BEWIJS dat technische reuzen Facebook, Twitter en Google Chinees-marxistische stijl censuur gebruiken


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde dag #205
Countdown to Freedom #26 + 1 day


In 2018 hielp Google de Chinese communisten bij het ontwikkelen van een sociaal krediet scoresysteem. Het scoresysteem, voor het eerst aangekondigd in 2014, beoordeelt de één miljard Chinese burgers op basis van hun gedrag en associaties.

Bron artikel the Gateway Pundit: BEWIJS dat technische reuzen Facebook, Twitter en Google censuur op sociale media in Chinees-marxistische stijl gebruiken tegen Amerikaanse conservatieven
Door: Jim Hoft

Hoe vreselijk dit ook klinkt, de technologiegiganten in Silicon Valley gebruiken hier in de Verenigde Staten een soortgelijk systeem. Het is duidelijk dat deze tech reuzen samenspannen om zich te richten op bepaalde prominente conservatieven.

En Facebook gebruikt offline gedrag om een rol te spelen in hun scoresysteem.

In 2019 onthulde Allum Bokhari van Breitbart dat Facebook een soortgelijk sociaal kredietscoresysteem voor Amerikanen gebruikt.

Dit is geen verrassing voor degenen die de groeiende onverdraagzaamheid van de grote technologie tegenover conservatieve opinieleiders en uitgevers hebben opgemerkt.

Breitbart.com reporteerde

Facebook volgt het offline gedrag van zijn gebruikers om te bepalen of ze moeten worden gecategoriseerd als een “Haat spreker”, volgens een document dat exclusief aan Breitbart News is verstrekt door een bron binnen de sociale mediagigant.

Het document, getiteld “Hate Agent Policy Review”, schetst een reeks “signalen” die Facebook gebruikt om te bepalen of iemand moet worden gecategoriseerd als een “hate agent” en van het platform moet worden verbannen.

Die signalen omvatten een breed scala aan gedrag op en buiten het platform. Als je de verkeerde persoon prijst, interviewt of op evenementen naast hen verschijnt, kan Facebook je categoriseren als een “haatagent”.

Facebook kan je ook categoriseren als een haat agent als je jezelf identificeert met of pleit voor een ‘Designated Hateful Ideology’, als je associeert met een ‘Designated Hate Entity’ (een van de voorbeelden die Facebook aanhaalt als een ‘haat entiteit’ omvat Islamcriticus Tommy Robinson), of als je “tatoeages met haat symbolen of haat slogans” hebt. (Het document noemt hiervan geen voorbeelden, maar de media en belangenbehartigers voor “antiracisme” bestempelen steeds vaker onschadelijke items als “haat symbolen”, waaronder een cartoonkikker en het “OK” handteken.)

Facebook zal je ook categoriseren als een haat agent voor het bezit van “haat-parafernalia”, hoewel het document geen voorbeelden geeft van wat in deze categorie valt.

Het document zegt ook dat Facebook je zal categoriseren als een haat agent voor ‘verklaringen die privé zijn gedaan maar later openbaar zijn gemaakt’. Natuurlijk heeft Facebook enorme hoeveelheden informatie over wat je in het openbaar en privé zegt – en zoals we zagen met het Daily Beast-doxing-verhaal, zal het platform privé-informatie over hun gebruikers publiceren om de media te helpen bij hit jobs over gewone Amerikaanse burgers.

Breitbart News heeft al enkele van de personen gesproken die Facebook op de lijst met potentiële ‘haat agenten’ plaatste. Paul Joseph Watson werd uiteindelijk gecategoriseerd als ‘hatelijk’ en werd gedeeltelijk volgens het document van het platform verbannen omdat hij Tommy Robinson prees en hem interviewde op zijn YouTube-kanaal. Ster-conservatieve expert Candace Owens en conservatieve auteur en terrorisme-expert Brigitte Gabriel stonden ook op de lijst, net als de Britse politici Carl Benjamin en Anne Marie Waters.

Exclusive: Facebook’s Process to Label You a ‘Hate Agent’ Revealed

censuur sociale media

Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk