Je gezicht verteld ‘boek’delen, … ooit wel eens gehoord?

Save as PDF 

Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde dag #227
Countdown to Freedom #5 + 1 day


Hoe gezond je bent wordt verraden door je gezicht, …

Als je zoals ik al jaren schrijft over gezondheid dan beoordeel je mensen op uiterlijke kenmerken, hoe iemand zijn houding is, hoe men zich voortbeweegt en alle uiterlijke kenmerken die in de gezichtsexpressie waar te nemen zijn. Ik heb lang geleden wel eens staan kijken naar mensen die en apotheek bezochten en dit spelletje herhaald bij de ingang van een reformwinkel. Eerlijk is eerlijk, bij de reformwinkel waren ook bezoekers die pas laat in hun (gezondheid) leven tot de ontdekking waren gekomen dat Abraham de mosterd niet bij de apotheek haalt.

Mijn oordeel blijft niet alleen bij het gezicht, en zie ik dan een sigaret in de hand dan is mijn gedachte, nee niet mijn type, hoe mooi een vrouw er ook kan uitzien, ik ben dan al gelijk ‘afgebrand’.

Een andere opmerking die ik al tegen verschillende dames vertelde: “Een glimlach is de spiegel van je hart”. Dat verklaard ook gelijk waarom ik zo’n gruwelijke hekel heb aan die mondkapjes, een handicap voor mijn beoordelingsvermogen.

Deze week kreeg ik een mail van Aad Orgelist, natuurgeneeskundige en schrijver. zijn boek:, …

Je gezicht als spiegel van je gezondheid

Iedereen heeft een ander lichaamsgestel. Sommigen roken hun leven lang en krijgen geen longkanker, terwijl anderen nog nooit een sigaret hebben aangeraakt en wel die ziekte krijgen. Er zijn personen die leven erop los en worden heel oud en er zijn mensen die heel bewust leven en hun pensionering niet halen. Erfelijkheid, constitutie, psychische problemen door langdurige emoties en de sociale en maatschappelijke omgeving verklaren veel over het fysieke gestel en de geestkracht van elk mens. Daarom is de kennis van de ‘pathologie van het gezicht’ een onmisbaar instrument voor het herkennen van gezondheidsproblemen. Het bijzondere van deze kennis is dat gezondheidsproblemen en -klachten direct van het gezicht kunnen worden gelezen. In feite is het gelaat een open boek waarin de gesteldheid van onze organen is af te lezen. Onverwerkte emoties en gezondheidsproblemen tekenen zich na verloop van tijd af op het gezicht en krassen die als het ware in het gelaat. Deze kennis  zal eenieder aanspreken die is geïnteresseerd in zijn eigen gezondheidspreventie of therapeutisch werkzaam is.

Aad Orgelist is natuurgeneeskundig therapeut en heeft in zijn jarenlange ervaring als therapeut zich de kennis van de pathologie van het gelaat eigen gemaakt. Als therapeut, schrijver en kunstschilder is hij in staat om deze kennis op heldere, duidelijke en inzichtelijke wijze over te brengen.

Ik begon er in mijn inleiding al over, de mondkapjes. Aad; “Binnenkort is het ziekteleed niet te overzien met al die mondkapjes (te weinig zuurstof) en de angst die aanzet tot emotionele problemen. Dat kun je mensen beoordelen op hun verzuringsgraad en toxische belasting.

Aan de hand van 180 kleurentekeningen laat de auteur verschillende voorbeelden zien, van kwaaltjes tot ernstige gezondheidsproblemen met betrekking tot o.a. het spijsverteringssystemen, de stofwisseling, het hart- en vaatstelsel, het ademhalingsstelsel, lymfestelsel en hormoonstelsel. .

Zo is verzuring van het lichaam een van de meest voorkomende problemen, die direct is te herkennen rond de mond, de lippen en neuspunt. Ernstiger klachten zoals diabetes zijn te zien onder de onderlip en de koolhydraat stofwisseling, die ter hoogte van het kaakbeen zichtbaar is. Een potentieel hartfalen kan worden geconstateerd aan de hand van de tongpunt en de oorlellen.

Als je de kennis van de pathologie van het gezicht kunt toepassen wordt het stellen van een diagnose een stuk gemakkelijker. Er zijn kwaaltjes t/m ernstige problemen in het gezicht te lezen. Vaak zijn die eerder vast te stellen, nog voordat de persoon er last van krijgt. Het is een effectieve methode voor gezondheidspreventie. Zo geven de lippen het functioneren van de darmen aan en de neuspunt die van de maag. De oorlellen en de punt van de neus kunnen mogelijk hartfalen aanduiden. Ook het functioneren van de spijsvertering en stofwisseling is te lezen op verschillende delen van het gelaat en is o.a. belangrijk om verzuring en toxische problemen van het lichaam te vast te stellen. Dit laatste is één van de grootste bedreigingen voor onze gezondheid. Vele zones zijn op ons gelaat te lezen en dit boek is voor zover ik weet het enige geïllustreerde boek over dit bijzondere onderwerp.

Bestel het boek hier


Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk