Een fit immuunsysteem heeft niets te vrezen van een virus


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde dag #318


Immuunsysteem ondersteuning in coronatijd

We leven in een rare tijd. Als het gaat om gezondheid en ons immuunsysteem lijkt het de omgekeerde wereld  Beleidsmakers en enkele virologen beweren dat er gevaarlijke virussen rondwaren en verplichten maatregelen die onze lichamelijke en mentale gezondheid ondermijnen.  Er is bijna geen aandacht voor het belangrijkste, de rol van het immuunsysteem. Het is nu nog belangrijker om extra aandacht aan je immuunsysteem te geven.

Bron artikel: Corona en ons immuunsysteem – Sanulogic 
Alle artikelen van Rinno Heidstra, klik op de naam boven het artikel

Een fit immuunsysteem heeft niets te vrezen van een virus

Het immuunsysteem is gemaakt om indringers te herkennen en te elimineren. Als een virus door de eerste bescherming heen breekt, de huid en slijmvliezen, komt het in het weefsel terecht. Immuuncellen patrouilleren hier, ontdekken de indringer en vallen deze aan. Meestal is het immuunsysteem veel sterker dan de indringer en wordt deze onschadelijk gemaakt zonder dat wij het merken. Het is logisch en verklaarbaar dat de meeste mensen helemaal geen last hebben van het Coronavirus, het wordt gewoon, net als vele andere indringers, opgeruimd.

Ziek wordt je ALLEEN als het immuunsysteem niet fit is

Ziek betekent dat je ziektesymptomen hebt, je voelt je slecht, hebt soms pijn in spieren of gewrichten en koorts en daar waar de indringer het sterkste bevochten wordt, zijn extra klachten. Soms met name in het hoofd, soms de keel, de longen of de maag en darmen. Het hebben van klachten bij een infectie betekent dat de verdedigingstroepen in actie zijn en dat gaat met diverse ongemakken gepaard. Klachten zijn dus niet altijd een slechte zaak! Koorts, temperatuurverhoging, heeft als doel om de indringer te verzwakken en de eigen ‘soldaten’ sneller en krachtiger te laten functioneren. Koortsremmende middelen en pijnstillers zijn meestal niet verstandig.

Als de strijd wordt gestreden in de keel of de longen wordt meer slijm gemaakt, in dit slijm zitten onder meer gesneuvelde immuun cellen en dode indringers. Hoesten helpt dit slijm te verwijderen. Het is iets wat bij de strijd tegen de indringers hoort en is een reactie die nodig is om gezond te worden.

Als het immuunsysteem verzwakt is

Het beschrevene is het gebruikelijke ziekteverloop, soms, als het immuunsysteem verzwakt of overbelast is, ontstaan ernstiger klachten, soms zelfs overlijden mensen in de strijd tegen virussen of bacteriën.  De koorts kan zo hoog oplopen dat de eigen cellen beschadigd raken, of de strijd is zo heftig dat meer slijm wordt gemaakt dan opgehoest kan worden, of er worden zoveel ontstekingsstofjes aangemaakt dat het lichaam het niet meer kan verwerken. Dit laatste fenomeen wordt cytokinestorm genoemd. Cytokines zijn  boodschapperstofjes die de immuuncellen vertellen actief te worden, dat is zinvol en belangrijk, zo wordt het ‘leger’ gemobiliseerd. Als teveel boodschapperstoffen worden gemaakt, worden teveel ontstekingscellen actief, soms zoveel dat het lichaam het niet aan kan.

Het is enigszins te vergelijken met een oorlog met tanks die een stad moeten veroveren. Schieten is zinvol, er zijn beschadigingen, maar als bijvoorbeeld tien tanks nodig zijn om het doel te bereiken is het niet slim als honderd tanks worden ingezet. De stad wordt dan platgelegd in plaats van veroverd.

Hoe raakt het immuunsysteem verzwakt?

Iedereen weet het;  door slechte voeding, te weinig beweging, te weinig sociale contacten, stress, elektromagnetische straling, medicijngebruik en chronische ontstekingen raakt het immuunsysteem  verzwakt.

Door de opgelegde vrijheidsbeperkingen ontstaat bij veel mensen angst en bezorgdheid dus stress. De mogelijkheden om te sporten zijn beperkt. Sporten is een goede training voor hart en longen en tevens belangrijk om de zinnen te verzetten en gezellig onder de mensen te zijn. Er ontstaan rug-nek en schouderklachten omdat training in een sportschool niet mag. Er ontstaat gefrustreerdheid en vereenzaming bij veel oudere maar ook jongere mensen.  Kortom, de corona maatregelen ondermijnen het immuunsysteem, het is nu nog belangrijker te letten op immuun versterkende factoren dan voor de Corona tijd.

Algemene leefstijl adviezen om het Immuunsysteem te versterken

  1. Let op uw voeding, eet veel groente en voldoende fruit en drink voldoende gezond water.
  2. Doe dagelijks ontspanningstraining die bij u past, bijvoorbeeld autogene training of meditatie. Door ontspanning worden stresshormonen afgebroken en wordt de gezonde balans in het lichaam hersteld.
  3. Zorg voor dagelijkse beweging, bijvoorbeeld een half uur wandelen of fietsen.
  4. Neem voldoende aanvulling van de voeding met supplementen en eventueel enzymsubstraten of infusen.

Wat kun je doen om het risico op een Corona virusinfectie te verminderen?

Aanvullend aan de genoemde adviezen zijn er meer mogelijkheden om het immuunsysteem te ondersteunen, onderstaand beschrijf ik drie opties die gecombineerd kunnen worden en een laboratoriumonderzoek ter onderbouwing van de inname van supplementen of het nemen van infusen.

  1. Een celenergie verhogend protocol met enzymsubstraten
  2. Infuustherapie
  3. Laboratoriumonderzoek

Supplementen waarvan wetenschappelijk de werking is aangetoond

Vitamine D

Om het immuunsysteem in conditie te houden zijn sommige supplementen belangrijker dan andere. Vitamine D blijkt erg belangrijk te zijn.  Uit onderzoeken blijkt dat een lage vitamine D spiegel een grotere kans op luchtweginfecties waaronder corona betekent. Ook is vastgesteld dat mensen met de ernstigste complicaties op de intensive care de laagste vitamine D spiegel hadden.

In mijn praktijk behoort de vitamine D bepaling tot de standaardonderzoeken, ik heb nog niemand gemeten die voldoende vitamine D heeft zonder supplementen te gebruiken. Vaak is er een enorm tekort!

Vitamine D is erg belangrijk voor ons immuunsysteem. Het is zinvol om te testen hoe hoog de vitamine D spiegel is zodat de passende hoeveelheid als supplement kan worden bepaald. Zonder meting wordt vaak 5000 IE per dag geadviseerd. Het is belangrijk om dagelijks te gebruiken omdat immuuncellen het dagelijks nodig hebben.

Vitamine D-deficiëntie wordt geassocieerd met een toename van een verhoging van het tromboserisico dat vaak wordt gezien bij COVID-19. Vitamine D-deficiëntie blijkt vaker voor te komen bij patiënten met overgewicht en diabetes. Deze aandoeningen zouden een grotere kans op overlijden aan COVID-19 betekenen. Als vitamine D inderdaad de ernst van COVID-19 vermindert met betrekking tot longontsteking/ARDS, ontstekingen, ontstekingscytokines en trombose, dan is het volgens ons (de onderzoekers) een relatief gemakkelijke optie om de impact van de pandemie te verminderen.

Vitamine C

Normaal gesproken is ons immuunsysteem zeer efficiënt in de verdediging tegen bacteriën en virussen. Voor een goede werking zijn echter verschillende vitaminen en sporenelementen nodig.

Vitamine C speelt hierin een belangrijke rol. Het is betrokken bij duizenden stofwisselingsprocessen. Het menselijk organisme is, in tegenstelling tot veel dieren, niet in staat om vitamine C te produceren. Vitamine C  is  essentieel en moet met voedsel worden ingenomen. Voldoende vitamine C is belangrijk voor de stevigheid van huid, slijmvlies en celwanden. Een sterkere barrière maakt het  moeilijker voor het coronavirus om door te dringen in de cel.

Welke rol speelt vitamine C in de therapie van coronapatiënten?

Tijdens een coronavirusbesmetting kan het vitamine C gehalte binnen enkele uren met ongeveer 50% dalen. Bij patiënten op de intensive care en bij longontsteking is een significant vitamine C-tekort vastgesteld. Vitamine C kan worden gebruikt in alle fasen van een virale infectie, niet alleen bij Corona. Het voorkomt dat het immuunsysteem in de cytokineproductie doorschiet. Het vermindert het aantal ernstige gevallen en het optreden van complicaties (bijv. trombosen, embolieën, longbeschadigingen).

De dosering van vitamine C is afhankelijk van de fase van de ziekte en de ernst ervan. Dit wordt verklaard door het feit dat vitamine C zowel anti-oxidant als oxidatief vermogen heeft op een dosis-afhankelijke manier. In hogere doses heeft vitamine C een virus dodend effect.

Selenium

Veel mensen hebben een tekort aan selenium omdat de voeding over het algemeen te weinig selenium bevat.

Een seleniumtekort (< 100 µg/l) verzwakt het immuunsysteem en vergroot zo de kans dat het lichaam een virusinfectie krijgt. Bovendien kan een seleniumtekort mutaties bevorderen van een virus, dit is aangetoond bij het griepvirus. Een tekort kan mede verantwoordelijk zijn voor een ernstiger verloop van de ziekte, aangezien virussen zich sneller in het lichaam vermenigvuldigen wanneer zich sneller in het lichaam kunnen verspreiden.

Zink

Zink speelt een belangrijke rol in het immuunsysteem. Het speelt een rol bij onder meer het activeren van het immuunsysteem en de kwaliteit van de huid- en slijmvlies barrières die als eerste de virussen en bacteriën moeten tegenhouden. Het kan een remmende invloed hebben op T-cellen, afweercellen die mede verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van een eventuele cytokinestorm. Een zink tekort vermindert de activiteit van enkele afweercellen die juist belangrijk zijn bij de vernietiging van virussen, bacteriën en tumorcellen.

Omega 3 olie

Veel mensen hebben een tekort aan omega 3 olie dat onder andere ontstekingsremmend werkt. Volgens Chinees onderzoek kon de inname van omega-3 samen met eiwitten en polyfenolen het sterftecijfer bij ernstige COVID-19 patiënten verminderen, de proteïne onderdrukte de stofwisseling  en kon zo de cytokinestorm tegengaan, polyfenolen konden worden gebruikt om ontsteking te bestrijden.

Resveratrol

Resveratrol behoort tot de polyfenolen net als bijvoorbeeld groene thee extract en quercetine. Het heeft positieve effecten als antioxidant en ondersteunt het immuunsysteem bij virale infecties waaronder Corona.  Het blijkt een antivirale werking te hebben door het remmen van de vermenigvuldiging van het virus, het vermindert de ontsteking door de hoeveelheid stikstof vrije radicalen te verminderen. Een  mogelijke complicatie als cytokinestorm wordt hierdoor tegengegaan.

Verschillende soorten fruit bevatten resveratrol waaronder tomaten, jackfruit, blauwe bessen, pruimen en noten.

Verbetering van het immuunsysteem door verbetering van celenergie

Niet alleen voldoende bouwstenen voor het immuunsysteem zijn belangrijk, ook de energie in de cellen is belangrijk. Het Italiaanse bedrijf Citozeatec heeft na meer dan veertig jaar onderzoek de stoffen ontdekt en ontwikkeld die in de cel verantwoordelijk zijn voor de energieproductie, de enzymsubstraten. In cellen is stofwisseling en dus ook de energieproductie in de cellen alleen mogelijk door enzymreacties. Zonder enzymreacties kan geen celenergie, ATP, worden geproduceerd. De enzymactiviteit wordt in de loop der jaren door verschillende factoren minder, enzymsubstraten helpen de enzymfunctie te herstellen en daarmee het immuunsysteem.

Citozeatec heeft begin vorig jaar een combinatie van producten samengesteld om het immuunsysteem te helpen het Coronavirus te verslaan.  U kunt op deze website meer informatie vinden.

Infuustherapie

Om op een snellere en effectievere manier het immunsysteem te ondersteunen zijn infusen zinvol. In onze praktijk bieden we tal van infusen aan voor verschillende doeleinden, meestal op basis van de uitkomsten van laboratoriumonderzoek.Voor het ondersteunen van het immuunsysteem om virale infecties te helpen voorkomen zijn bijvoorbeeld volgende infusen zinvol:

  1. Vitamine C
  2. Resveratrol
  3. Selenium

Meer mogelijkheden zoals glutathion, alfaliponzuur of NADH infusen kunnen het beste individueel worden besproken.

Laboratoriumonderzoek

Het gebruiken van supplementen is sowieso zinvol, maar het kan goed zijn met laboratoriumwaarden te bepalen of er functiestoringen van organen zijn of grote tekorten. Bij grote tekorten is het zinvol om hogere doseringen te gebruiken en om eventueel infusen te nemen. Hier worden enkele voorbeelden van preventief bloedonderzoek beschreven.

Onder meer de onderstaande literatuur is gebruikt voor dit artikel.


Noot: Als iemand in de positie van Rinno kun je niet alles schrijven wat je denkt over een ‘virus’. Het is voor mij meer dan duidelijk dat de meerderheid van de mensheid logisch denken niet als voldoende op hun schoolrapport zouden hebben staan. Duizenden jaren zijn mensen gezond oud geworden met producten uit de natuur. Nu wil men u wijsmaken dat chemische stoffen in een vaccin de enige redding zijn? Sterkte met uw beslissing(en) voor de rest van uw leven. Wist U dat mensen die dood gaan hier in Frankrijk begraven worden als chemisch afval? Met al die medicijnen en verzorgingsproducten is het niet zo moeilijk te ontdekken waarom dat zo is.

– HM

Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk