Als zwijgen net zo erg is als de misdaad, maar het zwijgen je minder bedreigt, hoe zit het dan met het geweten?


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde dag #181
Countdown to Freedom #51 + 1 day


Als je voelt dat je een missie hebt, de wereld bewust maken van de misstanden die je ontdekt en waarneemt, dan moet je niet op de sociale media vertrouwen voor het vinden van medestanders. Medestanders die de boodschap verspreiden die jij wilt uitdragen. Dan zijn je vrienden op Facebook en LinkedIn zeker niet de behulpzame kameraden die je verder gaan helpen.

In 2014 heb ik dan ook reeds afscheid genomen van Facebook omdat ik zag dat er via de robots een gedachten profiel gemaakt werd van de mensen die een bezoek brachten aan mijn site en elk bezoek opgevolgd werd door zo’n spionage robot. Bovendien werden bepaalde gedachten niet getoond op een ieder zijn tijdlijn, censuur ook toen al.

Op linkedin had ik al eens een pauze ingelast van meer als een jaar omdat het totaal ontbreken van enige reacties voelde als het trekken aan een dood paard. Het bedrijf en “Wat zullen anderen wel niet denken als ik dit “like” waren de motivatie om te zwijgen voor de Linkedin volgers.

Op Twitter, waar alle zaken die aan het licht komen een podium krijgen kun je ook maar al te duidelijk zien waar mensen staan in hun (geheime) bewustwording. Geheim want als je een like geeft en de Tweet niet doorstuurt naar je volgers dan mogen die jouw mening nog niet weten. En een Retweet voorzien van een advies, ongezouten mening of andere commentaar is helemaal een gewaagde onderneming zo blijkt uit het ernstig mank gaan tussen het aantal Likes en Retweets.

Als je het woord geweten gaat vertalen naar het Engels dan komt daar “conscience” uit de bus rollen. Dat is echter ook te vertalen naar bewustzijn wat de lading niet dekt van het “geweten”.

Met het geweten worden de ongeschreven regels van het leven bedoeld waarvan de betekenis echter te omschrijven is in een enkele regel. “Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet gij dat ook een ander niet”

Als je dan het onbestendige gevoel bekropen heeft in het afgelopen half jaar dat er hier en daar iets niet klopt. Iets niet klopt met het gering aantal Corona doden in verhouding met de genomen maatregelen die een dramatisch effect hebben op de economie, het sociale leven om zeep heeft geholpen en tegenstrijdig is met de gehele menselijke natuur.

Als dan bovendien de toegang tot het “leven” op het spel staat via een vaccinatie paspoort, een vaccin waarvoor nu gewaarschuwd wordt dat jij als proefkonijn wordt gebruikt vanwege de DNA structuur. Als je aan alles ziet en merkt dat we al zijn afgegleden naar een dictatuur …

Door hierover te zwijgen, gaat dan je eigen geweten je niet beschuldigen van een misdaad, of mogelijk in je onderbewustzijn bestempelen als dè misdadiger. Omdat de gedachte; “had ik toen maar”, je altijd zal blijven achtervolgen.

Als het -GEWETEN- het verschil is tussen weten wat goed en kwaad is

dan kun je met een gerust geweten kijken naar de toekomst.

Komt een vrijheidsberover en je zwijgt vanwege zijn respectvol geachte afkomst

Dan sluit je een pacht met de duivel en teken je met onzichtbare inkt een gewetenloze overeenkomst

Henk Mutsaers

Is -eigen belang- ook niet een beetje -samen-?

“IK” wil een betere wereld, en JIJ ?

Laten we het -samen- doen.


Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doel


Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk