Gezondheidsradio

gezondheid radio
Podcast afleveringen | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014
In April 2014 is gezondheidsradio gestopt met wekelijkse uitzendingen. Het archief (6 jaar) blijft beschikbaar.
pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

Van een dotcom.radio luisteraar kreeg ik het verzoek om toch weer wat meer gezondheid onderwerpen te gaan uitzenden. Dat gaan we niet doen, …

Onze wekelijkse dotcom.radio podcast zit al boordevol en het zou eigelijk voor ons alleen maar een herhaling zijn.

Ik heb dus alle pagina’s van de oude gezondheidsradio podcast hersteld in zoverre dit mogelijk was. De oude software heb ik niet meer en zou ook niet meer werken op deze computer. Alle links verwijzen naar niet bestaande pagina’s die intertijd allemaal verwijderd zijn vanwege de internet censuur en omdat ik geen tijd en ZIN had om alles aan te passen en toe te geven aan de censuur. De gehele website werd simpelweg offline gehaald met alle 2.000 + artikelen. Let wel dat sommige inzichten veranderd zijn zoals die van Mike die toen meer pro vegetarisch was.

Bij de onderwerpen staat een datum en via die datum kun je op de download pagina de betreffende uitzending beluisteren of downloaden

Here’s to your health radio: Dinsdag 21.00 ~ 22.00 uur

Ik ken hem al een aantal jaren, Gerry, hij komt uit Louisiana. Momenteel meer als 70 jaar (jong) en niet te verslaan op de dansvloer. Het gesprek kwam op gezondheid en ik vroeg hem; “Hoe oud wil jij eigenlijk worden?” Het antwoord vertelde mij boekdelen; “I’m intended to life until I die”. (Ik heb mij voorgenomen om te leven tot ik dood ga)

In dit antwoord zit nu precies de clou!
De meeste mensen gaan immers langzaam dood waarbij hun kwalen hen allerlei beperkingen opleggen waardoor ze niet meer toekomen aan leven, genieten, onbeperkt vrolijk kunnen zijn, pijnvrij, blakend van energie.

Mensen die dit aanspreekt, deze levenslust willen behouden of, …… er alles aan willen doen om die levensenergie te herwinnen, daar is dit radioprogramma voor. 

De feiten vertellen mij al jaren hoe het komt dat mensen ziek worden. Die feiten worden echter moeiteloos genegeerd door de meeste mensen tot het moment aanbreekt dat je eigen lichaam aangeeft: TOT HIER EN NIET VERDER!

Voor sommigen is het dan echter te laat en is de schade onherstelbaar.
De meeste krijgen echter een tweede kans. De overgrote meerderheid negeert echter massaal die tweede kans.

Ze nemen een pijnstiller in plaats van de oorzaak van de pijn op te sporen. Ze nemen een medicijn die hun cholesterol verlaagt in plaats van hun voeding aan te passen. Ze worden diabeet in plaats van echte voeding te gaan gebruiken. Ze krijgen reuma omdat ze nog nooit gehoord hebben dat de voedingscombinatie die zij eten hun lichaam verzuurt. (pH waarde) Ze vinden voedingssupplementen allemaal maar onzin terwijl onze voeding beslist niet kan voorzien in de minimale behoeften, ook niet als je biologisch eet!

Dit zijn de FEITEN, maar feiten vertellen mensen schijnbaar niets. (?) 
We gaan dan ook zoveel mogelijk de feiten aanvullen met verhalen uit de dagelijkse praktijk. Hoe geneeskundigen een ziektebeeld oplossen en mensen die schijnbaar chronisch ziek zijn weer op het pad zetten van gezond leven.

De afgelopen jaren heb ik een netwerk opgebouwd waar deze kennis in ruime mate aanwezig is. Deskundigen op het gebied van voeding, landbouw, watermanagement, diëtiste, artsen en natuurgeneeskundigen. Geneeskundigen die zich niet bezig houden met symptoom bestrijding maar de oorzaak zoeken.

De FEITEN vertellen een heel ander VERHAAL

Op je gezondheid.
Here’s to your health.