Let op: Dit is een onvriendelijke website voor pessimisten, …


‘Pessimisten zijn slechts toeschouwers. Het zijn de optimisten die de wereld veranderen.”

 — François Guizot

Een geweldige spreuk dacht ik op het moment dat ik hem ‘zag’. Daar kan ik wel wat mee, in een tijd dat mensen zoveel op zich af zien komen. Oorspronkelijk gepubliceerd met nieuwjaar. Een tijd met een korte opleving van verloren idealen of werkelijk de bakens verzetten? Nu eind maart 2020 is elke motivatie die mensen kunnen vinden om een nieuwe start te maken nodig. Als de wereld een nieuwe start gaat maken is het handig als je mee kan liften

– HM

In spreekwoorden zit zoveel waarheid.

“De tijd zal het je leren”, daar bij denk ik, “Als deze spreuk je aanspreekt, ben je dan een denker of een doener?”

Pessimisme is de verwachting dat iets ongunstig zal uitvallen, een neiging om iets of alles negatief te bezien, het kan ook een manier van leven worden gebaseerd op eerdere ervaring; “Je hoef mij niets meer te vertellen, ik weet inmiddels wel waar Abraham de mosterd haalt”. 

Maar kan het ook zo zijn dat pessimisten de positieve signalen niet meer herkennen, niet meer willen of durven te zien?

Het universum wacht op je om te vertellen wat je wilt”

Q goes global
De Q MAGA explosie gaat wereldwijd

Zweverig, vroeger wel, nu niet meer, positieve ervaringen? Ja.

Positieve affirmaties, positieve gedachten maken van je dag een leuke dag omdat je leuke dingen “ziet” gebeuren, maar het tegenovergestelde is ook waar, negatieve gedachten trekken negativiteit aan.

Een affirmatie is een positieve gedachte of zinnetje dat je maakt dat je er ook echt zelf in gaat geloven. Hiermee programmeer je het onderbewustzijn of, als jij dat zelf niet doet programmeren anderen jouw gedachten.

President Barack Obama zijn kreet weet je vast nog wel; “Yes we can”. Het maakt dat die zin maar uitgesproken hoeft te worden om je (on)nadenkend te laten volgen vanaf het moment dat ‘jij’ besloten hebt dat deze zin bij je past – paste.

Zo ook de affirmatie van Donald Trump; “Make America Great Again”.

Bij de spreuk van Obama is het niet duidelijk wat we kunnen of wat we moeten doen, wat er van de burgers verwacht werd. Bij de spreuk van Trump is het duidelijk dat er een actie van jezelf verwacht wordt en de richting waarin je dit kan bewerkstelligen is meer dan overduidelijk.

Ken je ook een leus van Mark Rutte die mensen aanspreekt, of tot actie aanzet? Een leus van onze kersverse -zich-zelf-uitgeroepen- klimaat ‘strijder’ Frans Timmermans, ik niet. Wel van Angela Merkel met; “wir schaffen das”. Maar die spreuk heeft al zijn kracht verloren omdat Angela ‘het’ nooit heeft laten zien. Elke inspirerende leider heeft een zo’n leus, een affirmatie zo je wilt.

Kijk dan ook eens waarom Donald Trump volle zalen trekt, hij voert de daad bij het woord.

“Ja maar hij heeft ook nog niet alles voor elkaar”, klopt, maar in drie jaar? Kan jij het beter, … in de zelfde tijd? Ga je hem helpen?

Yep, ik wel want ik weet dat waar hij mee bezig is niet alleen voor de Amerikanen telt, uiteindelijke wil hij ook wat prominent op mijn site staat; “Create a better world”

Had ik ook twijfels, jawel, in het begin wel, maar wel open minded en hoopvol. Als je nu nog twijfel hebt, volg je dan het echte nieuws wel of sta je nog steeds open en onder invloed van fake nieuws?

Nogmaals; Elke inspirerende leider heeft een zo’n leus, een affirmatie zo je wilt.

Om jouw gedachten en acties te bewerkstelligen. Zo werkt dat ook bij je zelf, je eigen gedachten en acties voor programmeren. Als je een mogelijkheid ziet, of aangeboden krijgt zodat je zonder nadenken de goede beslissing kan nemen, zonder dat je hoeft te twijfelen … omdat je daar al over nagedacht hebt, … tevoren.

Ook je leven kan je overdenken, wat als ik kanker zou krijgen, welke beslissing zou ik dan nemen? Of net als ik, gaan onderzoeken hoe kanker ontstaat zodat je niet meer bang bent omdat je de oplossing al bij voorbaat kan bedenken en daardoor ook de kans op … al minimaliseert.

Affirmaties zeggen, nee dat is niets voor mij. (?)

Jawel, ken je iemand die wel eens hardop gezegd heeft; “Ik hou van je”. Dit is dus ook een affirmatie die in de geest van die ander geïmplanteerd wordt, maar waarom zou je jezelf niet programmeren met positieve gedachten?

Met de spreuk; “Eerst het zuur en dan het zoet” is Jan Peter Balkenende roemloos de vergetelheid in verdwenen, het zuur kregen we in overvloed en de rest, … het zoet?

De meest aansprekende quote is voor mij wel:

“I have a dream”; van Martin Luther King en is wel een zeer krachtige affirmatie om zijn droom over te brengen naar iedereen waar dit initiatief aansprak.

‘Ik zeg wat ik denk, en doe wat ik zeg. At your Service!’
Van Pim Fortuin, kende je die ook nog?

Nog zo’n inspirerende leider, ook al vermoord. J. F Kennedy: “Ich Bin ein Berliner”.

Met affirmaties installeer je ook bemoedigende woorden en krachtige overtuigingen in jezelf. 

Noot: hieronder ook nog enkele artikelen waarmee ik medestanders probeer te ‘programmeren’ in de positieve zin dan tenminste.


https://gedachtenvoer.nl/2019/12/06/twijfel-jij-nog-aan-de-toekomst-een-betere-wereld-of-ben-je-een-verrader-van-je-eigen-droom/


Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk