Voeding, als gezondheid meer is als “geluk” hebben.


aanmelden via de Telegram app

Bron Succesboeken: Bestel het boek van Dr Mercola: Keto Vasten

De kosten van voeding hebben zich de afgelopen de­cen­nia als een rollercoaster gedragen. In de jaren vlak na de 2e Wereldoorlog gaven we volgens de sta­tis­tie­ken nog ± 45% van ons geld uit aan voedsel.

We hadden toen wel een totaal andere situatie; om een paar veranderingen te noemen: de meeste huishoudens hadden slechts 1 inkomen, de meeste gezinnen waren toen groter dan in deze tijd, vele gezinnen hadden nog geen auto, we gaven nog nihil uit aan een aantal dure vakanties per jaar, we hadden nog geen mega-su­per­mark­ten en we kochten toen nog voeding i.p.v. de huidige vulling. En niet te vergeten: we waren toen nog niet zo ziek als nu, wat ondanks verzekeringen handen vol geld kost.

Rond 1965 gaven we ± 35% uit aan voeding en rond de afgelopen eeuwwisseling ± 15%. Volgens de statistieken werd in Nederland in 2005 het dieptepunt bereikt: 12,7% besteedden we aan voeding.

Inmiddels liggen de bestedingen weer wat hoger. Waarom bovenstaande geschiedenis?

Vaak hoor je dat biologische voeding duurder is en het qua gezondheid niet eens uitmaakt t.o.v. gangbare voeding. Lees hier de onzin van het voedingscentrum, waarbij de kanttekening dat ze ook een punt hebben.

We citeren van hun site: “Onderzoek naar individuele producten laat zien dat biologische producten in het algemeen minder resten van bestrijdingsmiddelen bevatten en soms minder nitraat dan gangbare producten. Zowel reguliere als biologische producten zijn veilig in gebruik.”

Wat correct is in het citaat is dat biologische pro­duc­ten minder bestrijdingsmiddelen (lees: giftige stoffen die niet geschikt zijn voor het lichaam) bevatten. Biologische producten zijn absoluut geen ‘schone’ pro­duc­ten: ze worden minder bespoten!

Elke week zondag dotcom.radio …. verbindt de aanknopingspunten

Dat ze beide veilig zijn is na­tuur­lijk onzin met reeds 10 miljoen chronisch zieken in Nederland.


De waker van biologische pro­duc­ten is de Skal-organisatie. Wil je echt ‘schone’ voeding dan zou je biologisch-dynamische (bd) voeding moeten gebruiken. Die wordt bewaakt door de stich­ting De­me­ter.

Biologisch-dynamische producten worden geteeld zonder kunstmest en chemische be­strij­dings­mid­de­len. Deze zijn meestal niet in een supermarkt te koop, maar bij de boer in je omgeving.

Klik hier hoe dicht je bij die boerderij zit.

Het nieuwe boek Keto-vasten gaat over twee on­der­wer­pen: vasten en het ketogene voe­dings­pa­troon.

De reden waarom we zo ziek zijn is volgens dr. Mercola dat we de hele dag door eten, voornamelijk eten en drank waar chemicaliën in zitten.
De reden waarom keto-vasten zo interessant is voor je gezondheid, maar ook voor je portemonnee is dat je je dagelijkse voeding (maar dan ook echte, schone biologisch Dynamische voeding) in een tijdsbestek van 6-8 uur zou moeten nuttigen, zodat ons spijsverteringsstelsel de andere uren de tijd heeft om alles te verwerken en te verteren en je die andere uren geen geld uitgeeft aan eten.

Dr. Mercola zegt dat al zou je je voeding niet veranderen, maar uit­slui­tend alles nuttigen binnen die 6 à 8 uur, je al een enorme gezondheidswinst te pakken hebt.

Optimaal is als je ervoor zorgt dat je i.p.v. glucose (suikers) te verbranden, je je energie krijgt van vetverbranding door te minimaliseren in kool­hy­dra­ten (suikers) en veel goede vetten tot je neemt. Daardoor eet je ook nog eens minder omdat vetten eerder ver­za­di­gen. Gebruik bijvoorbeeld kokosvet (het meest ver­za­dig­de vet ter wereld), ghee en/of roomboter i.p.v. die geel­ge­kleur­de, grijze chemische substantie, die men margarine noemt.

Als je ’s avonds goed vet eet, bijvoorbeeld een stuk kipfilet gebakken in roomboter of ko­kos­vet (en de kip drijft op je bord in het vet), met een overheerlijke avocado-salade, dan heb je ook geen behoefte meer aan een ontbijt de vol­gen­de morgen en kan je het makkelijk uithouden tot de lunch.
We hebben wederom een tijd­loos topboek kunnen toe­voe­gen aan ons as­sor­ti­ment. Bestel het boek van Dr Mercola bij Succesboeken

Lees hier vast het eerste hoofdstuk, waarin dr. Mer­co­la uitlegt waarom we ziek worden.

Noot: Al sedert het prille begin van mijn online zoektocht naar gezondheid begin 2000 volg ik de website van Dr Mercola, in vele artikelen noem ik zijn naam, verwijs ik naar een artikel of heb zijn artikelen vertaald. Dr Mercola artikelen Waarom is dit boek belangrijk? Omdat zieke mensen hiermee hun lichaam ondersteunen vooral met de bekende ziekte beginnende met de letter “K” waar dit zelfs essentieel bij is. Dr Mercola publiceert ook een dagelijkse nieuwsbrief

– HM

Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk