QAnon, informatie-osmose en realiteitszuivering


aanmelden via de Telegram app
Let op: de Telegram app is Russisch en gecodeerd. Verwacht dus negatieve reclame !!

Het #QAnon-programma van de Trump-administratie is een “osmosefilter voor informatie” die “informatieverontreinigende stoffen” uit ons ‘werkelijkheidsmodel’ verwijdert.

Bron artikel: QAnon, information osmosis, and reality purification
Door Martin Geddes 23-01-2020

Schoon water is heerlijk. Ik moet toegeven dat ik nogal een liefhebber ben van koolzuurhoudende bubbels in het mijne: ik prefereer een ​​fles vonkend mineraalwater over wijn als traktatie voor een maaltijd. Dat gezegd hebbende, wat ik nu voor me heb terwijl ik dit typ is “Thames Spring” – of, met andere woorden, kraanwater in Londen.

Schone informatie is ook “heerlijk”. Het equivalent van de “openbare watervoorziening” is de massa mainstream media. Het probleem waar we voor staan ​​is dat het niet “drinkbaar” is. Inderdaad, de stroom van valse verhalen is positief schadelijk, vergiftigd met bedorven propaganda en giftige hoaxes.

In de 19e eeuw waren de Victorianen trots op het Londense water op te ruimen en vandaag is de rivier relatief schoon. Moderne filtratie en behandeling zorgen ervoor dat mijn kraanwater veilig te drinken is. Een van de technologieën die dit kan bereiken, is (omgekeerde) osmose.

Het principe van osmose is dat een oplosmiddelvloeistof door een membraan gaat om de concentratie van een daarin opgeloste stof gelijk te maken – zonder dat er druk op wordt uitgeoefend. Omgekeerde osmose oefent druk uit op één zijde om een ​​ongelijke concentratie te bereiken. Een klassiek gebruik van omgekeerde osmose is de ontzilting van zeewater.

Dus, hoe kan men de vervuilende propaganda verwijderen die is opgelost in het oplosmiddel van massamedia? Welnu, we lijken een osmotisch-achtig systeem te hebben met QAnon, dat wordt gebruikt om “realiteitszuivering” uit te voeren voor een samenleving die heimelijk sociaal is geconstrueerd om te worden verdeeld.

De “druk” komt van de Q-druppels, die bij het publiek veel aandacht en tractie hebben gekregen. Prof Joseph Ucsinski, universitair hoofddocent politieke wetenschappen aan de Universiteit van Miami, verscheen onlangs op Watters World op Fox en gaf twee interessante gegevenspunten:

Uit hun peilingen heeft ongeveer 10% van de Amerikaanse bevolking een positief sentiment met betrekking tot QAnon. (En daarom is bewustzijn noodzakelijkerwijs belangrijk, en dit is geen “randverschijnsel”.)
Die mensen zijn gelijkmatig verdeeld over links en rechts. (En daarom kan dit geen “extreem rechts” fenomeen zijn.)
Deze druk wordt uitgeoefend op de massamedia via de echo van Q-thema’s van de regering Trump. Een opmerkelijk nuchter en informatief artikel van American Thinker vat het als volgt samen:

In de afgelopen weken is het tempo van Trump’s aandacht voor Q versneld, waarbij de president twintig volgers twintig keer op één dag retweette. Trump heeft Q-fans in zijn advertenties opgenomen en een van Q’s kenmerkende zinnen (“Deze mensen zijn ziek”) bij zijn bijeenkomsten ingezet. De advocaat van de president, Rudy Giuliani, heeft ook Q-volgers geretweet.

De Q-drops bevatten ook veel vermeldingen van Iran, en de strategische achtergrond van schandalen waarbij de Obama-administratie betrokken was (zoals Uranium One), samen met de media-cover-up. Trump heeft ‘De wereld waakt’ getweet over Iran, een veel voorkomend Qism, met name in dezelfde context. Gezien de recente gebeurtenissen in Iran, als de Q-druppels inderdaad een product van de Trump-regering zijn, zouden deze druppels zeer nieuwswaardig zijn.

We hebben ook Trump gehad:

  • Zet een “toevallige” extra Q in een tweet.
  • Laat een “Q” “per ongeluk” achter hem verschijnen
  • Plaats zichzelf “per ongeluk” in een politieke advertentie als de staart van een Q
  • Tweet met de hoofdletters “per ongeluk” een Q crypto-tripcode spellen
  • Laat soldaten “per ongeluk” rond zijn helikopter staan ​​om een ​​”Q +” te vormen (aangezien POTUS Q + is).

… onder honderden andere “bewijzen” van een Q-POTUS-link.

Deze “druk” is bedoeld om het “ongeloofprobleem” van het publiek te overwinnen. Het idee dat de massamedia ALLEMAAL is geïnfiltreerd en gecontroleerd door een wereldwijd crimineel kartel lijkt belachelijk. Iemand zou me toch zeker vertellen of een “rivaliserende” publicatie tegen me loog? Toch hoeven we maar één QAnon-artikel te bekijken om te zien hoe “vervuild” de media is.

Neem deze uit de Britse krant Guardian:

  • “uitgelachen spot” veronderstelt een positie; er is geen pretentie voor een onderzoek met gelijke hand.
  • “prominente samenzweringstheorie” vertelt je wat je moet denken door een beroep te doen op hun eigen autoriteit; dit Q-ding kan niet waar zijn, zelfs als dingen zoals de ramp in Hillsborough van “samenzweringstheorie” naar “feit” gingen.
  • “rechtse hoax” heeft geen substantie – waar is het bewijs dat het “rechtse” is; wie is de “hoaxer” en hoe werd dit bewezen?
  • “de samenzweringstheorie moet nog grip krijgen in het VK” maar wie zegt, omdat we ons bewust zijn van 10% in de VS?
  • Dit past in het patroon dat Jon Rappoport beschrijft als het mechanisme van massale mindcontrol:

Met andere woorden, er zijn slechts twee veronderstelde gebieden. De eerste is een neutrale zekerheid [van de “officiële veroordeling”]. Het klinkt bijna als wetenschap. Dan is er het gekke Loonsville [zoals “QAnon”], waar krankzinnige fantasieën rondzweven. De juiste keuze ligt voor de hand.

Belangrijk is dat we kunnen zien hoe dit Guardian-artikel door weglating ligt, waardoor de lezer verkeerd wordt geleid om de werkelijkheid verkeerd in te delen in Loonsville. Er is geen melding gemaakt van het bewijsmateriaal van een Q-POTUS-verband, waarbij Q centraal staat in de corruptie van de pers of de weigering van de pers om Q met de president te bespreken. Je wordt verteld wat je moet voelen en denken, en je hebt de nodige informatie geweigerd om je eigen beslissing te nemen.

Voor de lol wil je misschien het Guardian-artikel contrasteren met deze video, waarin wordt benadrukt hoe de massamedia het publiek verkeerd informeren dat “elite pedophilia” Loonsville is, en dat vervolgens contrasteren met de onthullingen van Epstein:

Het genie van de QAnon-operatie is als volgt: als de pers het negeert, bevestigt het de “Q-hypothese” dat ze “nepnieuws” zijn. Als ze ermee omgaan, worden ze gedwongen om het verkeerd te melden, wat de beschuldiging van “nepnieuws” aantoont. De ‘vervuilende’ overtuigingen worden voorzichtig uit de samenleving getrokken door mensen die zich realiseren dat de media hen aansteken en bedriegen. Ze massamedia zijn geen onafhankelijke stemmen, maar sissen met één gevorkte tong.

Dit werkt alleen omdat er een “membraan” in dit “informatie omgekeerde osmose” -systeem voor “realiteitszuivering” zit. Het is geconstrueerd door “gaten” van “plausibele ontkenning”. Elke individuele Q-POTUS-link kan worden uitgelegd, hoewel sommige met extreem grote moeite. Mensen moeten ervoor kiezen om zich met het bewijsmateriaal en de logica bezig te houden, in plaats van te worden veranderd in verandering.

Daarom is het QAnon-systeem van nature geweldloos en geworteld in vrije wil. We ‘destilleren’ de valse overtuigingen van het publiek niet door ze naar heropvoedingskampen te sturen! Er is ook geen “Trump Daily” hogedruk informatiepomp die in tegenstelling tot de MSM werkt; het is niet nodig en zou alleen worden gezien als een andere vervuilde propaganda bron.

Omdat de media al zo lang verzadigd zijn van leugens, smaakt de realiteit voor veel mensen “af”, omdat ze zo gewend zijn om vervuilde informatie te consumeren. Q is het “eenrichtingsfilter” om hen te helpen hun begrip van de wereld te ontsmetten en “puur” nieuws te verlangen. De “Q-vraag” is het laatste stuk dat hun vervuilde overtuigingen in contact brengt met het reinigende “membraan”.

Om het samen te vatten, de “Q-vraag” is de vraag waarom de pers collectief weigert de president naar QAnon te vragen en of zijn administratie erbij betrokken is. Mensen die nu geloven dat “Orange Man Bad” altijd in staat zal zijn een ander praatpunt te vinden uit de leugens die de media hen hebben gevoed, maar geen antwoord op deze eenvoudige vraag kunnen vinden in hun (vervuilde en omgekeerde) kosmologie.

In de filosofieklassieker van Plato’s grot wordt ons gevraagd om de echte externe realiteit te onderscheiden van de dansende schaduwen in de grot. Met de huidige kloof in de samenleving hebben we een debat onder vrienden en familie over “wie zit er in de grot en wie is er buiten?”. De “Q-vraag” is hiervoor de toetssteen en brengt beide geloofsystemen onmiddellijk in contact met het “membraan”.

Dit is het minpuntje van twijfel dat uitgang uit de Cult of the Official Media Narrative mogelijk maakt. Er zijn geen legioenen van “ex-QAnon” mensen; geen herstelgroepen; geen “deprogrammering” cursussen. Dat komt omdat het ‘Q-geloofssysteem’ gegrondvest is in een ‘gezuiverde’ realiteit bevrijd van #FakeNews propaganda-verontreinigende stoffen.

Anders geloven is jezelf beperken tot de absurditeit van het argument dat de president vragen waarom hij een zogenaamd ontkracht complottheorie promoot “… zal het toegevoegde effect hebben dat de vragensteller eruit ziet als een dwaas.” Door reductio ad adsurdam, weet je dat dit geen #WINNING logische propositie is: het stelt niet de “Q-vraag” die je een dwaas maakt!

De QAnon “informatie (omgekeerde) osmose” -motor werkt goed om de overtuigingen van het publiek op te ruimen. Steeds meer mensen realiseren zich dat ze alleen niet- # FakeNews-informatiebronnen moeten inslikken. De resulterende ‘realiteitszuivering’ verwijdert geleidelijk de kloof in de samenleving tussen mensen met ‘vervuilde’ en ‘schone’ geloofsystemen.

Ik verwacht dat de uitkomst van QAnon heerlijk zal zijn (bij voorkeur met koolzuurhoudende bubbels).

URL to share for signing up to this free newsletter: 
http://eepurl.com/dSkfz
Recent back issues are here.
Join over 88,000 other people and follow me on Twitter.

Noot: Mijn recente voorbeeld van propaganda media -en weglaten wat ze als ongewenst zien- was mijn gesprek met een collega; “Dus de gele hesjes zijn weer begonnen na lange tijd?” — “De gele hesjes zijn nooit gestopt, ze liepen elke week met duizenden op straat te betogen, niet alleen in Parijs maar in vele andere Franse steden, alleen de media hebben dat al die tijd -voor mensen als jij verzwegen”.

— Henk
I always append a beautiful thing, as beauty unites us in our divided world.
See more of my work and sign up to my art mailing list at martingeddes.photography.

Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk
Elke zondag staat de podcast om 14.00 online