Gezondheid, zelf onderzoek is verstandig voordat je …


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde dag #296


…. voordat je naar de dokter gaat.

Overal ter wereld zijn mensen op zoek naar het antwoord op ziektes, het is een speurtocht met vele valkuilen, dwaalsporen, nep onderzoeken die betaald worden met een bepaald doel voor ogen. Aan de andere kant zijn er vele mensen die zich steeds opnieuw de vraag blijven stellen; “Waarom”, en blijven doorzoeken tot ze antwoorden hebben gevonden, …

Peter Strous is Nederlander van oorsprong en leeft in Adelaide Australie. Op 55 jarige leeftijd kreeg hij problemen met een hartklep. Kort daarna werd hem aanbevolen om medicijnen te slikken die cholesterol verlagen. Dat laatste speurde hem aan om de vraag van dieet en gezondheid in eigen handen te nemen. Eerst alleen om cholesterol te verlagen zonder medicijnen maar de ontdekking dat doctoren zoals Dean Ornish and Caldwell Esselstyn (“Ijselstein”, Nederlandse naam van oorsprong) verstopte hartvaten weer openden door alleen een dieet verandering, riep nog veel meer vragen op.

Waarom was dit niet bekend?

Waarom is dit niet ons dieet advies? Waarom weet zelfs de hartspecialist niet dat hartziekte wordt veroorzaakt door ons dieet en wat er precies in ons dieet zit? 

Peter besteedde een jaar aan hartziekte, diabetes 1 en 2, botontkalking, MS, arthritis en levensverwachting en ziet dat dierlijk en bewerkt voedsel een grote rol speelt in al deze ziektes. 

Wat niet duidelijk was voor hem was kanker. Wat is de relatie tussen kanker en dieet? Is het ook zo groot als die andere ziektes en hoe werkt ons dieet op kanker? Peter is een technicus en ziet dat als je niet weet hoe iets werkt (net als in kanker), dan weet je eigenlijk heel weinig. 

De oorspronkelijke motivatie voor zijn 6 jarig kanker onderzoek was om kanker beter te begrijpen als een ziekte. Nieuwsgierigheid dus. Deze motivatie is nu omgezet in het delen van zijn onderzoeken om een betere wereld te schapen. Een ervan laat zien dat zelfs in long kanker, bij meestal rokers, dieet een erg grote rol speelt. Peter ziet dat de rol van het eten in long kanker groter is dan dat van roken zelf.

Een vraag die hij zichzelf stelde was: Hoe komt het dat onze genen over 10 duizenden jaren bijna perfect de genetische informatie doorgeven aan de volgende generatie terwijl bijna een kwart van de mensen in de westerse wereld genetische problemen krijgen die tot kanker leiden. Welke andere factoren spelen een rol in kanker? Wat hebben wij gemist in onze strijd tegen deze ziekte? 

Hier vindt je Peter zijn bevindingen in pdf eBoek vorm, het is (nog) geen eind versie download het boek


Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk