Open brief Dr. Rath: Let’s Stop the Virus


aanmelden via de Telegram app
Twitter geblokkeerd (2011) Facebook verlaten (2014) YouTube Censuur (2017) AlternatiefNieuws.com [x] wat overblijft is HoeZitHetNuEcht Telegram alternatiefnieuws.eu de RSS feed en enkele startpagina’s en Forums

Aan de mensen en regeringen van de wereld
Een open brief van Dr. Matthias Rath

Noot: Afgelopen week schreef ik al een artikel met daarin de boodschap, versterk je immuunsysteem en je hoeft niets te vrezen, exact de zelfde boodschap maar nu vanuit de wetenschap.

– Henk

Bron artikel Dr. Rath health Foundation: Let’s stop the virus!
Let’s end the hysteria!

Door: Dr. Matthias Rath 22-03-2020 UPDATE 27-03-2020

Een pandemie bedreigt momenteel de gezondheid en het leven van mensen over de hele wereld en verpest de economieën van hele landen. De schokgolf van deze pandemie wordt alleen overtroffen door het lef waardoor potentieel levensreddende informatie over de mogelijke beheersing van de pandemie systematisch wordt onthouden aan de mensen, evenals aan vele politieke besluitvormers wereldwijd.

Best heftig dat Corona virus, ….

Update 29-03-2020 Totaal mannen en vrouwen overleden in NL aantal
2018 week 11 — 3 733
2019 week 11 — 3 227
2020 week 11 — 3 182
Bron: CBS
https://opendata.cbs.nl/statline/#/CBS/nl/dataset/70895ned/table?fromstatweb

Het sociale leven wordt verstoord, de burgerrechten worden ontnomen en economische schade in ongekende proporties wordt geaccepteerd, allemaal in naam van het inperken van de pandemie. En toch geven noch de zogenaamde ‘experts’ noch de politici die zij adviseren mensen het meest elementaire – en mogelijk levensreddende – gezondheidsadvies: een optimale inname van vitamines en andere essentiële micronutriënten is een essentiële maatregel voor iedereen om hun immuunsysteem. Dit wetenschappelijke feit – erkend door negen Nobelprijzen en gedocumenteerd in talloze studieboeken over biologie en biochemie over de hele wereld – is notoir afwezig in vrijwel elke aanbeveling voor volksgezondheid.

Hoewel de zoektocht naar een effectief en veilig vaccin om de huidige pandemie onder controle te houden belangrijk blijft, is de opzettelijke stilte over natuurlijke manieren om het immuunsysteem te versterken, die nu direct beschikbaar zijn, ronduit onverantwoord. Deze stilte is geen toeval. Het gebeurt in het belang van die bedrijfsbelangen die massaal economisch voordeel proberen te halen uit de aanhoudende crisis, namelijk de farmaceutische investeringsactiviteiten.

De publicatie van deze open brief zal deze plannen echter doen ontsporen en de ondergang van deze bedrijfsbelangen versnellen.

Als wetenschapper die – samen met tweevoudig Nobelprijswinnaar Linus Pauling – heeft bijgedragen tot een tot dusver ongekende vooruitgang in de natuurlijke menselijke gezondheid, voel ik dat het mijn plicht is om mijn stem te verheffen op dit kritieke moment in de geschiedenis.

Elke week zondag dotcom.radio …. verbindt de aanknopingspunten

UPDATE 27-03-2020

In een ongekende ontwikkeling melden de reguliere media dat artsen in de staat New York coronaviruspatiënten behandelen met hoge doses vitamine C. De rapporten, verspreid over media-websites in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en andere landen, beschrijven hoe patiënten die ontvangen vitamine C deed het “significant beter” dan degenen die het niet kregen. Voortbouwend op de succesvolle behandeling van corona virus patiënten in China met vitamine C, komt de ontwikkeling slechts enkele dagen na de publicatie van de open brief van Dr. Rath aan de mensen en regeringen van de wereld. Samenvattend hoe vitamine C en andere micronutriënten kunnen helpen bij virale infecties, is de brief van Dr. Rath al gelezen door tienduizenden mensen over de hele wereld

lees het gehele artikel

De doelen van deze Open Brief


 • Om de mensen en de regeringen van de wereld voor te lichten over op wetenschap gebaseerde, effectieve en veilige maatregelen om de huidige pandemie onder controle te houden.
 • Een educatieve cursus geven over de gezondheidsvoordelen van vitamines tegen virale infecties.
 • Om de gezondheid van miljoenen mensen te beschermen en te verbeteren door gebruik te maken van deze kennis.
 • Om de economische schade van de pandemie voor kleine en grote bedrijven en nationale economieën te beperken.
 • Om het leven op onze planeet zo snel mogelijk weer normaal te maken.

Voor deze doelen bestaat deze open brief uit drie hoofdgedeelten:

 • Op wetenschap gebaseerde natuurlijke gezondheidsmaatregelen die mensen overal in de huidige epidemie kunnen helpen.
 • Waarom u misschien nog nooit van deze natuurlijke gezondheidsbenaderingen hebt gehoord.
 • Wat u nu kunt doen en hoe u kunt helpen bij het introduceren van preventieve gezondheid in uw gemeenschap.

I. Wetenschappelijk onderbouwde natuurlijke gezondheidsmaatregelen die mensen overal in de huidige epidemie kunnen helpen

Het is een gewetenloze daad dat noch de nationale, noch de internationale gezondheidsautoriteiten de mensen voorzien van fundamentele wetenschappelijke feiten en antwoorden op vragen die mogelijk levensreddend zijn.

 1. Waarom veroorzaakt het virus dat de huidige pandemie veroorzaakt, alleen ziekte en dood bij de mens?

Terwijl de huidige pandemie wereldwijd ziekten en de dood veroorzaakt bij mensen, worden dieren zelden getroffen. Ze kunnen het virus dragen, maar ze ontwikkelen geen dodelijke ziekte. In feite proberen onderzoekers over de hele wereld, om potentiële therapieën te testen, om een ​​geschikt diermodel te vinden waarin het virus ziekten veroorzaakt. Alle wetenschappelijke experts die geen rekening houden met dit opvallende feit bij het adviseren van regeringen of het aanspreken van het publiek over mogelijke oplossingen voor de pandemie, moeten daarom met voorzichtigheid worden gehoord. Evenzo is elke wetenschappelijke inspanning om een ​​therapeutische oplossing voor de pandemie te vinden, gedoemd zonder dit kritieke aspect aan te pakken.

Het metabolisme van de mens onderscheidt zich van dat van vrijwel alle andere dieren doordat het niet in staat is vitamine C uit glucose te synthetiseren. De meeste dieren produceren vitamine C in grote hoeveelheden tot 20.000 milligram per dag vergeleken met het lichaamsgewicht van de mens. Mensen en submenselijke primaten missen dit vermogen vanwege een genetische mutatie die tijdens hun evolutie plaatsvond. Zo zijn alle mensen tegenwoordig afhankelijk van een optimale inname van vitamine C, hetzij uit de voeding of uit supplementen. Vitamine C-tekort, en de meeste mensen in de wereld hebben er last van, veroorzaken een verzwakking van het bindweefsel, brengen de natuurlijke barrières zoals de huid en de binnenste celwand van de longen (epitheelcellen van de longen) in gevaar en verzwakken ons immuunsysteem. Zo kunnen virussen en vele andere infectieuze organismen gemakkelijk het lichaam binnendringen en te weinig immuunweerstand vinden om ze te bestrijden.

Vitamine C in de strijd tegen de pandemie

Vitamine C kan op vele manieren helpen bij het bestrijden van virale infecties:

 • Vertraging of blokkering van virale toegang en verspreiding in het lichaam
 • Verbetering van de immuunfunctie en weerstand tegen virale infecties
 • Het remmen van virale vermenigvuldiging in geïnfecteerde cellen
 • Zelfmoord (apoptose) induceren van viraal geïnfecteerde cellen

Deze antivirale mechanismen van vitamine C zijn wetenschappelijk aangetoond in een groot aantal virussen die mensen treffen, waaronder:

Bij gebruik tegen het human deficiency virus (HIV), een van de meest recente epidemieën die de mensheid achtervolgen, is in onderzoeken aangetoond dat vitamine C de vermenigvuldiging van dit virus met meer dan 99 procent remt. Het is dan ook geen verrassing dat hoge doses vitamine C effectief zijn in het blokkeren van vrijwel alle tot nu toe bestudeerde menselijke virussen, inclusief influenza (griep).

Vitamine C is ook effectief gebleken tegen het virus dat de huidige wereldwijde pandemie veroorzaakt. In februari van dit jaar kwamen de eerste klinische rapporten beschikbaar van Chinese klinieken waar patiënten die ernstig waren geïnfecteerd met het huidige virus bijna volledig herstelden na een hoge dosis vitamine C-behandeling.

Tegelijkertijd vervoerde de Chinese regering vitamine C per ton naar de getroffen regio’s om de verspreiding van de epidemie onder de bevolking te bestrijden. Dit feit zou de enorme afname van nieuwe infecties begin maart van dit jaar kunnen verklaren.

De rol van het natuurlijke aminozuur lysine bij het bestrijden van de pandemie

Virussen dringen de cellen van ons lichaam binnen, bijvoorbeeld de binnenste (epitheliale) voeringcellen van de long. Om zich te verspreiden, herprogrammeren ze de genetische informatie van cellen om de biologische hulpmiddelen te produceren die het virus nodig heeft om de verspreiding door het menselijk weefsel te vermenigvuldigen en uiteindelijk een manifeste infectie te worden.

Als onderdeel van dit proces activeren viraal geïnfecteerde cellen enzymen (katalysatoren) die als een biologische schaar door het omliggende bindweefsel (bijv. Collageen) kunnen snijden. In wezen activeren alle virussen dergelijke enzymen als voorwaarde voor verspreiding en ontwikkeling tot een volwaardige ziekte.

Het natuurlijke aminozuur lysine kan deze enzymen blokkeren en zo de verspreiding van het virus in het lichaam remmen.

Oriëntatiepunten ontdekkingen gepubliceerd samen met Nobelprijswinnaar Linus Pauling

In 1992 publiceerde ik samen met Nobelprijswinnaar Linus Pauling een wetenschappelijk artikel waarin ik het belang benadrukte van het combineren van vitamine C met lysine om de remming van ziekteprocessen die met name verband houden met virale ziekten en kanker te maximaliseren. Kortom, kankercellen en viraal geïnfecteerde cellen gebruiken beide hetzelfde mechanisme van enzymactivering en weefselvernietiging. Dit baanbrekende artikel eindigt met de volgende verklaring:

“We voorspellen dat het gebruik van lysine- en lysine-analogen, vooral in combinatie met ascorbaat [vitamine C], zal leiden tot een doorbraak in de bestrijding van vele vormen van kanker en infectieziekten.”

De combinatie van vitamine C en lysine is bijzonder voordelig omdat deze micronutriënten op verschillende ziektemechanismen zijn gericht. Terwijl lysine helpt ziektegerelateerde afbraak van bindweefsel te blokkeren, stimuleert vitamine C de nieuwe productie van dit ‘stabiliteitsweefsel’.

Het feit dat deze beide micronutriënten niet in het menselijk lichaam kunnen worden geproduceerd, benadrukt de noodzaak om ze in optimale hoeveelheden aan te vullen, vooral tijdens lopende ziekteprocessen.

Een specifiek hoogtepunt van deze historische publicatie was de aanbeveling om deze twee natuurlijke micronutriënten te combineren met synthetische derivaten van het aminozuur lysine. Deze lysine-analogen, b.v. tranexaminezuur, zijn vele malen effectiever dan lysine om overmatige weefselafbraak te blokkeren. Ze staan ​​vermeld in de publicatie en kunnen nu worden getest als potentiële therapeutische middelen in de strijd tegen de huidige pandemie.

De werkzaamheid van lysine bij het blokkeren van virale infecties werd later getest in een onderzoek met een bijzonder schadelijk HTLV-1-virus dat bij mensen leukemie veroorzaakt. Bij deze door virus veroorzaakte ziekte bij de mens – waarvoor geen genezing bestaat – bleek de suppletie van lysine de proliferatie van het virus te blokkeren. Belangrijker was dat lysine er ook in slaagde de viraal geïnfecteerde cellen ‘biologische zelfmoord’ te laten plegen (apoptose).

De controle van dit virus werd dus niet mogelijk gemaakt door middel van een farmaceutisch medicijn, maar door een micronutriënt die werd geïdentificeerd door het begrijpen van de onderliggende cellulaire ziektemechanismen.

Voor meer informatie over gezondheid en de open brief van Dr. Rath, lees verder op zijn website (lang verhaal met vele links naar bron materiaal)

Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk