(Over)leven in een angstcultuur


Dat het kwaad wellicht verborgen zit in het zogenaamde goede en dat angst creëren een doel op zich is, om de massa ‘te beheersen en te sturen’, is voor de meeste mensen een bizarre confrontatie.

Door: Anneloes van Hamburg
Website

Het slaat alle vaste grond onder je voeten weg mocht dat waar zijn…dus gaan we dat liever uit de weg. Het idee dat niets is wat het lijkt onder ogen zien is een grote uitdaging. Want als dat waar is, wie zorgt er dan nog voor jou? Wie of wat van buiten af gaat jou redden? De overheid? De overheid die ons wijst op het ‘gevaar’ en ons laat zien hoe het ons ‘beschermt’?

Je wordt in de tijd waarin we nu leven simpelweg op jezelf terug geworpen en je bent zelf verantwoordelijk voor je leven. Verantwoordelijkheid nemen is keuzes maken, keuzes die eng zijn bijvoorbeeld maar waarvan je diep van binnen voelt dat je ze moet maken. De gedachte alleen al zal bij de meeste mensen (onbewust) voor paniek zorgen. Want laten we eerlijk zijn, levensvaardigheden en eigenheden als luisteren naar je intuïtie, je hart volgen, angst loslaten, zijn wie je werkelijk bent en zelfreflectie zijn voor de meeste mensen vreemd.

En laat je die levensvaardigheden nu precies nodig hebben om te leven in gezondheid, welzijn en liefde. Hou je zelf niet langer klein en sta op, want JIJ bent de verandering. Laten we daar vooral de focus op leggen en stoppen met het voeden van de angstcultuur.

Wanneer je je angsten leert herkennen en loslaten, je kiest om te leven en je je bewustzijn verruimd ontdek je het principe van ‘zo buiten zo binnen’. Een sleutel; wat je meemaakt in je buitenwereld, wat het ook is, speelt zich op bepaald niveau ook af in je binnenwereld, in jou dus! 

Neem verantwoordelijkheid voor je leven, op alle fronten. Je gaat daardoor steeds bewuster leven en keuzes maken die passen bij je hart, bij wie je werkelijk bent. Je gaat anders kijken, voelen, denken, horen, geloven en daardoor ook anders doen. Zo simpel is het. Als je daar eenmaal mee begint is er geen weg terug: het wordt een manier van leven. Pas dan ga je werkelijk doorzien wat er echt speelt in de wereld waarin wij leven, wie je wel of niet kunt vertrouwen en hoe je daar mee om wilt gaan.

Over: Anneloes van Hamburg (1970)

Persoonlijke ontwikkeling en de ontwikkeling van mijn werk gaan hand in hand, het is een samenspel. Het draagt de energie van betovering en multi dimensionaliteit waarbij mijn hart mijn kompas is. Sleutelwoorden: kosmische energie, helende mogelijkheden, kwantumsprong in bewustzijn.
Boek: Ik Ben | Website

mind parachute
dotcom.radio
Elke week zondag dotcom.radio …. verbindt de aanknopingspunten

Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk