Ben jij voorbereid om “Mentaal te kunnen schaken?”


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde dag #212
Countdown to Freedom #20 + 1 day


Zelfstandig alle zaken op een rijtje zetten met vertrouwen, … weten wat je verwachten kan na een opmerking tegen vrienden, familie en relaties, maar ook een vreemde die een opmerking gaan maken omdat je zonder mondkapje deel neemt aan het openbare leven waar sommige mensen “JOU” als een gevaar zien.

Onze podcast heet niet voor niets verbind de aanknopingspunten (Connecting the Dots) dotcom.radio !! Alle stukjes informatie, radio, TV, de krant en de alternatieve media, de meningen en uiterlijke gedragingen als mondkapjes een plaatsje geven, overdenken en je mening vormen. Van daar uit ook beslissen welke stappen je onderneemt en vooral ook de stappen die onderneemt als mensen je persoonlijk aanspreken en om je mening vragen, … of je veroordelen …

Heb je dan je antwoord klaar en ben je ook voorbereid om de vragen te beantwoorden die mensen je mogelijk gaan stellen. Een soort van schaken waarbij je mentaal al voorbereid bent op de komende zetten en je onder geen beding een mentale nederlaag wil lijden die domme mensen / slecht geïnformeerden het gevoel kunnen geven als overwinnaar uit de strijd te komen.

Er heerst een informatie oorlog, een geavanceerde propaganda machine in de hoogste versnelling, waarbij het niet uitmaakt of jij de strijd gaat winnen, maar meer, dat die ander je niet gaat ontmoedigen, gaat demotiveren, waar die ander de kans krijgt om bij jou twijfel te zaaien.

Elke keer als dit het geval is ben jij de verliezer.

Dat gevoel heb ik meerdere keren gehad in een gesprek waarbij ik lang bleef nadenken wat mijn antwoord had kunnen zijn. Niet dus om de mentale strijd winnend af te sluiten maar om je eigen vertrouwen een boost te geven.

Na verloop van tijd zie je elk gesprek met vertrouwen tegemoet. Je denkt al een paar stappen vooruit en hebt de meeste vragen al een keer gehoord en na kunnen denken over de mogelijke antwoorden, soms per persoon verschillend.

De beste manier blijkt soms elke opmerking met een vraag te beantwoorden. Maar je moet al wel nagedacht hebben over welke vragen je kan stellen.

Luister eens naar een live interview en bedenk dan welke vraag jij zelf zou willen stellen om iemand de richting in te sturen die een mogelijk bevredigend antwoord zouden kunnen genereren. Mentaal schaken dus!

Ik hoor vaak de reactie dat onze podcast een positieve boost geeft bij de luisteraars.

Mijn vraag is nu, vraag je eens af hoe dat komt?

  • Waar sta je zelf op dit moment?
  • Heb je in gesprekken al het gevoel zelfvertrouwen uit te stralen?
  • Voor jezelf het gevoel sterk te staan?
  • Je niet met een klote gevoel een gesprek hebt afgesloten waar je het antwoord niet wist op het juiste moment?

Heeft die ander je vertrouwen kunnen ondermijnen?

Als je anderen bijvoorbeeld onze podcast hebt aangeprezen, en je krijgt te horen dat ze beslist niet meer willen luisteren naar al die onzin?

Wij zijn immers al sinds 2008 bezig met podcasten en vallen niet altijd in herhalingen over onze jaren oude ontdekkingen en het daaruit opgebouwde zelfvertrouwen.

Ik kan inmiddels wel tegen een stootje, dat gevoel opbouwen geeft een enorme boost aan zelfvertrouwen, kunnen zien wat een ander niet ziet.

Wat proef jij als iemand tegen je zegt;

  • Die Trump moeten ze doodschieten.
  • Ik hoop dat het Trump tijdperk snel over is.
  • Die Trump, ik weet het zo net nog niet?
  • Ik hoop op Trump, maar, … ?
  • Trump, ik denk dat mogelijk wel goed gaat komen.
  • Trump, dat is de beste president uit de geschiedenis!

Allemaal legitieme opmerkingen die prijs geven waar de spreker staat in zijn ontwikkelingsproces, zijn overtuiging, maar ook zijn staat van de mate van hersenspoeling.

Wees in ieder geval gepokt en gemazeld om je eigen vertrouwen niet onderuit te laten halen.

“Q” Je bekijkt een film, …
… en een film is pas zichtbaar als hij reeds af is


Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk