Is -hoop- hebben in een goede afloop eigenlijk geen -zwaktebod-?


Zachte heelmeesters maken stinkende wonden vertelt een oud spreekwoord mij. Kunnen we mensen die ergens op hopen, … eigenlijk wel helpen omdat ze het sleutel ingrediënt missen ? We hebben immers nu dringend behoefte aan mensen die iets doen, bijdragen, actie voeren, … in plaats van passief te blijven hopen dat iemand het werk voor ‘hen’ gaat uitvoeren !!

aanmelden via de Telegram app
Twitter geblokkeerd (2011) Facebook verlaten (2014) YouTube Censuur (2017) AlternatiefNieuws.com [x] wat overblijft is HoeZitHetNuEcht Telegram alternatiefnieuws.eu de RSS feed en enkele startpagina’s en Forums

Is -Hoop- eigenlijk niet de -onzekere- verwachting dat een bepaalde gewenste gebeurtenis zal plaatsvinden? Moet -hoop- niet gekoppeld worden aan -actie- om het begrip effectief in het onderbewustzijn rotsvast op te slaan?

Dat wordt weer een leuke vraag die ik kan gaan stellen als iemand in een gesprek het woord -Hoop- laat vallen. “En wat doe jij eraan om die hoop gestalte te gaan geven?”

Ja, iemand kan je hoop geven, maar wacht je tot die ander je gaat helpen (de onzekere factor) of ga je bedenken wat je met de nieuwe hoop gaat doen?

Waar velen vertrouwen op de drie-eenheid, Liefde -Vertrouwen & Hoop- daar zoek ik liever zelf naar gereedschappen om dit alles actief te gaan zoeken en met de vervolgens verworven kennis aan de slag te gaan, en jij?

“Hoop is een licht aan het einde van de tunnel”

Actie – En hoe kom je daar, dan zul je dus wel moeten gaan lopen naar dat einde, … toch ?

Een zinloze spreuk: “Ik wil je laten weten dat er altijd hoop is”.

-Hoop voor een ander of voor mij? Ik hoor ook geen actie punt.

Kijk voorwaarts met hoop en terug met spijt.

– Daar wordt tenminste al een richting gegeven waar je het moet gaan zoeken.

Is hoop niet een -misschien- waar de rest -nee- tegen je zegt?

– En ja, wonderen gebeuren, maar je kan ook wonderen laten gebeuren !!

Als ik je vertel dat 1+1- 1.000. is. Geloof je me dan?

Eigenlijk heel simpel, ik vind èèn persoon die mijn levenspad, mijn idee, mijn doel, mijn visie ook ondersteund en die vindt er ook weer èèn. Dan komen we van zelf aan die 1.000 (en meer) Ik heb echter maar èèn persoon gevonden toch ? (Het aloude piramide spel, maar dan zonder geld)

Ik zoek dus èèn persoon die met mij er de schouders onder wil zetten om gestalte te geven aan een betere wereld. Die heb ik er natuurlijk al meerdere gevonden die ook op hun beurt zoekenden zijn. Ik ben daar een beetje verslaaft aan geraakt aan deze zoektocht, wellicht zelfs een zoek-junk, wie zal het zeggen.

Nu al kan en durf ik terug te kijken, maar ik kijk toch liever vooruit want daar zijn nog zovele mooie dingen mogelijk. 

dotcom.radio
Elke week zondag dotcom.radio …. verbindt de aanknopingspunten

Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk