#Lockdown – Social distance- in welk slecht computer game ben ik verzeilt geraakt?


#Lockdown een slecht computer game: Of is het toch dat oude spel? “Ga niet langs af maar direct naar de gevangenis”. Een tijd opgesloten worden in je eigen huis (Frankrijk) en alleen maar naar de winkel om eten te kopen, een brief uitprinten en invullen met daarop de reden waarom je afwijkt van deze maatregel, zo niet dat volgt een bekeuring van beginnende € 135 euro oplopend tot mogelijk € 4.000 euro.

aanmelden via de Telegram app
Twitter geblokkeerd (2011) Facebook verlaten (2014) YouTube Censuur (2017) AlternatiefNieuws.com [x] wat overblijft is HoeZitHetNuEcht Telegram alternatiefnieuws.eu de RSS feed en enkele startpagina’s en Forums

Wie verzint zoiets en dan ook nog met een griepje dat ver achterblijft op de jaarlijkse griepgolf.

Sociaal afstand houden: Sociologen herkennen drie sleuteltypen van sociale afstand: affectief, normatief en interactief. Ze bestuderen het door middel van verschillende onderzoeksmethoden, waaronder etnografie en observatie van deelnemers, enquêtes, interviews en dagelijkse routemapping, naast andere technieken.

Oh, dus toch een spel en via de sociale media wordt prachtig in beeld gebracht in welk model jij jezelf hebt geplaatst. Ik begrijp het niet maar de psychopaten, sorry ik bedoel de psychologen wel.

  • Sociaal afstand houden wat moet ik mij daarbij voorstellen. Je bent jong, ziet een mooi meisje, werpt een kushandje, en ze zegt; “Hebben we nu verkering?”
  • Alle politieauto’s vervangen voor die grote Amerikaanse bakken waardoor je voldoende afstand kan houden van je collega?
  • Als dokters samen een met het hele team iemand opereren dan is iedereen persoonlijk beschermt, maar moet dat nu voortaan in elk beroep zo worden gedaan? nee onmogelijk, …
  • Dus we krijgen ook verschillende rangen. Mensen die mogen wat ‘wij’ niet mogen. En dat allemaal vastgelegd in een nieuwe spelregel, oh nee, ze noemen het een “wet”.

Maar wat lees ik hier nu verder; …

“Affectieve sociale afstand tussen nazi-sympathisanten en Europese joden was een belangrijk onderdeel van de ideologie die de holocaust ondersteunde. Tegenwoordig voedt affectieve sociale afstand politiek gemotiveerde haatmisdrijven en pesten op school bij sommige aanhangers van president Donald Trump en lijkt het de voorwaarden te hebben geschapen voor zijn verkiezing tot president, aangezien de steun voor Trump geconcentreerd was onder blanken”.

Nou, als ik dat zo lees kan ik mij niet onttrekken aan de gedachte, nee zomaar een gedachte, dat dit spel uit de linkse hoek komt?

Normatieve sociale afstand is het soort verschil dat we waarnemen tussen onszelf als leden van groepen en anderen die geen lid zijn van dezelfde groepen. Het is het onderscheid dat we maken tussen ‘ons’ en ‘zij’, of tussen ‘insider’ en ‘outsider’.

Kijk nu wordt het mij wat meer duidelijk. De verdeling tussen de normale mensen en de complot aanhangers, … zou een voorbeeld kunnen zijn, … wellicht (?)

Of eigenlijk veranderd er bijna niets, die sociale afstand was er altijd al, -tussen de mensen die mij een complot gekkie vinden en mij, alleen kan ik er nu een bekeuring voor krijgen, of wellicht “Ga niet langs start maar gelijk …. “ Medicatie is ook een mogelijkheid, je weet wel die onschuldige pilletjes die je krijgt als je ADHD hebt of een beetje down bent. Je komt dan in een geestelijke #Lockdown. Zie je wel, het heeft allemaal met elkaar te maken.

Ik schrik wakker uit deze slechte droom, ik zit niet in een slecht computerspel maar op een mooi plaatsje in Frankrijk, een klein dorpje met zo’n 750 mensen. Eigenlijk heb ik zelf al gekozen voor sociale afstand houden tussen mij en de zombies en psychopaten in deze wereld. Het enige wat ik moet doen is stoppen met stukjes schrijven, stoppen met te denken dat je de wereld een betere plaats kan maken en niemand weet nog wie ik ben, waar ik ben, en … rust in je hoofd. Het zou een optie kunnen zijn bedenk ik mij nu (?).

Het enige wat mij in de weg zit is mijn geweten, dat is wel duidelijk. Maar daar hebben ze vast wel een pilletje voor, dat heb ik echter nog nooit geweten.

Bron artikel https://www.thoughtco.com/social-distance-3026589

dotcom.radio
Elke week zondag dotcom.radio …. verbindt de aanknopingspunten

Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk