“de Strijders van het licht”, born to be free


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde dag #252


Boek: “de strijders van het licht” Voor Paulo Coelho (de schrijver) is zelfonderzoek een sleutel tot het vinden van geluk. ‘Ik ben een strijder, geen wijs man,’ zei hij eens in een interview. In De strijders van het licht verzamelde Coelho 133 levenswijsheden. Dit boek openbaart de strijder die zich in ieder van ons verschuilt; een strijder van het licht, die weet dat hij kan vechten voor zijn dromen.

Mark stuurde mij dit inzicht en informatie over het boek “Strijders van het licht

Omdat het een bundel is van korte verhalen en citaten hierbij de strekking. Deze samenvatting die ik eerder tegenkwam geeft duidelijkheid en inzicht:

Bron

Als mens zijn we hopeloos op zoek naar ons eigen geluk. Iedereen heeft zo zijn eigen idee hoe hij tot gelukkig zijn kan komen. Volgens Paulo Coelho is er maar één weg en dat is die naar binnen, naar het hart. Zelfreflectie en – ontdekking kunnen het een mens mogelijk maken om zijn wensen te vervullen. In zijn boek De Strijders van het Licht schrijft Coelho 133 citaten over hoe en wat een Strijder van het Licht precies is. Een Strijder van het Licht is iemand die in staat is om het wonder van het leven te begrijpen. Daarbij is het belangrijk geen rol te spelen die anderen voor je hebben uitgezocht. Het gaat erom je eigen avonturen op te zoeken en met je hart je eigen keuzes maken, ook al lijkt dat gek en onbezonnen in de ogen van anderen. Twijfel en verdriet mogen je daarbij overvallen. “Maar juist omdat je doolt, jezelf vragen stelt, omdat je een zin zoekt, ben je een Strijder van het Licht”, aldus Coelho.

Bewust worden/zijn dus van het effect van wat ik denk, op wat ik doe en zeg. Bewust pro actief vanuit eigen verantwoordelijkheid keuzes maken. Vasthoudend aan mijn waarden én flexibel in de manieren om dit te bereiken met respect voor anderen. 

En: practice what I “preach”, zeggen wat ik doe en doen wat ik zeg.

Keep the faith
van harte
Peaceful Warrior

“I call myself a Peaceful Warrior… because the battles we fight are on the inside”

Mark Brouwers missie: “Ik maak mensen bewust van wat ze denken, doen en zeggen, zodat ze beseffen wat ze missen, ontdekken wat ze nodig hebben en de woorden vinden om dat te vragen.”


Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk