Passie voor gezondheid, we zijn allemaal een schakeltje in de ketting.


Vandaag weer eens een oud artikel in de spotlight. Hoeveel invloed heb jij op iemand anders zijn of haar leven? In 2000 begon ik te bloggen, artikelen vertalen en schrijven op mijn eerste website. 100 pagina bezoeken was een topdag. Dit jaar ben ik de 1,6 miljoen al ruim gepasseerd. Wie had dat kunnen bedenken, maar als je kijkt hoe zoiets gaat, …

Onze verantwoordelijkheid voor mond tot mond reclame

pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

Wij zijn allemaal schakels in een groot geheel en altijd met elkaar verbonden hoe je het ook wendt of keert. Wat jij zegt kan invloed hebben op het leven van een ander. Een onbedachte nare opmerking kan iemand een onprettige dag bezorgen en een compliment kan het tegenovergestelde, een leuke dag betekenen. Een enkele opmerking of woord kan iemand inspireren tot het schrijven van een artikel, een gedicht of een liedje. Het uitdragen van een stukje kennis dat je ooit ergens gehoord of gelezen hebt kan voor een ander een nieuw startpunt zijn om gezonder te gaan leven. En, …. omdat we met elkaar verbonden zijn kan dit wel eens het startpunt zijn voor tientallen, honderden of duizenden mensen!

Mijn reis naar een gezonder leven begon al op mijn veertigste toen ik mij realiseerde dat onbewust leven tot beperkingen ging leiden. Met andere woorden, zomaar alles in mijn mond stoppen gaf mij niet voldoende brandstof om te doen wat ik wilde doen. (heel veel) Bovendien kwamen de eerste lichamelijke gebreken om de hoek kijken.

Mijn zoektocht naar gezondheid bracht mij stap voor stap op wonderlijke plaatsen, het bracht mij in contact met gelijkgestemde mensen en groeide uit tot een ware passie.

We zijn allemaal een schakel in een ketting ook al lopen ze kris kras door elkaar heen. Zo was ik in 2007 te gast bij een lezing van David Wolfe, omdat Katarina de Vos besloten had mij een uitnodiging te sturen. David bracht een gepassioneerde presentatie over de wonderen van kruiden, vitamines, mineralen en andere essentiële vetten en micronutriënten die je gezondheid naar een ongekend niveau kunnen tillen.

Twee plaatsen van mij vandaan zat Mike Donkers die enkele vragen stelde waardoor ik dacht, daar moet ik straks even een babbeltje mee maken. Dat gesprek leidde ertoe dat ik hem als een van de eerste belde een jaar later om mee te gaan werken aan gezondheid radio. Een van de speerpunten waar Mike telkens, net als David Wolfe op hamert is de noodzaak van een goede mineralenhuishouding. Inmiddels is dat gedachtegoed op talloze websites terug te vinden. Toen Mike kwam met zijn super fruit smoothie dacht ik, dit moeten we uitgebreid gaan promoten. Vandaar dat dit op werkelijk elke pagina die ik op de website heb gemaakt het laatste jaar heb staan. Het resultaat is dat vele mensen zijn begonnen met het gebruiken van de smoothie met bijvoorbeeld dit als resultaat.

Ik ben 3 maanden geleden begonnen met de Super Smoothie. Na mijn radicale prostaatoperatie 2 jaar terug werd ik 3-maandelijks ”geprikt” op de psa-waarden in mijn bloed. Die bleven stijgen, hetgeen zou inhouden dat ik bestraald zou moeten worden. Mijn uroloog schamperde bij mijn voorstel om de smoothie te proberen. Hij zei: hoop dat het brengt wat je wilt, dan is het tenminste niet zonde van je tijd… De laatste meting vorige maand zou uitsluitsel moeten brengen of ik bestraald zou worden. En tot mijn grote geruststelling was de psa voor het eerst in 2 jaar tijd gedaald!! Mijn uroloog begreep het allemaal niet zo goed, maar IK wel…. Mike bedankt! (En mijn bloedend tandvlees is ook verleden tijd. Ik kan nu mijn tanden zo ongeveer met een staalborstel poetsen …. Met vriendelijke groet, Martin, ..

eBoek Super Fruit Smoothie

Dat mailtje dat Katarina de Vos mij stuurde in 2007 is dus uiteindelijk de kettingreactie geweest waardoor Martin in 2010 zijn gezondheid aan het terug winnen is.

Zo werd ik gebeld door een arts in 2008, Saira Moeniralam vertelde mij, ik zie dat je met gezondheid bezig bent op Internet en ik wil je graag iets tonen wat je moet weten. Ik ging in op de uitnodiging en reisde af naar Noord Holland waar ik een uitgebreide kennismaking kreeg met de NES scan. Het interview dat ik met haar deed over de NES scan behoort nog steeds tot de best bezochte pagina’s en heeft veel mensen op weg geholpen naar een betere gezondheid.

Er zijn echter legio kettingreacties die dagelijks plaatsvinden waar je helemaal geen besef van hebt. Mensen die mijn nieuwsbrief doorsturen of een opmerking over een onderwerp maken tegen iemand wat ze gelezen hebben. Enig idee hoever die opmerking kan reiken, vandaag, morgen, over drie jaar?

In 2001 kwam ik via, via een keer terecht bij Ron Fonteine thuis die toen al aardig de weg wist op Internet. De tips die hij gaf om een pagina goed in de zoekmachines te krijgen waren zeer waardevol en maakte ook mijn website al snel vindbaar. We wisselen vaak wat dingen uit om de boodschap te versterken. Een boodschap die echter nog veel meer aandacht verdient dan nu.

passie voor gezondheid

Anneke Bleeker heeft bewezen dat slechts een enkele persoon een actie op gang kan brengen die vervolgens met gezamenlijke inspanning kan leiden tot een ongekend resultaat aangaande het indammen van de verderfelijke vaccinatie campagnes.

In de wereld waarin we nu leven blijkt steeds weer opnieuw dat de regering zijn ziel en zaligheid verkocht heeft aan het bedrijfsleven. Verborgen agenda’s worden erop nagehouden wat weer overduidelijk naar voren komt als men met de wet openbaarheid de betreffende documenten opvraagt. Ondanks tussenkomst van de rechter blijken deze documenten vol te staan met dikke viltstrepen wat de naam volksvertegenwoordigers tot een ware farce maakt. De media staan al veel langer onder controle en zijn al lang geen betrouwbaar medium meer om je toekomst beslissingen op te kunnen stoelen. Daar hoeven we het verder niet meer over te hebben.

Hoe belangrijk ben JIJ?
We hebben gezien dat we allemaal een schakeltje zijn. We hebben ook gezien dat een eenvoudig mailtje van iemand een hele kettingreactie kan veroorzaken. Stuur dat mailtje dan ook. Vertel wat je weet tegen die ander, ook al word je misschien nu nog niet begrepen. JIJ kan het verschil maken voor een ander, vandaag, morgen of over een of meer jaren.

– Henk Mutsaers


Hallo Henk,
 
Dat de mail wisseling zo’n prachtig geschreven verhaal op zou leveren, had ik nooit kunnen vermoeden en jij waarschijnlijk ook niet. Ik vind het geweldig. Je hebt op een mooie en duidelijke manier beschreven, hoe een ketting steeds een stukje langer wordt. Eerst sta je alleen, met allerlei ideeën en gedachten en op één of andere manier, komen er mensen op je pad, die je verder begeleiden. Zo is dat bij jou gegaan en nu ook bij mij en vele andere mensen. Niet iedereen zal het zo ervaren, omdat ze er nog niet rijp voor zijn. Ook zijn er mensen die het nooit zullen zien, omdat ze vastgeroest zitten in een bepaald patroon en er star in blijven volharden. Die mensen zullen jammer genoeg nooit een schakel van de ketting worden. Maar dat is ook goed, want het is hun keuze. Groetjes, Trees


Aangekomen in het heden, 9 maanden in de namaak COVOD 19 crisis waar een levend virus in het geheel niet blijkt te bestaan. (Dr. Stefan Lanka, uitspraak Duitse Hoge Gerecht 2016). Waar sta jij nu in dit geheel met je communicatie naar vrienden bekenden en je directe familie. In de 2020 super media leugen machine ben jij het verschil tussen mensen in angst en de waarheid, …