Mijn Internet Bundel op -NUL- dit is waarom, …


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde dag #147
Countdown to Freedom # 85 + 1 day


Ik vertelde je reeds dat met de ongevraagde COVID applicatie die op elke telefoon is geïnstalleerd ik besloten heb mijn internet bundel op -NUL- te zetten, hier zijn nog meer redenen

– HM

Febr. verhuist naar Frankrijk 17 maart tot 15 Mei lockdown
Alleen verbruik bij mijn bezoekjes aan NL

Bron artikel ZeroHedge: Inside One Of Big Brother’s ‘Location Harvesting’ Contractors, Which Tracks ‘Hundreds Of Millions’ Of Phones
Door: Tyler Durden

Een in Virginia gevestigd softwarebedrijf, opgericht door twee Amerikaanse militaire veteranen met een achtergrond in intelligentie, heeft honderden miljoenen mobiele telefoons over de hele wereld gevolgd, volgens documenten die zijn beoordeeld door de Wall Street Journal.

Het bedrijf, Anomaly Six LLC, haalt locatiegegevens uit meer dan 500 apps – deels via hun eigen softwareontwikkelingskit (SDK) die ze hebben betaald om rechtstreeks in sommige apps in te bedden, terwijl het bedrijf locatiegegevens van partnerproviders ontvangt. Met de SDK kan het bedrijf de locatie van een gebruiker achterhalen als ze de betreffende apps toegang hebben gegeven tot de gps-coördinaten van de telefoon.

App-uitgevers staan vaak externe bedrijven toe om tegen betaling SDK’s in hun apps in te voegen. De SDK-maker verkoopt vervolgens de consumentengegevens die uit de app zijn verzameld, en de uitgever van de app krijgt een deel van de inkomsten. Maar consumenten weten niet of SDK’s in apps zijn ingebed; de meeste privacybeleidslijnen maken die informatie niet openbaar. Anomaly Six zegt dat het zijn eigen SDK in sommige apps heeft ingesloten en in andere gevallen locatiegegevens van andere partners krijgt. -Wall Street Journal

Anomaly Six heeft contracten met verschillende takken van de Amerikaanse overheid – hoewel ze het Journal vertelden dat ze ‘de verkoop van gegevens over het verkeer van mobiele telefoons in de VS beperken tot niet-overheids klanten uit de particuliere sector’, aldus het rapport. Klanten uit de particuliere sector – meestal marketingbedrijven of anderen in de advertentieruimte – kopen en verkopen geolocatie gegevens, en volgens het rapport ‘verkopen ze deze soms door aan overheidsinstanties of aannemers’.

En zoals de Journal opmerkt, is in het geval van Anomaly Six “de directe verzameling van dergelijke gegevens door een bedrijf dat nauw verbonden is met Amerikaanse nationale veiligheidsdiensten, is ongebruikelijk.”

Opgericht door veteranen die het grootste deel van hun carrière in nauw contact stonden met overheidsinstanties, en volgens interviews en gerechtelijke dossiers hun activiteiten afstemden op de nationale veiligheid.

“Anomaly Six is een klein bedrijf in handen van een veteraan dat locatiegegevens afkomstig van mobiele apparaten verwerkt en visualiseert voor analyse via inzichten”, vertelde het bedrijf aan The Journal in antwoord op vragen voor het artikel. “We maken gebruik van gedetailleerde locatiegegevens uit talloze eigen bronnen om inzicht te geven in groepen, gedragingen en patronen.”

Het bedrijf erkent de “intensieve controle” rondom de toegang van de overheid tot privé-locatiegegevens – maar houdt vol dat ze geen wetten overtreden en dat de gegevens die het verkoopt ‘commercieel verkrijgbaar’ zijn.

Anomalie Six zei dat het de regelgeving zou ondersteunen om meer openbaarmaking door apps te eisen van hoe gegevens worden verzameld en gebruikt. De exacte apps waarmee het bedrijf samenwerkt, konden niet worden bepaald en het bedrijf weigerde commentaar te geven op basis van vertrouwelijkheid overeenkomsten. De partnerschappen tussen datamakelaars en app-makers zijn doorgaans nauw gehouden handelsgeheimen binnen de wereld van de verkoop van commerciële gegevens. -WSJ

Oproep tot meer transparantie

Marketingexpert en oprichter van de Location Based Marketing Association, Asif Khan, zegt dat de overheidstoegang tot geoogste locatiegegevens van consumenten een al lang bestaand probleem is voor de industrie – en heeft erop aangedrongen dat app-makers meer transparantie bieden aan consumenten over hoe hun gegevens eenmaal worden gebruikt. verzameld.

“Je zou kunnen stellen dat de overheid het recht heeft, net als elke commerciële entiteit, om de gegevens te kopen, als de gegevens beschikbaar zijn bij een commerciële leverancier,” zei Khan, eraan toevoegend “Maar je moet ook duidelijk kunnen zeggen ‘dit gegevens zouden door de overheid kunnen worden gebruikt. ”

“Ik denk dat de gemiddelde consument geen idee heeft”, voegde hij eraan toe.

Dat gezegd hebbende, de gegevens die uit apps worden verzameld, zijn meestal niet gekoppeld aan de naam van de eigenaar van de mobiele telefoon. In plaats daarvan worden apparaten doorgaans geïdentificeerd met een alfanumerieke code. Toch kunnen analisten aan de hand van de bewegingspatronen van een specifieke telefoon in de loop van de tijd (zoals waar het elke nacht is) afleiden van wie de telefoon is.

Consumenten over de hele wereld tasten vaak in het duister over de verwerving en het gebruik van dergelijke gegevens door overheden. Ondanks het verzamelen van gegevens van consumentenapps, heeft Anomaly Six geen privacybeleid op haar website en is het ook niet geregistreerd als gegevensmakelaar in Californië, waar een staatswet die in 2018 is aangenomen, bedrijven doorgaans verplicht om te specificeren hoe ze consumenten verwerven en gegevens gebruiken. Het bedrijf zegt dat het niet voldoet aan de definitie van een gegevensmakelaar onder de Californische wet en dat het niet verplicht is zich te registreren. Het kantoor van de procureur-generaal in Californië reageerde niet op een verzoek om commentaar.

Volgens interviews met tal van mensen in de branche, is er in de VS weinig regelgeving over het kopen en verkopen van locatiegegevens, wat heeft geleid tot wat een veteraan uit de branche ‘het Wilde Westen’ noemde. Consumenten verwachten gratis apps en app-makers zijn overgestapt op het verkopen van gebruikersgegevens om de kosten van het ontwikkelen en uitvoeren van de software te betalen, mensen die bekend zijn met de branche. -WSJ

Noot: Staat GRATIS gelijk aan
toestemming verlenen tot spionage ?

Anomaly Six en haar oprichters zijn aangeklaagd door een concurrent, Babel Street, die sociale media monitoringdiensten levert aan de inlichtingengemeenschap en wetshandhavingsinstanties. Merk op dat twee oprichters van Anomaly Six voormalige Babel Street-medewerkers zijn die volgens de rechtszaak in 2018 vertrokken.

De rechtszaak, die twee jaar geleden werd aangespannen, biedt inzicht in de geheimzinnige wereld van producten voor het oogsten van locaties die door de Amerikaanse overheid worden gebruikt. (noot: dit stop echt niet aan de grens)

Anomaly Six-oprichter Brandan Huff had de relatie van Babel Street met het ministerie van Defensie beheerd. Zijn mede-oprichter, voormalig legeraannemer Jeffrey Heinz, beheert ook de relaties van Babel Street met de DOJ, het US Cyber Command, civiele federale agentschappen en de inlichtingengemeenschap volgens gerechtelijke documenten.

Een van de producten van Babel Street, “Locate X”, biedt bijvoorbeeld toegang tot de locatierecords van miljoenen mobiele telefoons die zijn verzameld uit consumentenapps. Babel beweert dat hun twee ex-werknemers probeerden een concurrerend product te bouwen.

Noot: Alle overheidsdiensten zijn nog lang niet gezuiverd

Babel Street maakt geen openbare reclame voor Locate X en bindt klanten en gebruikers tot geheimhouding, zelfs over het bestaan ​​ervan, volgens contracten en gebruikersovereenkomsten die door de Journal zijn beoordeeld. Ontwikkeld met input van Amerikaanse overheidsfunctionarissen, volgens gerechtelijke documenten, wordt Locate X veel gebruikt door militaire inlichtingeneenheden die werken aan het verzamelen van “open source” -informatie, of informatie uit openbaar beschikbare bronnen. Babel Street heeft ook contracten met het Department of Homeland Security, het ministerie van Justitie en vele andere civiele agentschappen, blijkt uit federale contractgegevens. Babel Street reageerde niet op een verzoek om commentaar. -WSJ

Bovendien kunnen zowel Babel Street- als Anomaly Six-producten worden gebruikt om traditioneel verzamelde informatie te combineren – zoals gegevens van sociale media, satellietbeelden, vertrouwelijke menselijke bronnen, consumentengegevens uit de privésector en onderschepte communicatie, volgens interviews met mensen die bekend zijn met de proces en documenten beoordeeld door het Journal.

De gegevens worden gecombineerd in wat bekend staat als een “levenspatroon” -analyse, die een dieper begrip mogelijk maakt van de gewoonten van een potentieel intelligentiedoelwit, dat mogelijk kan worden gebruikt om toekomstig gedrag te voorspellen.

“Het is echt alarmerend om te horen dat bedrijven als deze beweren te beschikken over jaren aan locatiegegevens van over de hele wereld. Dit soort onthullingen blijven maar komen”, zegt Laura Moy, professor rechten aan Georgetown University, die de leiding heeft over de communicatie- en technologierecht van de school. Kliniek.

“Gebruikers hebben geen idee dat wanneer ze een weer-app, een game of een andere onschuldig lijkende app installeren, hun privé locatiegegevens zullen worden verzameld en verkocht. Blijkbaar is dat wat hier gebeurt, en we hebben geen transparantie in de praktijk . “

Noot: Met dit jaar al 1.4 miljoen pageviews is het ondenkbaar dat ik niet gevolgd zou worden en daarmee ook een ieder die niet denkt aan zijn eigen veiligheid – HM


Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk