Al zes dagen in lockdown, verplicht huisarrest, van de nood een deugd maken.


aanmelden via de Telegram app
Twitter geblokkeerd (2011) Facebook verlaten (2014) YouTube Censuur (2017) AlternatiefNieuws.com [x] wat overblijft is HoeZitHetNuEcht Telegram alternatiefnieuws.eu de RSS feed en enkele startpagina’s en Forums

#Lockdown, een woord dat trending is nu men er in Nederland al dagen over aan het debatteren is wel of niet in lockdown te gaan voor het “levensgevaarlijke” virus (kuch).

Maandagmorgen 16 maart 08.45 uur, ik zat wat te werken aan mijn site bekeek de statistieken en wat RSS feeds, op zoek naar nieuws. Een mailtje van de autoverkoper die ik ingeschakeld had om samen een auto te gaan bekijken, het was afgesproken voor zaterdag, of ik over een uurtje bij de garage wilde zijn dan gaan we de auto halen. Zo die is snel dacht ik. Even later kreeg ik een WhatsApp uit Nederland met een bericht en de opmerking; “Heb je nu huisarrest?”.

Het scheen dat Macron die avond ervoor dit afgekondigd had, ik wist van niets terwijl ik toch bovenop het nieuws zit. Om 10.00 uur was ik bij de garage en we vertrokken gelijk, een uurtje rijden naar Magny Cours waar we de auto gingen bekijken / oppikken, gedurende de rit werd mij duidelijk dat dit huisarrest minimaal 15 dagen zou gaan duren. De terugreis met de auto begon op het moment dat Frankrijk al in lockdown ging 12.00 uur en het was al vrij stil.

In het dagelijks leven merk je er  weinig van, ja de kroeg / café restaurant is dicht voor een bakkie koffie, naar de bakker, de kleine markt op woensdag, de garage om de auto op te halen en de supermarkt, legale uitjes genoeg. Alleen, naar een bouwmarkt, het tuincentrum, en planten halen in België is er niet bij, daarvoor kwam de lockdown net een dag te vroeg.

Gelukkig weten we wat er speelt in de wereld en dat geeft weer een stukje gemoedsrust. De aanleg van de permacultuur tuin loopt zo echter wel vertraging op, ik kan zo niet verder zonder materialen en hulp met eenmalig het ploegen, bemesten en frezen.

Twee jaar geleden was ik in Frankrijk op bezoek bij Jos, hij heeft ook een permacultuur tuin en ik was net van plan contact op te nemen voor de afwerking van de kweekbak die ik gemaakt had. Mijn gedachten had ik amper op een rijtje toen ik een mail van hem ontving, zo gaat dat vaak bij mij, ….

“Het zal gaan stormen, heftig, maar vertel mij, hoe anders verwachten wij dat mensen gaan beseffen dat ze al een lange tijd genaaid worden? Hoe denkt men dat mensen gaan opstaan als ze nog dagelijks te eten hebben etc.? Inderdaad, vele zijn ingedommeld, door de verwennerij van de ‘welvaart’.

Het gaat weer serieus worden en wij zullen opnieuw mogen  gaan leren onze eigen verantwoordelijkheid te nemen en geen vertrouwen meer  in de poppenspelers en hun trawanten te hebben. Het is die verandering in het bewuste zijn, die hen hun macht gaat ontnemen.

Wij gaan leren terug in onze macht te gaan staan en laat dat nu precies de grote angst zijn van de poppenspelers. Een ieder oogst wat hij zaait.

Al wat de mens creëert, krijgt hij terug op het eigen bord.

Dus, dit wetende, lijkt het mij voor eenieder duidelijk wat te doen om die wereld te creëren die men graag wilt zien. Immers de wereld waar wij thans in leven, is ook onze eigen creatie, no one to blame. Zolang men blijft stemmen op empatieloze psychopaten, hen je zuur verdiende pegels in de zak blijft gooien etc. kan men niet verwachten in een wereld te leven waar het allemaal koek en ei is, wel?

De weg naar vrijheid is niets meer dan de eigen verantwoordelijkheid te nemen en deze niet langer meer in de handen van enig ander te leggen. Stop het monster te voeden wat jou opeet, enne, pleur die grindtegels uit de tuin en ga je eigen eten verbouwen.

Welkom in de tijd van Aquarius….

Stay Human, Bon Courage, Jos

Ik mag de woordkeuze van Jos wel, dit resoneert wel bij mij, ik ben precies aan het doen waar hij het over heeft. Op straat zie je nu wie bang is, handje geven Neeee, Monsieur Macron zegt dat dit niet meer mag, mijnheer Rutte eveneens. Ik geef dus wel een hand als men dat ook wil, kennis van zaken maakt dat men je niets wijs kan maken. Maar ik weet eveneens waarom dit nu zo moet gebeuren. Volgens een iemand die mijn nieuwsuitingen ook volgt ben ik echter gehersenspoeld. Ik weet niet of er voor dit woord ook een overtreffende trap is? Oh ja, hersendood. Nou daar doe ik het dan maar mee want het kan dus nog erger, en … ik kon wel een spoelinkje gebruiken.

Elke week zondag dotcom.radio …. verbindt de aanknopingspunten

We gaan de komenden weken van de nood een deugd maken en kijken wat we kunnen doen met de middelen die we hebben. Gewoon paardenmest gaan halen met de auto, de boer die ik sprak zei dat je voor agricultuur ook gewoon mag reizen, mmmh, zet gewoon mijn Franse pet op en we gaan ervoor. We maken van de nood een deugd.

Vandaag schreef ik op mijn Frankrijk blog: Gesproken met een boer in de straat, hoe kom ik aan paardenmest? Vier kilometer verderop vertelde hij. Maar ik mag niet van huis vertelde ik hem, agricultuur mag, dus vanaf maandag ben ik even echt ‘boer’, pet op en gaan, …

Een reactie van vrienden eveneens woonachtig in Frankrijk op Facebook; “Leuk geschreven Henk van Letty, maar hou je aub aan de regels ten opzichte van het Corona virus, of je er nou in gelooft of niet. De regels worden hier steeds strenger toegepast doordat er mensen zijn die ze overtreden. Wij lezen de Franse kranten en mocht je eerst nog wandelen in het bos of park, dat mag niet meer omdat men samen schoolt. En dat boeren nog mogen rijden en werken geld voor boeren die ervan moeten leven, niet voor hobby tuiniers, maar dat begrijp jij vast wel. 

Mijn reactie hierop zou kunnen zijn; Nee dat begrijp ik niet. gezondheid hoort bij de rechten van de mensen. De voeding die ik ga produceren is NIET te koop in de supermarkt. Zeker met een “virus” is het essentieel om voeding te eten die gekweekt wordt -zonder- kunstmest. Daarom durf ik ook geen potgrond te kopen bij het tuincentrum bij ons in de straat. En -gezondheid- valt onder de -RECHTEN- van de mens. Een -Recht- dat de meeste boeren niet meer respecteren laat staan de overheid, maar dat is moeilijk uit te leggen aan iedereen, al geloof ik wel dat onze Franse kennissen dat begrijpen omdat ze ook een eigen volkstuin hebben.

P.S. Heeft er iemand verstand van die rechten van de mens en boven geschetste situatie, laat het even weten

– HM

PS. vandaag alweer in de pen geklommen over dat #lockdown gebeuren, mensen smeken er bijna om de de regering, niet -normaal- eigenlijk. Daar gaat het artikel morgen de 23 ste weer over. Stay tuned


Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk