prison than college
Ashley Carnahan and Adam SabesWednesday, February 10, 2021 10:09 PM

De University of California-Berkeley legde tot 15 februari een periode van ‘zelf-afzondering’ op voor alle bewoners van de campus en staat hen niet toe alleen naar de winkel te gaan of zelfs buiten te sporten.

De strikte quarantainemaatregelen, aangekondigd op 1 februari door universiteitsfunctionarissen, beperken dat studenten die op de campus wonen de campus verlaten, tenzij het een noodgeval is, en eisen dat studenten “zoveel mogelijk” in hun studentenkamer blijven.

“Je moet zoveel mogelijk in je kamer blijven en een gezichtsbedekking dragen in alle gemeenschappelijke ruimtes, inclusief badkamers (tenzij je je tanden poetst, je gezicht wast, doucht, enz.)”, Zegt de aankondiging.

In de e-mail staat dat studenten hun studentenhuis onder beperkte omstandigheden mogen verlaten, zoals “testvereisten, in geval van nood, en om eten te krijgen”.

Een vervolgaankondiging die op 8 februari werd vrijgegeven, verduidelijkte enkele vereisten en stelde dat studenten alleen eten zouden mogen ophalen bij een kiosk die zich buiten hun slaapzaal bevindt. Nadat de studenten hun eten hebben opgehaald, moeten ze ‘onmiddellijk naar [hun] kamer terugkeren’.

De tweede aankondiging stelt dat het studenten “NIET” is toegestaan “hun kamer te verlaten voor solo-oefeningen buitenshuis”.

Studenten die gebruik willen maken van de gemeenschappelijke toiletten in hun woonhal, kunnen dit alleen doen als er niemand anders in het toilet is.

“Je mag het toilet alleen gebruiken als het niet door een andere bewoner wordt bewoond. Probeer alstublieft vast te stellen of er al iemand in het toilet is voordat je het gebruikt. Dit helpt ons om de overdracht van virussen te verminderen”, aldus de aankondiging.

Volgens de aankondiging kunnen studenten die de vereisten inzake “afzondering” overtreden, worden onderworpen aan “ernstige sancties voor residentieel gedrag”, zoals “gediskwalificeerd voor huisvesting en geschorst voor de universiteit”.

Studenten worden aangemoedigd om overtredingen van de richtlijnen door andere studenten te melden.

Megan Wang, een tweedejaars aan UC-Berkeley, vertelde Campus Reform “in zekere zin worden de studenten die teruggingen naar de campus [worden] onder huisarrest geplaatst.”

“Deze week werden veel meer mensen getest en het aantal gevallen daalde, maar de school besloot toch om persoonlijke activiteiten uit te stellen … Het lijkt erop dat de schoolambtenaren geen duidelijke richtlijnen hebben om te bepalen wanneer de faciliteiten moeten worden heropend. “

Campus Reform nam contact op met UC-Berkeley voor commentaar, maar ontving geen reactie.


Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk