Gezonder leven: Waar moet ik beginnen?


Dit oude artikel uit 2012 staat nog steeds vol met waardevolle tips over gezonder leven, we leven immers in een zwaar vergiftige wereld.

gezondheid tips Veel mensen zien door de bomen het bos niet meer als ze eventueel besluiten om toch maar ‘iets’ gezonder te gaan leven.

Ikzelf heb al vele stappen doorlopen waarvan ik de vruchten pluk. Tijdens een presentatie op de Wellness beurs begin november in Made maakte ik uit de vragen van luisteraars op dat er best een lijst te maken is met wat ik zou doen als ik opnieuw zou starten met gezonder leven met de kennis die ik nu bezit.

de gezondheid top 10

Gezonder leven: Waar moet ik beginnen?

Een ieder zal zijn eigen top 10 kunnen samenstellen maar terugkijkend gebaseerd op mijn persoonlijke ervaring zou ik het zo gaan doen. Al deze punten leiden naar leesvoer, gedachtenvoer die zeker niet tot de best gelezen artikelen behoren van mijn (oude) website. Als je al deze kennis bij elkaar optelt en wiskundig zou gaan berekenen is mijn doel om 100 jaar oud te worden echt niet gebaseerd op hoop of geluk hebben.

1). Sta positief in het leven
Ook al ben je positief ingesteld, wanneer je er bewust mee omgaat is er altijd ruimte om te verbeteren. Een positieve levenshouding is het beste gezondheidsserum wat er bestaat. Veel ongemakken en ziektes kunnen voortkomen uit stress en conflicten. Zoek daarover informatie betreffende GNM.

2). Zeemineralen
Betreffende voeding zou ik starten met het gebruik van zeemineralen en daar de bekende ‘sole’ mee maken zodat ik bijna het gehele spectrum aan mineralen binnen krijg. 99,5% van alle mensen hebben een functioneel mineralengebrek. Waarom staat deze maatregel met stip op nummer twee? Omdat zeemineralen minder dan één cent per dag kost!

3). Het Budwig-dieet
Als tweede zou ik het Budwig-dieet introduceren dat ik nu al zeven jaar elke dag gebruik. Het standaard Budwig-dieet heb ik inmiddels op details aangepast. Buiten de standaard twee eetlepels geweekte granen, de volle yoghurt en mijn vitaminedrankje (vooral omdat ik dat zo lekker vind / mango) de banaan of kiwi of ander fruit van het seizoen gaan daar een theelepel lijnzaadolie, een theelepel pompoenolie en twee theelepels liposomale vitamine C in. Opnieuw zijn ook hier weer de kosten per dag laag en het is een superboost voor je gezondheid. Met de yoghurt krijg je ook gelijk goede vetten binnen waardoor je mineralen beter opneemt (functioneel). De volgorde is: goede vetten, mineralen en daarna nemen de vitaminen pas optimaal op.

4. Smoothie’s
Al sinds eind 2008 neem ik elke werkdag een smoothie mee naar mijn werk. De ene dag is dat de superfruit-smoothie en de andere dag een yoghurt-smoothie. Beide zitten boordevol met kruiden en zijn eigenlijk net zo eenvoudig en snel klaar te maken als fast food maar dan supergezond.
Super Fruit Smoothie / Yoghurt smoothie

5). Volkstuin / vierkante meter tuin
Ik zou terugkijkend zeker al eerder begonnen zijn met een volkstuin, beter nog, je kan ook net zoals ik samenwerken met iemand die al een volkstuin bezit. Leren van een ander in de praktijk en samen de klus uitvoeren waardoor het werkelijk een peulenschilletje is om bij te houden. En, het levert je geld op want niet alleen bespaar je op je uitgaven, je hebt met biologische productie ook nog eens supergoede en verse kwaliteit. Geen GMO, geen pesticiden en geen ongewenste andere toevoegingen (e- nummers) en suikers. Vind dat maar eens in de supermarkt! Volkstuin

6). De Sauna
Sedert mijn bezoek aan vrienden in Denemarken ruim 30 jaar geleden ben ik een fan geworden van de sauna. Nu, eenmaal beter voorgelicht weet ik ook dat het niet alleen heerlijk is maar ook heel gezond om je lichaam en huid te reinigen en ontgiften. Vind je de sauna bezoeken te duur, bouw er dan zelf een op zolder of een andere ruimte. Ik heb er in 1995 een gemaakt thuis en ga er trouw tweemaal per week in. Lees er meer over in dit informatierijke artikel over voeding en ontgiften. Waarom een sauna zo gezond is?

7). NES of vergelijkbare energetische scan
Ik ben al jaren een fan van de NES of vergelijkbare energetische scanmethoden zoals Bio Meridian, Scio etc. Het meten van de actuele lichaamsconditie geeft namelijk inzicht waar je nu staat. Voor mij is het echter geen methode (meer) om problemen op te sporen maar te kijken waar er nog ruimte is voor verbetering zodat je eventuele problemen voor kan blijven. Uitlegover de NES scan

8). Water filter & vitalizer
In de hoofdwaterleiding van mijn huis zit sinds enkele jaren een vitalizer (Memon) omdat ons drinkwater in tegenstelling tot wat we denken…. gewoon ongezond is en datzelfde is ook van toepassing op de flessen die we in de winkel kopen. Mijn water heeft nu een pH-waarde van 8. Onder de aanrecht zit bovendien nog een waterfilter die het drinkwater verder zuivert wat echter wel iets ten koste gaat van de pH-waarde (7,5). Beide waterzuiveringsapparaten kosten echter tezamen meer dan 1200 euro zodat ze wat lager in mijn top tien zijn beland maar zeker niet minder belangrijk. Het is echter voor mij een simpele keuze. Wordt het een dure vakantie, een nieuwe super breedbeeld TV of andere luxe of komt onze gezondheid op nummer één?

Water en de pH-waarde

Meer informatie over de vitalizer

Informatie over Kangen water

Schoon imago van drinkwater is onterecht

9). Wat je niet meer gebruikt is echter even belangrijk!
Als je het bovenstaande overzicht ziet dan zie je wellicht dat het aantal E-nummers en andere schadelijke toevoegingen, pesticiden en mogelijke genetisch gemodificeerde ingrediënten (GMO) drastisch verminderd zijn. Ook wat betreft verzorgingsproducten gebruik ik stoffen die ik ook zo kan opeten. Zo was ik mijn haar bijvoorbeeld met natriumbicarbonaat en spoel het na met azijn (pH-balans) en dat werkt beter dan welke dure shampoo dan ook…. bovendien wederom veel goedkoper!

10). Op de laatste plaats staan mijn technische aanpassingen
Zo gebruik ik de Hulda Clark-zapper om mijn lichaam nog beter te ontgiften.

Als sinds bijna vier jaar gebruik ik de Neuro Sync Alpha 7 om mijn lichaam te beschermen tegen elektrosmog. Lees meer over schadelijke straling in en om je huis:

Sinds twee jaar hebben we tevens een aardingslaken op bed eveneens tegen elektrosmog en andere gezondheidsvoordelen.

Speciaal om in de winter extra vitamine D aan te maken heb ik daarvoor een infraroodlamp.

Sinds enkele weken heb ik een tweetal Chemtrail Busters gemaakt voor mijzelf en mijn volkstuin maatje om ons te beschermen tegen de schadelijke stoffen van chemtrails. De rotzooi valt nu simpelweg bij een ander… totdat die ook zo slim worden er ook een te maken voor zo’n dertig euro.

Extreem?
Als je al deze zaken bij elkaar telt mag je gerust concluderen dat ik best extreem bezig ben geweest om al deze zaken te realiseren de afgelopen 10 jaar. Dit gebeurde echter allemaal nadat ik in de jaren daarvoor al veel positieve ervaringen had opgedaan over de aanpassingen in mijn leefstijl … en sommige mensen willen dan meer positieve resultaten! De voordelen zijn dan ook legio. Zo ben ik de afgelopen 15 jaar nog geen dag ziek geweest, heb bergen energie en iedereen schat mij jaren jonger!

De andere kant van de medaille
* Hoeveel mensen zullen er wel niet zijn die een terugval in hun inkomen hebben omdat ze lichamelijk niet meer in staat zijn hun werk uit te voeren?

* Hoeveel mensen zijn er wel niet die moeten leven met een lichamelijke handicap of kleine dagelijkse ongemakken vanwege een ongezonde leefstijl?

* Hoeveel mensen overlijden er wel niet vroegtijdig omdat ze geen kennis hadden van al deze zaken of dat allemaal ‘even’ wat minder belangrijk vonden?

Schandelijk
Natuurlijk is het een grote schande dat we niet meer blindelings kunnen vertrouwen op onze voedingsketen en landbouw.

Natuurlijk is het een grote schande dat we niet meer kunnen vertrouwen op de methoden en medicijnen van onze westerse geneeskunde.

Welke dokter kies jij als je ziek wordt?

Natuurlijk is het een grote schande dat de politiek er een geheime agenda op nahoudt die het daglicht niet kan velen.

Natuurlijk is het een grote schande dat er geen persvrijheid meer bestaat en de alternatieve media de mond gesnoerd worden door de copyrights aan te scherpen en de Codex Alimentarius-wetgeving.

— Henk Mutsaers