Tijd voor Burgerlijke Ongehoorzaamheid


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde dag #158
Countdown to Freedom # 75 + 1 day


Deze week kwam bij mij de gedachte op dat we naar burgerlijke ongehoorzaamheid zouden moeten gaan omdat na een half jaar van leugens, bedrog en vrijheidsberoving er geen wettelijke mogelijkheden over zijn voor “Jan met de Pet”. Mooi dat dan na het verzamelen / schrijven van onderstaande stukje gelijktijdig de onderstaande meme opduikt en ook in de YouTube video gesproken wordt van burgerlijke ongehoorzaamheid. Meerdere gedachten die op het zelfde moment tot elkaar komen. Toeval bestaat niet. De kracht van het universum.

Burgerlijke ongehoorzaamheid is het opzettelijk overtreden van de wet of het negeren van bevelen van de overheid met een politiek doel. De meeste denkers en activisten die zich ermee bezig hebben gehouden stellen dat burgerlijke ongehoorzaamheid per definitie geweldloos is en nooit plaatsvindt uit louter eigenbelang. Bron

Civil disobedience / Burgerlijke ongehoorzaamheid is de actieve weigering van een burger om bepaalde wetten, eisen, bevelen of bevelen van een regering te gehoorzamen. Volgens sommige definities moet burgerlijke ongehoorzaamheid geweldloos zijn om “burgerlijk” te worden genoemd. Daarom wordt burgerlijke ongehoorzaamheid soms gelijkgesteld met vreedzaam protest of geweldloos verzet.

Als de overheid alle mogelijkheden dichtspijkert voor de burger om te protesteren dan blijft er slechts èèn enkele optie over. “De wet aan je laars lappen”. Kartel vorming in de politiek, oppositie voeren tegenwerken, media verslaggeving naar de hand zetten, gekleurde rechtspraak, referendum blokkeren en de grondwet en mensenrechten negeren.

Wordt er bovendien zoals nooit te voor een internationale staatsgreep uitgevoerd dan is eigenlijk een burger oorlog noodzakelijk, geweld zal het gevolg daarvan zijn en een uitnodiging aan de overheid om met geweld de orde te herstellen, de orde van de dictatuur. Maar wordt in plaats daarvan vreedzame burger ongehoorzaamheid toegepast dan zijn deze activisten de luis in de pels die de tegenstand, het activisme alleen maar doen toenemen, doen groeien.

Gecoördineerd verzet

Wat als er nu een juridische handleiding zou zijn zodat elke activist. elke burger precies zou weten tot hoever je kan gaan, wat je rechten en plichten zijn volgens de grondwet, de rechten van de mens, het maritieme recht, … Rechten die door de dictators geschonden worden?

Nu die handleiding daar wordt de laatste hand aan gelegd door Burgerfront, binnenkort in dit theater !! De voorstelling kan zo beginnen.

Creatief bedenken wat er mogelijk is om vreedzaam actie te voeren, er zijn ontelbare mogelijkheden die we bovendien in realtime live kunnen tonen aan de wereld. Mensen die het niet meer pikken, kwaad zijn, opgekropte haat gevoelens moeten kunnen kanaliseren. Er zijn er legio, aan actievoerders geen gebrek. We hebben het zo-lang-zaam-maar-zeker wel een beetje gehad met de “Leugen regeert”

Ik zat zelf al voordat ik deze video gezien had te denken aan een vriendelijke brief, maar tevens confronterende tekst te bezorgen of liefst persoonlijk af te geven bij elke politie agent thuis en iedereen die een functie bekleed bij het leger, bij de gemeente en in de rechtspraak. Dit geeft een krachtige boodschap af, we weten waar je woont, en we hebben je vriendelijk verzocht om een standpunt in te nemen in het -NU- !!

LAAT JE EENS ZIEN BUITEN DE DIGITALE WERELD: Gisterenmiddag 20-08-2020: 31 graden een rondje in het dorp (Fr) gedaan met 100 meter hoogteverschil, omhoog, omlaag. Alle ondernemers die open waren bezocht. Dat is het tijdstip dat het niet druk is dus tijd voor mijn verhaaltje. Persoonlijk verteld dat het levende virus niet bestaat. Papiertje afgegeven met website adres met het dingende verzoek of ze willen kijken. Thuis gekomen had ik de eerste bezoeker al gezien in de statistieken.


Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk