De gevolgen van de #Lockdown worden nu langzaam zichtbaar, …


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde dag #81


De enigste horeca gelegenheid die naast restaurant ook een klein beetje als kroeg fungeerde in onze woonplaats heeft het loodje gelegd dankzij de Lockdown, de drie maanden sluiting heeft de kastelein financieel niet overleefd zo hoorde ik toen ik hem donderdag sprak. Dat worden stille avonden in het winterseizoen.

aanmelden via de Telegram app

Als kroegen tijgers is de ‘uitgaansavond’ een vast onderdeel van ons leven, elke week gingen we twee avondjes weg, gezellig een pilsje of een wijntjes drinken en veelal contact leggen met wie er ook maar binnen kwam. Ik ben 30 jaar als deejay werkzaam geweest in de horeca, mijn vrouw stond vele jaren achter de bar. Uitgaan was een deel van ons leven, dat zat erin gebakken. In Nederland deden we dat elke vrijdag en zaterdag en in het zomervakantie seizoen een terrasje op de zondagmiddag, zeker als er live muziek was.

Bij het kiezen van een huis in Frankrijk hadden we dan ook duidelijk gekeken wat er op dat gebied was. Het dorpje heeft maar 700+ inwoners en het kuuroord trekt in het seizoen wel veel bezoekers waardoor er een paar eetgelegenheden zijn maar deze zijn alleen in het seizoen geopend.

‘Onze’ kastelein uit België hadden we in die korte tijd al een band mee opgebouwd en we waren enthousiast over het komenden seizoen. De eerste optredens van artiesten waren al gepland en hij zou ook regelmatig karaoke avonden doen, iets waar ik zelf altijd actief aan deelneem.

Vooral in een nieuwe woonplaats is het handig om snel opgenomen te worden en mensen leren kennen, je hebt immers altijd wel iemand nodig voor een klusje, een kleine verbouwing etc. De kastelein kent meestal wel iemand, zo ben ik in die korte tijd al aan verschillende mensen voorgesteld, een stookhout leverancier, de garagehouder en meer. De kastelein sprak drie talen en dat komt in Frankrijk niet veel voor.

Acht weken lang waren de naaste buren en de uitbater van de locale kleine supermarkt de enige mensen waar je vluchtig contact mee had. We verheugde ons woensdag dat eindelijk na 10 weken ‘de kroeg’ weer open ging. Helaas, we kwamen voor de gesloten deur. Donderdag stond zijn auto voor de deur om op te ruimen en hebben we hem even gesproken. Hij heeft het niet gered en; “Ik ga mij niet verder in de schuld steken”, was zijn commentaar.

Waar ik vandaan kom in Geertruidenberg waren vroeger 26 kroegen, nu nog drie. De dichtstbijzijnde mogelijkheid is hier in Frankrijk nu 20 kilometer verderop.

Mijnheer Macron, u bent bedankt.

Zo zal ieder een zijn verhaal hebben, ondernemers die failliet zijn gegaan, mensen die hun baan hebben verloren, eenzaamheid onder mensen die gedwongen werden tot sociale afstand, onmenselijke regeringsleiders die ons voorgelogen hebben over een nep pandemie, het was zelfs geen epidemie maar een eenvoudig griepje met zes maal -MINDER- doden dan tijdens de wintergriep van 2017 / 18, daarvoor zagen mensen soms hun hele levenswerk afgebroken worden, toekomstplannen uitgesteld of afgesteld.

Verschillende initiatieven worden nu opgezet om de overheid juridisch aansprakelijk te gaan stellen. En terecht, mijnheer Rutte en de zijnen zullen niet meer alleen de straat op kunnen gaan want diegene die niet weten hoe ze iets juridisch moeten aanpakken kennen alleen maar -de wet van de straat-. Je zal maar een lokale politieke partij vertegenwoordigen onder de vlag van de VVD, velen hebben de vruchten geplukt in het verleden van de populariteit van hun leiders. NU gaan ze ook de keerzijde meemaken en worden meegesleurd in de val, je moet immers echt een super zombie zijn om weer op Rutte te gaan stemmen.

Hij was maar een clown, en gaat wellicht naar Europa verhuizen, naar Brussel, tenminste, als er straks nog een Europa zal zijn als economische macht. Vier jaar geleden was ik al een NEXIT voorstander. Vele jaren geleden ontmoette ik al een man die zei; “We zullen je missen, maar we gaan het zeker alleen proberen”. En zoals men het laatst in Friesland stelde; “Samen is het nieuwe alleen”. Als “samen’ zoveel geld kost en gaat kosten kunnen we beter ‘alleen’ de zaken gaan aanpakken en daar waar nodig net als vroeger een deal sluiten op onderdelen met mensen waar we graag mee samenwerken. Gaat de VVD de totale ondergang tegemoet? Als alle zaken het daglicht gaan zien maken ze geen schijn van kans is mijn idee.

Op de achtergrond hoor ik op de Franse radio weer de half uur spot, Corona, le virus plus dangereux, het gevaarlijkste virus, …


dotcom.radio
Elke week zondag dotcom.radio …. verbindt de aanknopingspunten

Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk