Dé ware betekenis van het masker dragen, een ontmoeting met dotcom.radio luisteraars


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde dag #132


Deze week was het ook in Frankrijk verplicht om een masker te dragen in de openbare ruimtes, eigenlijk eerder als we verwacht hadden. We volgen de Franse media niet en dat nieuws komt dus altijd via een grote omweg of -RECHT IN HET GEZICHT- via de posters die overal aan de deur hangen.

Dit is de ware betekenis van het dragen van zo’n masker, waar kennen wij dit van? Juist ja de gele Jodenster uit de tweede wereldoorlog waarmee duidelijk zichtbaar was de het Jodenvolk als tweederangs werd gezien in Nazi Duitsland vanaf 1939 en twee jaar later in bijna geheel Nazi bezet gebied werd het dragen van de Jodenster verplicht. In Bulgarije mislukte dit initiatief faliekant, doordat burgers uit protest zelf sterren gingen maken en deze droegen.

Corona Mask Frankrijk

Zaterdagmiddag, ik was de voorgevel van ons huis aan het spuiten kwam er een man aan de poort die mij in het Frans aansprak en zei dat hij op zoek was naar Henk Mutsaers die hier in de straat moest wonen vlakbij het tuincentrum. Stop maar met zoeken want je hebt hem gevonden.

Het bleek een dotcom.radio luisteraar die eveneens in Frankrijk woont en al van plan was me een keer op te zoeken. De verfspuit werd schoon geblazen en een minuutje later stonden de koffie en thee aan.

Vandaag was het een speciale dag die Hans en Riet lieten besluiten om mij op te zoeken. Op de overdekte markt met aan alle zijden geen wanden werden ze aangehouden door de politie die hen vertelden dat dit verboden gebied is om zonder masker te betreden. Riet was ook uren later daar best over aangedaan, wetende wat de ware betekenis is van deze dwangmaatregel.

Hans; “Eigenlijk was ik niet goed voorbereid (ex leraar Duits) omdat ik de juiste zinnen in het Frans had moeten leren, dat het dragen van maskers in strijd is met de rechten van de mens. Maskers dragen is dan ook niet de intentie van beiden.

Nu in de zomer is het niet zo moeilijk om winkels te vermijden omdat er voldoen open lucht markten zijn voor de noodzakelijke boodschappen. Uit eten, we hebben het zelf ook gedaan donderdag, kan je nu gewoon buiten op het warme terras tot in de late uurtjes. Binnen naar het toilet of afrekenen, dan moet je weer een masker dragen. We laten gewoon de bediening met het pinapparaat naar de tafel komen. We meenden iemand in de bediening te herkennen en zeiden dat tegen haar. Ze deed een stap terug en liet even haar masker zakken, het klopte, we hadden elkaar al een paar keer ontmoet. Wat een trieste vertoning in deze in en in gek geworden wereld.

Terug naar de ontmoeting bij ons thuis. Riet vertelde me eveneens dat ze best een spiritueel mens is en vlakbij hier in de Morvan bezocht ze La Basilique de Vézelay. Rond de beroemde basiliek van Maria Magdalena vind in de zomer altijd een processie plaats en ik vindt dit altijd mooi om te zien met de priesters en nonnen in die mooie gewaden. Vanwege de Corona “crisis” vond dit jaar de processie op 22 juli niet plaats. In de basiliek vind een prachtig schouwspel plaats waar kleine kinderen door de nonnen naar het altaar geleid worden. “’s Avonds realiseerde ik mij met afgrijzen waar ik daar eigenlijk zie, het is als een toneelstuk die oude tijden doen herleven, het offer’feest’ van de kinderen die gemarteld en vermoord worden om hun bloed te drinken. Riet; Ik kom daar nooit meer!”.

Dank voor jouw samenvatting. Elk principe waaraan een mens zich wil houden heeft consequenties. Het zien van de beelden van Vézelay ontroert Riet nog steeds. Iets wat mooi en spiritueel leek te zijn ligt nu in gruzelementen.

Liedje Juul de Korte
https://www.youtube.com/watch?v=Bywnpowl4cw

Als je de geschiedenis leest van de basiliek dan is daar nog meer gebeurd in deze lugubere plaats las ik bij mijn zoektocht naar meer informatie. De bouw van de basiliek was begonnen in 1096. Vlak nadat de basiliek ter ere van Maria Magdalena af was, werd ze in de nacht van 21 op 22 juli 1120 door brand verwoest waarbij 1200 mensen levend werden verbrand…” Er leek maar één verklaring voor de brand van de basiliek: de deuren waren gesloten waarna de kerk in de brand was gestoken.


Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk