Je kan zelfstandig denken, of je kan dat niet.


We gooien oude artikelen af en toe maar opnieuw in de roulatie, ze blijven tijdloos en nog nooit in de geschiedenis zijn zoveel mensen afhankelijk van het vermogen om -ZELFSTANDIG- hun gedachten op een rij te zetten, …

ben jij een zelfstandige denker– april 2018 | Je kan dat niet beiden tegelijk of soms wel en soms niet. Als je dermate verward bent van alle tegenstelling berichten en je weet niet meer wat je denken moet? Helaas behoor je dan tot de groep die dermate gehersenspoeld is door je opleiding, de media en je medemensen dat je de mogelijkheid tot zelfstandig nadenken ontnomen is!

Napraten van fake nieuws berichten van onze media, de overheid, je leraar, je dokter etc etc is dodelijk voor de persoonlijke gedachten. Durven ingaan tegen de gevestigde “orde” of liever gezegd “wanorde” is dan niet meer mogelijk want communiceren is een vak vooral als je in de minderheid bent.

zelfstandig denken een kunst met de nepnieuws media

Hoezo de minderheid?

Hoeveel mensen hebben nog nooit, maar dan ook nooit nagedacht of gehoord van zwaar giftige stoffen in vaccinaties? Hoe kun je dan zelfstandige gedachten vormen over deze materie, laat staan je eigen hachje redden als dat nodig is?

Hoeveel mensen weten nog niet dat kanker ontstaat door zuurstofgebrek op celniveau? Hoe kan je dan zelfstandig nadenken over deze materie terwijl je het eigenlijk al lang had moeten – kunnen – weten. Het is al bekend sinds 1931 en het internet is er ook voor jouw om alles te ontdekken. De mensen staan echter nog steeds in de rij voor chemotherapie waarvan 40% binnen drie maanden is overleden. Van deze 40% was dus 100% niet in staat zelfstandig na te denken. (En dat doet steeds weer pijn)

Hoeveel mensen denken er wel niet dat een beetje vergif als glysofaat in RoundUp op je groenten geen kwaad kan? Een beetje gehersenspoeld is dat niet erg genoeg?

”We zien de dingen niet zoals zij zijn; we zien ze zoals wij zijn.” — Anaïs Nin


Hoeveel mensen
praten iedereen na die het over de opwarming van de aarde heeft? Wedden dat deze mensen daar dan zelf geen onderzoek naar gedaan hebben. Het wemelt namelijk van de tegengestelde berichten die je met gezond verstand makkelijk kan wegstrepen tegen elkaar om tot een conclusie te komen.

”Relativeer en alles krijgt een andere betekenis.”

Niet weten wat je moet denken overkomt een ieder, dan ga je echter op zoek naar dat onderwerp en gaat niet verder door je schouders op te halen. Een gewillig slachtoffer voor de nep-nieuws media.

De onnadenkenden zijn de mensen die nog nooit een voedingslabel hebben gelezen en alles zomaar in hun winkelwagentje kieperen en het gek vinden als ze later in het leven “geen geluk” hebben.

“The strongest man in the world is he who stands alone.” — Henrik Ibsen

Vragen stellen is niet dom, je iets afvragen ook niet. Iemand napraten die het ook niet weet is het domste wat je kan doen. Die mening, dat napraten, kan zich nestelen in je gedachtenwereld en je zelfs op enig moment het leven kosten.

”Vertrouwen is de cruciale schakel tussen mensen. Als deze breekt, breekt alles.”
— Olaf Hoenson

Er is een klasse mensen die een levensgevaarlijk spel spelen. Dat kunnen mensen zijn die dicht bij je staan zoals je dokter, een leraar, een journalist, een bankier, een collega. Maar ook veraf zoals een wetenschapper, een politicus, een bedrijfsleider etc. Allen die dat vertrouwen schaden, schaden ook direct hun eigen hachje, hun eigen geloofwaardigheid, hun toekomst, hun bedrijf, hun carrière, hun vriendschappen, hun ……

Diegene die geforceerd op een dag gaan ontdekken dat de wereld er totaal anders uitziet dan ze jarenlang dachten, voor mogelijk hebben gehouden, kunnen zij zich daarna nog wel staande houden? Er gaan namelijk diep en diep trieste en misdadige zaken aan het daglicht komen door mensen die nu (nog) in de spotlights staan, in en in zieke geestelijk gestoorde “mensen”.

Er wordt momenteel een oorlog uitgevochten, een oorlog om jouw gedachten. De onnadenkenden hebben die strijd al verloren. Tenzij, .. tenzij ze alsnog starten met het onderzoeken van het nieuws achter het nieuws. Sterk in hun schoenen staan als ze op ontdekkingsreis gaan.

— Henk Mutsaers