Trump ondertekent Executive Order die sociale-mediabedrijven van “aansprakelijkheidsschild” ontdoen


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde dag #74


Op dotcom.radio spraken we er al lang geleden over dat ar hoognodig wat gedaan diende te worden aan de linkse en politiek ingenomenheid van de sociale media en de uit de hand gelopen censuur. Hé, hé, eindelijk. Met het voorzien van een disclaimer bij enkele presidentiële Tweets van Trump was dit de val waar ze in getuind zijn. Ze worden gehouden aan de wet en anders gesloten. Verwacht een storm van kritiek op deze beslissing want de traditionele media gaan ook nog een ‘staartje’ meekrijgen en bedreigd worden in hun ‘bestaan’ met de Corona -NEP- verslaggeving. (update CNN hoofdkantoor)

aanmelden via de Telegram app

Bron artikel ZeroHedge: Trump Signs Executive Order Stripping Social Media Companies Of “Liability Shield”
Door: Tyler Durden

Update (1550ET): tijdens een persconferentie waar president Trump een uitvoeringsbevel ondertekende, waarbij sociale-mediabedrijven als Facebook, Google en Twitter onder druk werden gezet om geen politieke vooroordelen meer te tonen. De order is bedoeld om het “aansprakelijkheidsschild” weg te werken dat deze platforms genieten dankzij artikel 230 van de Communications Decency Act van 1996.

De EO vereist ook dat de DoJ samenwerkt met nationale AG’s om ervoor te zorgen dat ze wetten afdwingen over “misleidende” zakelijke praktijken. Hij voegde eraan toe dat sociale-mediabedrijven “neerkomen op een monopolie” en onbeperkte macht hebben gehad om het nationale gesprek vorm te geven en te veranderen.

Wanneer Twitter tweets tagt als ‘verkeerde informatie’, zijn ze niet langer een platform en worden ze in feite ‘een editor met een standpunt’. ‘Wat ze verkozen te promoten of te negeren, is niets minder dan politiek activisme’, zei Trump. ‘Deze censuur is een bedreiging voor de vrijheid zelf – stel je voor dat je telefoonmaatschappij je sms-berichten heeft bewerkt of je telefoongesprekken heeft geblokkeerd.’

AG Barr, die ook aanwezig was, zei dat artikel 230 “veel verder ging dan de oorspronkelijke bedoeling … het doel was om websites die nagenoeg fungeerden als prikborden niet verantwoordelijk te stellen voor informatie van derden …”. Wanneer ze hun verzameling “cureren” en beginnen met het “censureren” van bepaalde inhoud, worden ze uitgevers en zouden ze geen recht moeten hebben op hetzelfde soort schild dat eerder was opgezet. Hij legde ook uit hoe het uitvoeringsbesluit een “regelgevingsprocedure voor de FCC” opzet om te proberen “terug te keren naar de oorspronkelijke interpretatie” van artikel 230.

Het moedigt de procureurs-generaal ook aan om met “modelwetgeving” te komen die dit op staatsniveau aanpakt.

“Momenteel genieten sociale mediaplatforms zoals twitter een aansprakelijkheidsschild omdat ze een ‘neutraal platform’ zijn – wat ze niet zijn … sociale mediabedrijven die zich bezighouden met redactie of censuur zullen van dit schild worden ontdaan, terwijl bedrijven zullen worden gestraft als ze zich bezighouden met “misleidende” handelingen. Federale instanties zullen ook worden uitgesloten van het kopen van advertenties op deze platforms – een directe aanval op hun winst.

Trump zei dat hij juridische problemen verwacht, maar gelooft dat het Witte Huis het ‘goed’ met hen zal doen.

Deze bedrijven groeiden omdat ze zich voordeden als een openbaar forum … maar nu ze deze zeer krachtige netwerken zijn geworden, zijn ze nu overgeschakeld en gebruiken ze die marktmacht om bepaalde standpunten af ​​te dwingen, “zei hij. moet niet alleen via het bevel worden aangepakt, maar ook bij gerechtelijke uitdagingen en wetgeving op Capitol Hill.

Conservatieven zijn van mening dat deze platforms niet zoveel vooroordelen mogen tonen ten gunste van liberalen en progressieve politieke opvattingen.

In ware Trump-vorm nam de president een zwaai naar de traditionele media en beweerde dat hij, als de berichtgeving over zijn presidentschap “eerlijk” was, hij zijn Twitter-account graag zou verwijderen.

Tijdens de Q&A sloeg Trump Yoel Roth, hoofd van de site-integriteit van Twitter, die hysterische uitspraken deed op zijn eigen Twitter-account, alsof hij erop stond dat er “echte nazi’s” in het Witte Huis zijn. ‘Als je zo’n vent deze beslissingen wilt laten nemen … denk ik dat we het maar moeten afsluiten, wat mij betreft’, zei Trump, eraan toevoegend dat hij de wettigheid van proberen Twitter te sluiten (misschien kan hij Elon Musk overtuigen om het te kopen en vervolgens te verwijderen?).

Update (1300ET): In een hilarisch sluwe zet, stuurde Trump zojuist een tweet die Twitter met een interessant dilemma zal achterlaten: sla een ander label met ‘verkeerde informatie’ op een presidentiële tweet die ook kritiek op het bedrijf zelf bevat (waardoor het in wezen censuur is) , of negeer het en word geconfronteerd met het label ‘inconsistent’ terwijl iedereen de meer afgemeten aanpak van Mark Zuckerberg prijst.


dotcom.radio
Elke week zondag dotcom.radio …. verbindt de aanknopingspunten

Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk