Google’s “experimentele” blokkering van verschillende nieuws mediasites


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde dag #305


Misschien verrassend Amerikaanse liberalen, de Duitse bondskanselier Merkel en Emmanuel Macron berispten Twitter voor het blokkeren van het Twitter-account van president Trump, en beschuldigden Silicon Valley stoer van het overdreven censureren van de leider van de vrije wereld.

Bron artikel Zerohedge: Aussie Officials Fume At Google’s “Experimental” Blocking Of Several News Media Sites
Door: TYLER DURDEN

Het blijkt dat leiders in Australië ook behoorlijk wat problemen hebben met de Amerikaanse techgigant die dicteert wat wel en niet kan worden gehost op hun platform. Google ligt momenteel onder vuur vanwege het verwijderen van lokaal nieuws uit de zoekresultaten in Australië als onderdeel van een “experiment”.

Critici noemden dit echter een “huiveringwekkende illustratie” van de macht van het bedrijf.

Het incident is het laatste in een voortdurende ruzie tussen Google en de Australische regering, die overweegt om Facebook te dwingen lokale uitgevers te betalen voor het delen van hun inhoud. Woensdag zei Google dat het “een paar experimenten had uitgevoerd die elk ongeveer 1% van de Google Zoeken-gebruikers in Australië zullen bereiken”.

Google probeerde de betekenis van sommige van deze shutdowns te bagatelliseren en stond erop dat het bedrijf dit soort experimenten elk jaar uitvoert.

In een andere verklaring zei de Australische uitgever Nine Group: “Google is een effectief monopolie en door de toegang tot dergelijke actuele, nauwkeurige en belangrijke informatie te onthouden, laten ze duidelijk zien welke invloed ze hebben op de toegang die Australiërs hebben.”

“Tegelijkertijd laat Google nu zien hoe gemakkelijk ze Australische nieuwsaanbieders die uit hun gunst vallen effectief van het internet kunnen laten verdwijnen – een huiveringwekkende illustratie van hun buitengewone marktmacht.

“De digitale reuzen moeten zich concentreren op het betalen voor originele inhoud, niet op het blokkeren ervan. Dat is mijn boodschap aan die digitale reuzen”, zei de Australische penningmeester Josh Frydenberg.

“We hebben opnieuw wetgeving geïntroduceerd die nu in behandeling is bij een Senaatscommissie om een wereldwijd toonaangevende verplichte code in te voeren om ervoor te zorgen dat die digitale reuzen traditionele nieuws mediabedrijven een behoorlijk bedrag betalen voor het genereren van originele inhoud.”

Met andere woorden, er zullen geen gratis ritten meer zijn.

Noot: Zo zou het moeten zijn voor een doorgeef dienst als Google, maar laten we naar het heden kijken. Het is geen normale wereld en Google is net als de sociale media giganten bezig de Nieuwe Wereld Orde uit te rollen en we mogen op onze blote knieën de laatste populist bedanken die nog de mogelijkheid bezit hieraan tegengas te geven, Donald J. Trump. Het is erop of eronder en ik zet vol in op de eerste en enige voor ons gunstige optie. Waarom heb ik dit artikel geplaatst, we weten dit al lang, maar nu pas zien we dit soort berichten sporadisch in sommige Main Stream Media sites opduiken, na jaren, ….

– HM

Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk