Parijs de hoofdstad van Europese mondkapjes waanzin.


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde dag #184
Countdown to Freedom # 48 + 1 day


Parijs kent een ‘draagplicht’ voor mondkapjes buiten in het centrum van de stad. (Hoe groot is dat centrum?) Boete 135 euro! – Woensdag een tripje naar Parijs met een Franse dame voor een verhuisklusje vriendendienst. Ik kan er niet aan wennen dat in en in slaafse gedrag van mensen waar iemand zonder kapje een zeldzaamheid is.

We waren dus in hartje ‘Paris’, de bus konden we parkeren in het midden van een pleintje tussen de terrasstoelen waar mensen zaten te eten. Niemand deed daar moeilijk over, telefoonnummer voor het raam en we gingen zelf eten en de verhuisspullen inpakken en verzamelen. De Parijse woonde daar al 30 jaar dus wist wel hoe ze dat aan moest pakken.

Toen we om zes uur wilden vertrekken was de file natuurlijk op het hoogtepunt. Eerst een pitsstop in een Vietnamees restaurant. Daarvoor moesten we natuurlijk wel een stukje lopen en de dame in kwestie wist dat ik een hekel heb zo’n mondkapje te dragen, ze had immers als professioneel vertaalster al een artikel vertaald voor me naar het Frans. Ik vroeg aan onze Belgische vriend die net een peuk aanstak; “Hoe doen ze dat hier eigenlijk met rokers?” Hij antwoordt; “Nou dan mag je dat gewoon doen zonder mondkapje op straat”. Geen mij maar eens snel een sigaret, aansteken doe ik hem wel als het nodig mocht zijn.

Eigenlijk vreemd dat ongezond gedrag beloond wordt, maar dat is eigenlijk niet zo heel vreemd in een wereld waar alles tegenovergesteld is.

Al rond om mij heen kijkend viel me ook op dat er op de 1,5 uur in hartje Paris dat we niet aan het werk waren, dat er geen rokers te bekennen vielen en 99% keurig zijn mondkapje droeg, een surrealistische wereld in 2020.


Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk