Is de Televisie [ TV ] geen machtig wapen om iedereen te hersenspoelen?


Hoe breng je mensen gedrag therapie bij? Door ze te trainen als schapen. Bekijk dit experiment

onderzoek altijd allesOrigineel 04-04-2018  gepost Hersenspoelen is iemand op subtiele wijze met psychologische middelen onbewust te dwingen om bepaalde opvattingen over te nemen. De TV is daar het ultieme gereedschap voor, immers iemand kijkt daar vrijwillig meerdere uren per dag naar. Bovendien kun je in de andere media reclame maken zodat niemand een bepaald item zal willen missen.

Beeldvorming of (ver)storing

Vooral als je gaat ontdekken wat er in de wereld allemaal gebeurd gaat het je opvallen hoe de TV misbruikt wordt voor de beeldvorming van de massa. De naam van deze website is niet voor niets gekozen: >> gedachtenvoer << Dat doen de media dus ook en in zeer sterke mate op de TV, die voeren je hersenen ook net minder nobele gedachten.

brain food
Geef mensen een keuze en het wordt vaak al moeilijk, vandaag het gezegde; “Op twee gedachten hinken”, dat is dus geen keuze kunnen maken. Vandaar dat de media je wel te hulp schieten om je geraffineerd op andere gedachten te brengen, om je van mening te laten veranderen, om je te beïnvloeden. Komt deze beïnvloeding voort uit kwaadwillende gedachten dan is men dus bezig met je te hersenspoelen. Je gaat dit zelf echter pas herkennen als je de waarheid gaat leren ontdekken. [ Als, … ? ]

Daarna kijk je nooit meer hetzelfde naar de TV. Zouden mensen dit niet door hebben, de leugen ligt er zo dik bovenop … denk je dan.

Alle bekende themas worden uitgemolken in de journaals, de actualiteiten rubrieken, de documentaires, de real life soaps, Tv series, geen enkel programma wordt onbenut gelaten om de mening van de kijker te beïnvloeden. Niets wordt aan het toeval over gelaten, gasten worden gescreend voordat ze uitgenodigd worden op TV, en actualiteiten rubrieken worden met acteurs geoefend.

Neem nu het onderwerp gezondheid. In de wereld zijn er een aantal blauwe zones waar grote groepen mensen tot op hoge leeftijd gezond en vitaal blijven. De centenarians [ 100 jarigen ] of super centenarians [ 110 jarigen ] worden daar gemiddeld veel ouder. Waarom gaan wij dat nooit evenaren? Wij eten GMO voeding, e nummers in pakjes zakjes, blikjes en potjes. Zelf verse maaltijden bereiden kost immers te veel tijd. Dat we die tijd vroeg of later moeten inleveren schijnt niet door te dringen bij de massa.

Het voedingscentrum verteld ons namelijk op TV dat we alle benodigde vitaminen en mineralen binnen krijgen als we gevarieerd eten.

En wat zien wij op TV? Kookprogramma’s waar men maaltijden bereid met “top” koks (?) en vele, vele ingrediënten zoals kristal suiker, (te) veel zout, verkeerde vetten, te lang verhitten geen goede uitleg en tegenstrijdige informatie. Als jij jezelf niet verdiept in deze onderwerpen wordt je keurig voor de gek gehouden over goede voeding. In alle series komen acteurs voor die ziek worden en behandeld worden volgens de protocollen van de farmaceutische industrie, een behandeling door een natuurarts, … nog nooit gezien of het is negatief in beeld gebracht.

Als je dan verteld dat er artsen zijn die al jaren succesvol de meerderheid van hun patiënten genezen van vele ziektes waaronder kanker dan kijkt de televisie generatie je vol ongeloof aan. Dat kan niet waar zijn, vele van de TV helden zijn immers ook na chemotherapie gestorven.

Succesvolle, rijke, verstandige, slimme mensen, dat kan toch niet waar zijn?

vraag altijd waarom

Ja dat kan dus wel, hoogopgeleide mensen die super slim zijn op hun vakgebied trappen maar al te vaak in dezelfde val. Als het aankomt op hun gezondheid doen ze ineens geen eigen onderzoek meer. Gehersenspoeld door de farmaceutische TV maffia. Wanneer ook zij te horen krijgen dat ze kanker hebben en de dokter aandringt om nog dezelfde week met chemo aan te vangen zijn ook deze slimme mensen maar al te vaak verlamt van angst. Deze verhalen worden breed uitgemeten op de TV zodat jij precies weet wat je te wachten staat, wat je moet doen, als het jouw mocht treffen. Jij moet dus geen moeilijke vragen stellen en doen wat de dokter zegt, een dokter die het ook niet weet, of erger, de waarheid verzwijgt omdat ook daar de hypotheek betaald moet worden.

De documentaires van artsen die al die mensen genezen worden nooit of te nimmer op de televisie vertoond. Hersenspoeling, en tevens misdadig te noemen.

Recentelijk was de Duitse prive kliniek in het nieuws waar uitbehandelde patiënten nog een laatste sprankje hoop zochten. Mensen die maar al te vaak volgepompt waren met chemische “geneesmiddelen” waardoor hun eigen immuunsysteem voor langere tijd lam gelegd werd. En ja, die mensen maken veel minder kans om nog een kans te maken in het alternatieve circuit. Maar dat wordt er niet bij verteld op de TV. Men was al naar huis gestuurd met de boodschap, wij kunnen niets meer voor je doen. Maar toch nog even negatief berichten over klinieken die het dan toch nog proberen om deze mensen te helpen. Eerste klas bagger journalistiek.

Een voorspelling? Over het Zika virus gaan we ongetwijfeld op TV nog wel veel ophef meemaken. Het zelfde scenario wordt dan uitgerold als bij SARS, de varkensgriep, de tot wereldramp uitgeroepen Mexicaanse griep, de vogelpest, Ebola, etc etc, etc. Na deze angst campagnes willen vele gehersenspoelde mensen zich maar al te graag laten volspuiten met chemische cocktail “levensreddende” … en tevens ziek makende vaccinaties. Er wordt wel lekker aan verdient, dat wel.

En dan hebben we nog een ander sprookje, de opwarming van de aarde. En jij geloofd dat allemaal? Je kan toch ook wel buiten zien wat er aan de hand is. Zoals nachtvorst dit jaar op 17 augustus, niet in een ver land maar gewoon hier in Nederland. Wetenschapper wringen zich in allerlei bochten om dat te kunnen verklaren. Wetenschappers die hun fondsen verwerven om tot een gewenste uitkomst te komen. De tegenstanders zul je op de hersenspoelmachine, je TV kasje niet aan het woord zien en horen. Daarvoor moet je toch echt zelf op zoek via internet. En die noordpool expeditie, grondig voorbereid om de smeltende ijskap in beeld te gaan brengen, ingevroren door het “gesmolten” poolijs. Maar nee, dat bericht onze TV even niet natuurlijk.

Ja er zitten best wel eens goede programma’s tussen zoals tegenlicht van de VPRO. Maar dat zijn niet de best bekeken programma’s. De massa kijkt immers naar amusement, en daar “verkoopt” men de leugens, halve waarheden, of verzwijgen ze de waarheid.

Ik ben al vele malen afgehaakt bij programma’s waar zoveel onwaarheden beweert werden dat ik het programma maar afgezet heb. De kans dat zo’n programma ooit nog aangezet zal worden in de toekomst is dan gering. Mijn TV kijktijd is daarmee zeer drastisch bekort door de jaren, al zet ik het NOS journaal nog wel eens voor de fun aan om te kijken hoe ze een nieuwe gebeurtenis gaan “verkopen” aan het publiek.

En dan is er natuurlijk al dat [gekleurde] politieke nieuws, de valse vlag terreur aanslagen, en dat alles met slechts een enkel doel: angst zaaien en nog een angst zaaien. Dan de politieke oorlogen in naam van het vrije westen om de democratie weer ergens te gaan herstellen en weer een land plat te bombarderen.

Aan het journalistieke beroep is al lang geleden een einde gekomen, gesponsorde berichtgeving, copy en paste of anders ben je morgen werkeloos.

Achter de media werkelijkheid van de TV, radio, kranten, magazines en geschiedenisboeken ligt een totaal andere wereld verborgen. Ga jij hem ook ontdekken?

— Henk Mutsaers

gehersenspoeld door de TVWe leven onder vele lagen. Sommige zijn voor onze bescherming en sommige om controle te behouden. — Russell Eric Dobda

Als jij niet de leiding over je leven in handen neemt, doet iemand anders het. — Paul Mckenna

De ware ontdekkingsreis is geen speurtocht naar nieuwe landschappen maar het waarnemen met nieuwe ogen. — Marcel Proust