Wat ga “jij” doen “na” de crisis?


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde dag #246


Dat is iets waar ik serieus over heb nagedacht, “heb”, want de eerste stappen die richting in zijn reeds lang gezet. Wat ga ik immers met mijn vrije tijd doen als ik niet meer elke dag, elk uur, de drang voel het nieuws te volgen en daar mijn eigen beeldvorming op los laat voor mensen die dat niet doen / deden in mijn artikelen en podcast?

Als het immers voor een ieder duidelijk gaat worden welke kant de wereld in –zou hebben moeten gaan– volgens agenda 2021 / 2030, en men er, tot grote ontsteltenis, achter is gekomen dat we langs de rand van de afgrond zijn gescheerd, dan zit er mijn werk als klokkenluiders / activist voor het grootste deel op. Dan komt er een einde aan de cyclus van dagelijkse artikelen sinds september 2018 en wekelijkse artikelen sinds 2000. Waar gaan we het dan nog over hebben elke week, ik ben geen psychiater van beroep om bij te springen in het puinruimen?

Ik kan mij ook niet voorstellen dat de permacultuur tuin mijn enigste inspanning wordt, daar moet een iets grotere uitdaging tegenover staan. Terug dus naar de muziek wat heel mijn leven al een passie is geweest.

Afgelopen augustus ging stilletjes een mijnpaal voorbij toen ik 50 jaar als deejay actief was. Op dat moment echter even niet op de radio maar slechts zijdelings met de podcast en voormalig radio programma.

Toen mij onverwacht gedeeltelijk de mond gesnoerd werd bij de lokale omroep en ik bewust voor koos om dan maar helemaal te stoppen was ik voor het eerst even geen deejay / presentator meer. Dat begon dus weer snel te kriebelen hier in Frankrijk, maar de taal barrière dan?

In ‘onze’ streek de Morvan wonen veel Nederlanders, Belgen en Engelsen. Op de locale omroep hier hoorde ik ’s avonds ook wel eens een aankondiging in het Nederlands. Dat schept mogelijkheden dus een mailtje gestuurd in Augustus, geen reactie, begin September nogmaals en weer geen reactie. Omdat ik zelf ook website’s heb gemaakt weet ik dat de antwoord formulieren niet altijd betrouwbaar zijn, dus langs de studio gereden en het juiste eMail adres gevraagd. Bingo contact.

We zitten echter in tijden dat niet iedereen snel kan reageren om een afspraak / ontmoeting te plannen (lockdowns) en bovendien bleek de radio in een vernieuwingsproces te zitten en toestroom van nieuwe medewerkers en programma formats. Eigenlijk kwam ik dus op het juiste tijdstip bij FDL radio.

Het afluisteren van mijn laatste Nederlandstalige programma bleek ruim voldoende voor een positieve uitkomst hier in Frankrijk. Ik ga opnieuw een Cajun & Zydeco muziek programma maken waarvan de eerste, de Cajun, notabene zijn roots heeft in Frankrijk

Inmiddels is de website die ik ga gebruiken voor het programma klaar, de eerste contacten met de muzikanten hier in Frankrijk aangetrokken, ik kende immers velen reeds persoonlijk. De domeinnaam is geregistreerd maar is nog niet actief.

Vrijdag 13 November was het zover dat op de radio alle nieuwe medewerkers werden voorgesteld (ik ben niet bijgelovig) en zoals het altijd gaat, ontmoetingen met gelijkgestemden, in dit geval radiomakers, is als een warm bad, je voelt je gelijk thuis.

De eerste uitzending is reeds opgenomen in het Frans en Engels al zou ik er ook wat Nederlands tussen door mogen gooien, dat is echter niet de verwachting om te gaan doen.

Met Google Translate en een beetje humor ga ik het wel redden, eerst de taal voldoende leren gaat jaren duren om het een beetje perfect te doen, ik ben nog nooit perfect geweest dus daar heb ik geen moeite mee. De mensen die de uitzending gehoord hebben waren positief dus dat gaat goed komen. Even geduld nog, we wachten tot de radio de nieuwe programmering in laat gaan. De website is inmiddels al actief ZydeCajun Radio fm

Mooie uitdaging en positieve energie om tegenwicht te bieden op alles wat ons nog te wachten staat in een voor velen pijnlijke overgangsfase.

Bekijk zeker de video hieronder, het geeft duiding waar anderen staan en waarom de kloof niet te overbruggen is door waar jij staat maar door waar zij staan in hun ontwikkeling, …

Na 2250 artikelen van mij en anderen gaan we het je niet meer uitleggen, kijk naar deze twee afbeeldingen en trek je eigen conclusie, mijn menig is niet (meer) belangrijk. Waar jij -NU- staat en je eigen karakter bepaald nu de richting die je ingaat, gedwongen wordt, of een eigen keuze gaat maken.

Top video – karakter test

Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk