Brexit: Het EU kaartenhuis, de instorting is reeds ingezet.


29-01-2020

Soms kom je fantastische betogen tegen op twitter waar mensen moeten nadenken om hun gedachten in 140 tekens te uiten, er is echter een nieuwe mogelijkheid bijgekomen genaamd een Tread die ik echter niet 1-2-3 kon invoeren in de twitter app van wordpress. Een betoog waardig om gedeeld te worden.

Bron artikel Twitter @superjan
https://threadreaderapp.com/thread/1205408064276484096.html

My 2 Eurocents. #Thread

Het toeval wil dat ik behalve de #ElectionResults2019 ook de podcast van @wierdduk luisterde vanochtend. Vooral over de #GreenDeal En ineens drong het tot me door. Het belang van de Britse uitslag van vanochtend. 

  • Wat zijn ze verbijsterd (BBC),
  • wat zijn ze blij (Torries),
  • wat zijn ze boos (remoaners).
  • Een giga overwinning voor @BorisJohnson 
  • Onverwacht groot, zeker in de EU.

De domper is natuurlijk dat wij, EU smurfen. Nu niet tegen een iron curtain, maar tegen een water curtain aankijken. 

Eergisteren nog presenteerde Paulus de EU klimaatkabouter, Frans Timmermans ons een plan dat de Westelijke EU Burger triljoenen gaat kosten. We zijn machteloos. En machteloos is des te pijnlijk, als je op 30 kilometer afstand de wedergeboorte van de vrijheid ziet ontstaan. 

Machteloos gaan we toezien hoe de EU de Oostelijke EU landen, met ONS geld gaat proberen om te kopen om ons op gruwelijke klimaatkosten te jagen. Gepaard aan enorme onvrijheid. Hopelijk houdt zij (Polen) hun ruggen recht. Zoals we eerder zagen. Als het over immigratie e.d. ging. 

Maar, zijn we wel zo machteloos?

Is het niet zo dat hoe waanzinniger de leiding wordt, hoe dualer het systeem wordt.

In WW2 vochten communisten zij aan zij met studenten en koningsgezinden om het Nazibeest te verslaan. Ons meerpartijensysteem is nu niet duaal. Maar dit verandert. 

Langzaam worden de issues zo groot, zo alles overheersend (klimaat en Immigratie). Dat je zou kunnen zien dat heel de EU zich beweegt naar een soort 2-3 partijen stelsel. Waarbij de keuze zich niet meer bevindt in het middenveld van compromissen, maar in een keihard voor of tegen 

Ik denk dat de antidemocratische inclinatie van de EU en de waanzinnige peperdure besluiten die er genomen worden, in combinatie naar een uitzicht op GB waar het vanaf nu zomaar fantastisch zou kunnen gaan, een schok in de EU gaan veroorzaken. 

Oude vijanden op nuances zullen de facto samensmelten tot EU Tories en EU Labour. En als dat gebeurt zal zelfs de grondwetswijzigingen waar @keesvee voor pleit, de NL/EU vrienden niet helpen. Want tegen waanzin is zelfs geen barriere van een 2/3 parlementsmeerderheid gewassen. 

Ik voorspel deze scherpe rifts, zowel in ieder land. (nu al goed zichtbaar natuurlijk) maar ook cross continent, zowel oost west als zuid noord. De EU zal deze spanning, de spanning die we vandaag zagen uitmonden, in een giga ontlading, hier 30 km verderop, nooit kunnen weerstaan.

 .@BorisJohnson heeft de Schoppenaas onder het EU kaartenhuis getrokken vandaag. We hebben nog even te gaan, maar de EU zal uiteindelijk ten onder gaan aan haar eigen waanzin, omdat de realiteit om de hoek voor iedereen te zien is. Net als toen in de DDR. mentions Overigens toont dit de hubris van het EU Brexit team. Ze hebben de Britten tot het uiterste getergd, in hun onmetelijke arrogantie en domheid. En tekenden zo voor hun eigen ondergang. @guyverhofstadt Lekker gewerkt pik. 


… en mocht je nog niet weten waarom het verstandig zou zijn om ook de EU te verlaten, buiten het feit dat de EU een dictatuur is, kijk een hiernaar, …

dotcom.radio Mike:

Boris Johnson gaat voor de vorm ‘onderhandelen’ met de EU over de concrete invulling van zijn Brexit-deal. Vervolgens lopen deze onderhandelingen ‘plotseling en onverwacht’ stuk op het klimaatfascisme van de EU en ramt Johnson een harde, no-deal Brexit alsnog door het parlement.


Ga naar de podcast

Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk