Economie Les #1: Olie, hoe wordt je bij de neus genomen?


aanmelden via de Telegram app

De economie, geld heeft geen waarde, minder zelfs als het papier waarop het gedrukt wordt. Eigendom, grondbezit, ontroerend goed en grondstoffen. Dat is waar het echte kapitaal mee verworven wordt. De absolute nummer #1 is olie.

Op internet is een schat aan informatie te verweven, op YouTube wordt elk uur meer ge-upload dan de BBC in 60 jaar totaal hebben geproduceerd aan TV programma’s. Om alle informatie tot je te nemen kom je een paar mensenlevens tekort, informatie delen is dan de sleutel tot het verwerven van belangrijke kennis, zeker in tijden van nep nieuws. Dotcom.radio is dan weer een kanaal waar we die info her-distribueren. In elke uitzending zit het speurwerk van honderden mensen verpakt, via, via, via.

Elke week zondag dotcom.radio …. verbindt de aanknopingspunten

Via Frits kreeg ik deze video over de geschiedenis van de olie industrie en de geboorte van de olie baronnen, slimme zakenmensen die ons dagelijks bergen geld uit de zak kloppen met de -zogenaamd- eindige oliebronnen terzijde gestaan door machtige regeringen die een -graantje- meepikken van de -kunstmatige- rijkdom. In het zadel geholpen door ons de -onwetende- kiezers. Stemmers die door -non issue’s- on-betekende zaken afgeleid worden van wat echt belangrijk is voor ons. Het echte nieuws blijft zoals gewoonlijk onder de radar.


Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk