Klimaat Optimist: Wetgeving 90% EU, de kruimels veegt NL op !!


aanmelden via de Telegram app
Let op: de Telegram app is Russisch en gecodeerd. Verwacht dus negatieve reclame !!

Heb jij al wel eens nagedacht over Europa, heb jij al wel eens nagedacht over een mogelijke Nexit?

In een van de video’s die ik vandaag plaatste van het X22 report met een interview met Charles Hugh Smith van de website oftwominds.com ging het over Brexit en de rol van de oude globalisering en de ‘moderne’ globalisering.

De oude globalisering

Dat is de simpele wereldhandel. Landen die een specialisme hebben en daarbij een overschot produceren en verhandelen met landen en producten die zij graag willen gebruiken. Simpel eerlijk en ten voordele van beide partijen. De moderne transportmiddelen hebben een boost gegeven aan deze handel.

De ‘moderne’ globalisering

Dat is de handel die de arbeid verplaatst naar de goedkope landen, de landen met belasting technische voordelen of de werknemers verplaatst naar de plaatsen waar de grote fabrikanten hun fabrieken hebben staan. Deze ‘moderne’ globalisering is waar de grote winsten worden gehaald voor de multinationals en de arbeiders de verliezers zijn en gigantisch uitgebuit worden.

Brexit gaat een stap richting de oude globalisering -MOETEN- worden !!

Waarom is dat nu een feit geworden? De protesten overal ter wereld laten duidelijk zien dat de arbeiders dit niet langer pikken. Met de Gilets Jaunes, Yellow Vest / Gele Hesjes beweging als de eerste opstandelingen krijgt men de handen nooit meer op elkaar om het ‘moderne’ model te volgen. De vraag is, kan men binnen het schandalige uitgebuite arbeiders en bodemprijzen model een concurrerend concept volgens de oude maatstaven financieel weer op de rit krijgen?

De totale EU bestaat uit 517,4 miljoen inwoners, Engeland zonder Schotland en Ierland heeft 53 miljoen inwoners dat is dus 9,75% van de economische kracht van de huidige EU. Bovendien heeft Engeland een historische kracht waar innovatie altijd groot is geweest. Als je bovendien weet dat bij de beste 5 economische landen slechts een enkel EU land zit (Luxemburg) dan is dat nog een extra motivatie. Er zijn dus mogelijkheden die de anderen ook al gebruiken.

Nieuwe handelsdeal met de VS gloort net over de horizon

Donald Trump heeft al aangegeven dat de handelsdeal in de stijgers staat op het moment dat Brexit een gedane zaak is geworden. Tel daarbij op dat er nog vele historische banden zijn met het oude Gemene Best waar Engeland een wereld economie vertegenwoordigde op zichzelf.

De kans is behoorlijk groot te noemen dat deze ‘verenigde’ krachten Brexit tot een succesmodel gaan maken, … en ook nog eens in een relatieve korte tijd.

Wat gaat dit tonen aan de andere EU landen om ook deze stap te maken en weer de wetgeving voor 100 procent weer in eigen handen te nemen. Weg van de chantage Green Deal, weg van de chanteuse verplicht gestelde immigranten opname, weg van de torenhoge geldverslindende EU bijdrage, weg van de, … vul hier maar in

De eerste kaart van het instabiele EU kaartenhuis is met Brexit al gevallen, Nexit, ga er maar vast over nadeken is in -mijn- ogen reeds nu een realistisch model. Het geld verslindende Green Deal -gedrocht- kan de zaak alleen maar versnellen !! Daar wordt over drie maanden al over gestemd. Zet maar vast wat geld opzij !! –, … en hoeveel tijd hebben we nog voordat de instoom ‘vluchtelingen’ hier de macht overnemen?Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk
Elke zondag staat de podcast om 14.00 online