Hoe simpel kan het zijn om actief deel te nemen aan een REVOLUTIE ?


aanmelden via de Telegram app

Stel je eens voor dat er iets of iemand is die je problemen oplost?

Het grootste probleem in elke samenleving hoe zou jij dat willen omschrijven? Is dat niet een zwijgende meerderheid die alles maar laat gebeuren wat ons overkomt met een gevoel van machteloosheid dat ‘ik’ er toch niets aan kan doen en daarom laten ‘wij’ het maar allemaal gebeuren toch?

Gilets Jaunes is de revolutie begonnen

Neem nu de beweging van de Gele hesjes, de Gilets Jaunes, zij hebben een bewustwording beweging op gang gebracht die zijn weerga niet kent, diep respect heb ik daarvoor en de opstand heeft wereldwijd gevolg gekregen. Overal is men in protest gekomen en eist men verandering van de regering. De opstand werd overal met buitensporig geweld en zelfs dodelijke meneer geslagen wat er op zijn beurt voor heeft gezorgd dat het woord “DEMOCRATIE” nergens maar dan ook nergens neer serieus genomen kan worden in de huidige vorm. Mensen laten stemmen en dan via allerlei duistere constructies of vaak heel openlijk de eigen zin doordrijven.

MENSEN PIKKEN -DEZE IN EEN SCHIJN DEMOCRATIE- VORM GEGOTEN DICTATUUR NIET MEER.

En, … -als je daar eens goed over nadenkt- een ieder die dit oude systeem aan blijft hangen geven zich bloot als een zombies, als de meelopers of erger nog, de verraders, de moderne generatie NSBers.

Deze bewustwording wereldwijd kan wel worden toegeschreven aan de Gele hesjes bewegingen over de gehele wereld. Maar al deze protesten zijn slechts een miniem onderdeel van de zaken die zich buiten het zicht van de meerderheid aan het ontwikkelen zijn.

Maar als je geloofd dat dit een iemand of een organisatie is die de wereld gaat redden, er een betere plaats van gaat maken, dan heb je het helemaal mis. Van een ieder kan je verlangen dat ze een ieder hun eigen steentje gaan bijdragen, of sterker nog – hun eigen hachje gaan redden- !!

In de tweede wereldoorlog hadden we de ondergrondse beweging, mensen die met gevaar voor eigen leven de bijhand te vuur en te zwaard bevochten. Zo ver hoef je gelukkig niet te gaan om duidelijk kenbaar te maken dat jij er andere gedachten op nahoud.

Met het beginnen van een biologische volkstuin maakte ik een statement en elke keer als iemand mij jonger schat dan vertel ik dat dit heel simpel is; “Gewoon gifvrije voeding eten uit je eigen tuin”.

Als al die gele hesjes op zaterdag protesteren en door de week volkstuinieren dan hadden ze wereldwijd een giga statement afgegeven, een stevige input voor hun gezondheid en een besparing op ziektekosten en een bijdrage aan hun levensstandaard door minder geld uit te geven. Immers, over je werk betaal je belasting die je vervolgens uit gaat geven aan tweederangs voeding die ook nog eens geteisterd wordt door luxe belasting genaamd “BTW”. Belasting TOEGEVOEGDE waarde !!

In Cuba tijdens de oliecrisis was de bevolking gedwongen om eigen voeding te kweken op elk plaatsje wat ze konden vinden om niet te verhongeren. Het gevolg was een toenemende gezondheid en werkeloze artsen. Wat ik nu niet snap is dat de bevolking nadien toch weer koos voor het gemaksvoedsel en ziek zijn? Wat ik ook niet snap dat die gele hesjes klagen over te weinig in komen maar verzaken om zelf hun eigen voeding te kweken terwijl Frankrijk 15 naar groter is dan Nederland en een stukje land om te tuinieren nergens een probleem hoeft te zijn.

Ik kom er steeds meer achter dat de bodemgesteldheid maakt of je groenten en fruit je optimaal kunnen voeden terwijl nog steeds vele mensen vertrouwen op een winkel waar met grote letters iemand “BIOLOGISCH” op een groot bord heeft geplakt.

“Ja maar je moet toch iemand kunnen vertrouwen?”, … hé, hoe zit het, ben je hersendood of zoiets?

Als jij nu ook eens ging deelnemen aan deze voedingsrevolutie, echte voeding èn een beter gezondheid. Wie zou dit willen?

Zet je dan een voorbeeld voor anderen en was het spreekwoord niet, “Goed voorbeeld doet volgen”

Laat je niet misleiden door te denken dat er medicijnen moeten worden ‘uitgevonden’ om zeldzame ziektes te bestrijden terwijl je al die medicijnen zelf kunt maken in je eigen of gemeenschapstuin. Wel eens van ‘de blauwe zones’ gehoord?

Een volkstuin was vroeger heel gewoon, maar ook vaak een teken van armoede, of wellicht in de ogen van nu, een teken van rijkdom. Zelfzorgzaamheid voor het belangrijkste bezit in je gehele leven, gezondheid.

De inspiratie om dit stukje te schrijven kwam voort uit het boek; “The User Guide To The Great Awakening” . Op pagina èèn stond; “Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd, …” Dan schrijf ik zelf een stukje dacht ik, en, … ik ga nu beginnen aan pagina twee !

Hoe simpel kan het zijn om actief deel te nemen aan een REVOLUTIE ?

Je behoeft geen certificaat te behalen in “vrijheid van denken” om bovenstaand verhaal niet te begrijpen. De grote vraag is; wat iemand tegenhoud om niet deel te nemen aan deze revolutie?

Teveel werk?

Ha ha, toen ik met een partner begon met ‘de volkstuin’ waren we vijf uurtjes per week actief waarvan twee uur koffie drinken.

Acht jaar lang had ik een volkstuin, 200 meter gehuurd voor 35 euro per jaar en een paar dagen verenigingswerk per jaar. Twee jaar volkstuin loos vanwege de verhuizing van de vereniging maar wel met een grote voorraad gewekte producten met eigen keurmerk – Me Myself and I-. Nu sta ik aan de vooravond van mijn ultieme droom een permacultuur tuin van 1200 vierkante meter, bovendien ook nog eens in een aangenaam klimaat met zeer schone lucht en elektrosmog arm op  tien meter lopen van huis met een werelds uitzicht. Maar de passie begon op die 200 meter, dat was de eerste stap.  

Elke week zondag dotcom.radio …. verbindt de aanknopingspunten

Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk