Het collectieve bewustzijn voeden


Hoe laat je mensen ontdekken dat ze domme praat verkopen, zelfs heel geleerde mensen?

aanmelden via de Telegram app
Twitter geblokkeerd (2011) Facebook verlaten (2014) YouTube Censuur (2017) AlternatiefNieuws.com [x] wat overblijft is HoeZitHetNuEcht Telegram alternatiefnieuws.eu de RSS feed en enkele startpagina’s en Forums

Elk gesprek heeft vanaf nu als doel mensen mee te laten liften in een flow van positief bewustzijn. Ze mogen echter zelf het antwoord geven waar ze op dit moment zijn en, … of ze er al klaar voor zijn of ze mee willen liften?

Als je van alles over de huidige wereld leest en je doet je stinkende best om alle eindjes aan elkaar te knopen dan ben je al gauw enkele jaren verder voordat je het een beetje begint te snappen. Daarna duurt het nog heel wat jaartjes meer, voordat je zover bent dat je dit in je eigen woorden kan uitleggen aan een ander. Maar, wat als je die kennis wilt over brengen naar iemand anders, dan loop je maar al te vaak tegen een muur op van onbegrip.

Soms is dat best lastig en voor jezelf een leertraject om kennis overdracht te doen vooral als je zaken verkeerd ziet gaan. Iedereen is niet gezegend met leraarstalent zelfs veel leraren niet.

Als allereerste moet je voor jezelf goed bedenken dat het niet jouw taak is om iedereen te helpen, maar iedereen kan wel -iemand- helpen. Als, … als die persoon geholpen wil worden?

Door veel je hoofd te stoten ga je op een gegeven moment ontdekken hoe je wel een gesprek kan aanknopen waarbij de info die je wilt delen -mogelijk- gaat binnenkomen?

En eigenlijk vindt ik deze gesprekken wel steeds leuker worden. Het geheim is gewoon vragen te stellen. De andere persoon wordt gedwongen na te denken en elk dom antwoord (wat in feite gewoon kennisgebrek is) kan jij beantwoorden met weer een vraag. “Dus hij of zij zegt dit, hoe zit het dan met dat?”

Neem het corona virus waar iemand vindt dat die #lockdown veel langer moet doorgaan tot het helemaal veilig is. “Dus jij vindt het niet erg je baan te verliezen als daardoor bedrijven failliet gaan en het land de komenden 10 jaar in een financiële crisis zit waarvan iedereen de gevolgen gaat ondervinden?” Wat ze ook gaan antwoorden, je kan dit altijd weer met een vraag beantwoorden tot ze helemaal gek van je worden, of, … totdat ze zelf een vraag gaan stellen. En, … doel bereikt, .. dan weet je ook dat ze echt luisteren.

Komen ze met domme antwoorden dan kan je ook domme vragen stellen. “Vindt je dit een slim antwoord?” (Je zegt dat ze dom reageren maar je formuleert het anders)

Diegene die vragen stelt is in controle over het gesprek. Heb je dat ook wel eens dat je later terug denkt aan een gesprek en, … had ik dat toen maar verteld maar het schoot me niet te binnen. Dat is nu juist het leuke van vragen stellen, je hebt dan alle tijd om over de volgende vraag na te denken.

Jaren lang heb ik interviews gedaan voor de radio en vooral in het begin als ik mensen als gast waar ik helemaal niets van af wist, te weinig of geen kennis van het onderwerp had dan was ik stik zenuwachtig, op de radio kun je bij een live gesprek niets meer monteren. Hele vragen en steekwoorden had ik opgeschreven want een stilte is dodelijk op de radio. En dan waren mijn vragen op en we hadden nog een half uur zendtijd. Dan ging het dus uit de losse pols, ik moest (kon) van alles vragen wat ik niet wist, en dat was zoveel dat het half uurtje al voorbij was voordat ik er erg in had, … en ik had nog zoveel vragen.

Elk gesprek dat je voert met iedereen is een leer proces en naarmate je beter wordt in het voeren van gesprekken wordt het steeds leuker. En, … wat kan er fout gaan? Alles en niets!

Jij hebt je best gedaan iemand iets te leren, te informeren en meer kun je niet doen. En vindt je iemand echt te dom voor woorden dan zeg je dat gewoon.

Als ik jou zo hoor zijn er twee mogelijkheden:
1. Je weet er (nog) niets van,
2. Of je bent dom!

… en als je hier niets van af weet dan vindt ik dat eigenlijk ook wel een beetje dom.

Weet je, het doel van dit gesprek was om je in een positieve flow te krijgen, dan gaat het leven een stuk makkelijker, maar kennelijk ben je daar nog niet aan toe of mee bezig.

Wat je ook gezegd en gevraagd hebt, als de ander dan negatief over je denkt ligt de bal altijd bij die andere persoon en je hebt zelf de deur niet op slot gegooid.

mind parachute

Wijsheid wordt je niet in de schoot geworpen. Je zult haar zelf moeten ontdekken na een reis die niemand voor jou kan maken of jou kan besparen. 

— Barbara Ann Kipfer
dotcom.radio
Elke week zondag dotcom.radio …. verbindt de aanknopingspunten

Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk