Hoe je voor te bereiden op een wereldwijde zuivering van corruptie?


update 04-01-2020 onderaan deze pagina, niet vertaald in het Engels omdat alle links naar Engelse artikelen leiden. Voor meer artikelen van Martin Geddes klink op de naar can de schrijver boven dit artikel.

Trump the elephant in the room

We bevinden ons in de vroege stadia van een ongekende wereldwijde verandering die gevolgen heeft voor elke commerciële onderneming. Hoe moet je je daarop voorbereiden?


#The Storm


Hoe je voor te bereiden op een wereldwijde zuivering van corruptie?

Door Martin Geddes (met permissie over genomen) Bron artikel

In de afgelopen weken zijn mijn gedachten afgedreven naar de gebeurtenissen van dit najaar die onze wereld gaan opschudden. We hebben alle stukken gezien die werden opgezet voor een massaal gerechtigheid evenement in de VS – iets wat nog nooit eerder is voorgekomen.

Ik wil een paar gedachten delen over hoe u zich kunt voorbereiden op het “verwachte onverwachte”.

Er vinden grootschalige verandering plaats

Het is geen nieuw inzicht om erop te wijzen dat grote geopolitieke veranderingen een continu proces zijn. Belangrijke gebeurtenissen in het levende geheugen zijn onder meer:

 • Jaren 70 – olieschok; Vietnamese oorlog
 • Jaren 80 – deregulering; plotseling einde van het Sovjetrijk
 • 1990 – Golfoorlog; dotcom boom en opschudding
 • 2000 – 9/11 + oorlog in Irak; financiële instorting

Eind 2010 is het betwistbaar dat we het verval en het einde van het globalisme zien, samen met vele ondersteunende instellingen en doctrines. Hoewel de tegentrend door de media wordt aangeduid als nationalisme, wordt het beter gezien als anti-autoritarisme. De eis is dat macht dichter bij het volk wordt gehouden, in plaats van door een onverantwoordelijk politiek establishment.

Antiglobalisme is het verhaal dat anders ogenschijnlijk uiteenlopende gebeurtenissen samenvoegt: massale protesten in Hong Kong, Brexit in het VK, een “koude” Gele hesjes burgeroorlog in Frankrijk, een nieuwe regering in Brazilië en de regering Trump in de VS. Werkende mensen zijn moe van extreme rijkdom verschillen, dalende levensstandaarden en massale migratie die culturele onrust veroorzaakt.

Bovenal eisen gewone mensen hun uitbuiting door endemische corruptie. Specifiek is er een tweedelig rechtssysteem ontstaan ​​waarbij een bevoorrechte klasse gemakkelijk de gevolgen voor hun diefstal kan ontwijken. Deze krachtige staatloze maffia – die veel belangrijke politieke, financiële, media- en industriële instellingen controleert – wordt nu geconfronteerd met verwijdering en gerechtigheid.

Corruptie: ‘s werelds grootste industrie

We hebben recent een aantal corruptieschandalen zien uitbreken, waaronder:

 • Pharma – illegaal opdringen van verslavende opiaten aan het publiek
 • Bankieren – LIBOR-schandaal, Amerikaanse hypotheekfraude, 1MDB in Maleisië dat Goldman Sachs tegen de tijd dat het klaar is kan uitschakelen
 • Industrie – enorme boekhoudfraude bij GE
 • Google – betrokkenheid bij spionage en verraad namens China
 • Hollywood – Weinstein is een voorproefje van de blootgestelde (kinder) verkrachtingscultuur
 • Social Media – grootschalige beïnvloedingen van verkiezingen
 • Katholieke kerk – verdoezelen van kindermishandeling

Nu het Mueller-onderzoek tot niets van belang is ingestort, staan er in Washington DC minstens zes grote schandalen op het punt te breken:

 • 1. Pedogate – Epstein Island en de bijbehorende chantage-operaties (NXIVM, SNCTM); Betrokkenheid Britse koninklijke familie plus MI6; De vuile rol van Israël en de Mossad; De elite van Hollywood (met name in Disney) zit tot hun nek in deze smerigheid.
 • 2. Spygate – Obama machtigde persoonlijk illegale FISA die de regering Trump bespioneerde, voor en na de verkiezingen. Trekt FVYE spionnen netwerklanden in het schandaal, vooral Groot-Brittannië.
 • 3. Russiagate mislukte poging tot staatsgreep – Brennen, Clapper, Comey, Ohr, etc. – zullen allemaal gaan hangen voor verraad. Italië heeft hier al zijn huis schoongemaakt, nadat het bij de opzet was betrokken.
 • 4. Verkiezingsfraude in 2016 en 2018 door Democratische partij (en vele jaren daarvoor). Kan leiden tot het ontslag van velen in het Parlement en speciale verkiezingen.
 • 5. Clinton Foundation – verkoop van staatsgeheimen aan China; Haïti mensenhandel (vgl. Epstein).
 • 6. Uranium One – illegale verkoop van Amerikaans nucleair materiaal aan Rusland (wat Mueller in zijn eigen schandaal trekt …).

Corruptie is een wijdverbreid fenomeen. Anticorruptie-initiatieven hebben een lange geschiedenis. Multinationaal ondernemen is al eeuwen een zaak. Dat er een gecoördineerde zuivering van meerdere landen mogelijk is, hoeft geen grote controverse te zijn.

Het is de samenloop van zoveel gelijktijdige grote schandalen dat is wat #TheStorm zijn monnikenwerk “zwarte zwaan” buitenbeentje status geeft. Het zal enkele gecompromitteerde instellingen wegvagen en veel voorheen onaantastbare mensen in de gevangenis stoppen. Dit is een paradigma verandering in overheid en bedrijfsleven, die vertrouwen en eer herstelt die al tientallen jaren ontbreken.

Het einde van de Amerikaanse ‘Deep State’

Of het nu de Oost-Indische Compagnie, de Venetianen of de Spanjaarden in Zuid-Amerika zijn geweest, de internationale handel is altijd verbonden geweest met het verzamelen van inlichtingen – en heeft een dunne lijn betreden tussen legitieme handel en georganiseerde misdaad (bijvoorbeeld de opiumoorlogen, diefstal van goud).

Om #TheStorm te begrijpen, moeten we erkennen dat het probleem van een tweeledig rechtssysteem zelf voortkomt uit transnationale misdaadkartels. Corruptie heeft zijn eigen bedrijfsmodel, strategieën en patronen voor organisatieontwerp. De ‘geïnstitutionaliseerde misdaad’ syndicaten zijn vaak militair van aard, met macht afkomstig van spionage, clandestiene operaties, subversie, esoterische wetenschap en bedrog.

Die macht is gebonden aan specifieke families en geheime genootschappen, velen in Europa en Azië. Vanaf de oprichting hebben de Verenigde Staten gevochten tegen vijfde columnisten, die vaak werkten namens Europese bank-, aristocratische en religieuze machten. Ze hebben hun militaire inlichtingennetwerken gebruikt om Amerikaanse instellingen te infiltreren en hun eigen mensen te installeren – die vaak worden gevierd als typisch “Amerikaans” in het proces!

Drie opmerkelijke en goed gedocumenteerde gebeurtenissen uit de jaren 1940-1970 schetsen het contextuele beeld:

 • Operatie Paperclip heeft na de Tweede Wereldoorlog duizenden belangrijke leden van het Duitse nazi-regime geïmporteerd in belangrijke wetenschappelijke, academische en militaire functies.
 • Operatie Northwoods toonde aan dat de (corrupte) Amerikaanse regering bereid was om “valse vlag” -aanvallen door haar leger tegen haar eigen volk te gebruiken voor haar geopolitieke doeleinden.
 • Operatie Mockingbird bewapende de Amerikaanse massamedia tegen zijn eigen bevolking, met behulp van agenten die heimelijk onder controle stonden van de CIA, een frauduleus inlichtingenbureau onder crimineel leiderschap.

Een ongrondwettelijke particuliere centrale bank – de Federal Reserve – kon zoveel geld drukken als nodig was om omkoping uit te voeren naar eigen goeddunken. Dit financierde de activiteiten van geallieerde scheve banken, mediabedrijven en militair-industriële bedrijven. Collectief hebben deze “Deep State” -actoren in de loop van de tijd de Amerikaanse gerechtelijke, juridische en politieke systemen in gevaar gebracht en de grondwet ondermijnd.

De facto militaire regering van Trump

Zodra de civiele instellingen te gecompromitteerd zijn, is de enige overgebleven manier om deze veranderingen vreedzaam terug te draaien via het leger. Trump is veel meer dan een boegbeeld, maar alleen op hem focussen is het grote plaatje missen. Hij is het meest zichtbare deel van een multi-decennium Patriot-plan om het land terug te nemen van de bankstercriminelen en het terug te geven aan zijn bevolking.

De Trump-regering adverteert expliciet als niet alleen een nieuwe verkiezingscyclus van 4 jaar: “Onze beweging gaat over het vervangen van een mislukt en corrupt politiek establishment door een nieuwe regering die door u wordt bestuurd door het Amerikaanse volk.” Het zou verstandig zijn om Trump en zijn generaals heel letterlijk te nemen als ze hun intenties vermelden, omdat hun leven op het spel staat.

Je kunt Trump’s nabijheid tot het leger zien met:

 • Zijn inhuldiging – waar hij ongewoon en symbolisch soldaten achter zich liet verschijnen.
 • Keuzes van personeel, omringd door generaals, vooral van de mariniers.
 • De beroemde opmerking ‘kalmte voor de storm’, zoals hij vaak wordt afgebeeld met zijn senior militaire team bij sociale gelegenheden.
 • Focus op het vieren van het leger en zijn onafhankelijkheid van buitenlandse controle voor de vieringen van 4 juli dit jaar.
 • Zijn links naar admiraal Rogers en generaal Flynn die weten waar de lichamen zijn begraven en betrokken zijn geweest bij de resulterende intriges.

Een diep ingebed criminaliteitsnetwerk heeft effectieve controle gehad over de Amerikaanse DoJ, FBI en CIA – zoals geïllustreerd door de magische ontsnappingen van de Clintons aan justitie. Een soortgelijke zuivering van corruptie en temmen van de Federal Reserve werd geprobeerd onder JFK en mislukte. De bescherming van de behoeften van de president kan alleen komen van een loyaal leger.

Het “Q” -programma van open source-intelligentie om de gecompromitteerde massamedia te omzeilen, is een verder bewijs dat dit een de facto militaire regering is met een civiele vernislaag. De juridische en gerechtelijke systemen worden opgeruimd en het ‘pionierspubliek’ bereidde zich voor op verbluffende onthullingen die de basis van de samenleving zullen doen schudden.
 

#TheStorm staat op het punt om te landen

Sessions, Durham, Huber, Horowitz, Rosenstein, Barr – er zijn objectieve redenen om aan te nemen dat grote DoJ juridische teams al geruime tijd stilletjes aan het werk zijn onder deze leiders. Hun taak is om degenen die verantwoordelijk zijn voor de eerder genoemde schandalen aan te klagen. De taak van sommige van deze teams is compleet, volgens de DoJ-website.

Er is al een recordbrekende toename van aanklachten, arrestaties en veroordelingen voor mensenhandel. Er is ook uitgebreid bouwwerk gedaan in Guantanamo Bay, en er is een nieuwe senior rechter benoemd voor militaire tribunalen daar. Er is een mogelijk executief bevel voor krijgsraden en de federale doodstraf is hersteld. De president heeft veel verklaringen afgelegd over de verraderlijke aard van de misdrijven en dat deze nooit mogen terugkeren.

Wat er eind 2019 en begin 2020 gaat gebeuren, is dat meerdere verbonden schandalen allemaal snel achter elkaar zullen openbaren. Het gaat om misdaden tegen de menselijkheid en gruwelen waarvan we hadden gehoopt dat deze waren geëindigd met de nazi’s, voorzitter Mao of Pol Pot. Een terugkerend thema van lekken met voorkennis is dat de processen als een soort “Neurenberg 2.0” zullen worden uitgezonden op televisie.

Trump is geen politicus. #TheStorm is geen politiek. Dit gaat over het vaststellen van het kader waarin politiek plaatsvindt #TheStorm is een herstel van de Amerikaanse Republiek onder controle van haar burgers en de constitutionele rechtsstaat. De samenzweringen tegen de mensen zijn heel reëel en hun vervolging is nu onvermijdelijk.

Wie anders? Wat nog meer? Waar anders?

Deze gebeurtenissen zullen een schok zijn voor het grootste deel van het publiek, dat in slaap is gesust door een mediasamenzwering van stilte. Ze zullen bang en verward zijn, omdat ze niet weten wie ze moeten vertrouwen, hoe slecht de situatie is geweest, of dat deze voldoende is ingeperkt.

Dit is het moment waarop toekomstgerichte leiders zich kunnen voorbereiden, dus je kunt eerlijk zeggen dat dit op je radar ligt en je neemt proactieve stappen om de situatie te beheersen. Er zijn voldoende aanwijzingen dat dit een zeer reële en ernstige situatie is en het negeren ervan is onverantwoordelijk.

We kunnen redelijk zeker zijn dat het volgende grote gevolgen zal ondervinden van #TheStorm:

 • Politieke stichtingen die worden gebruikt om steekpenningen en uitbetalingen wit te wassen (bijvoorbeeld onder de dekking van “boekdeals”).
 • Liefdadigheidsinstellingen die niets van dien aard zijn, als dekking voor illegale activiteiten.
 • Ngo’s met een geheim doel (bijv. Betrokkenheid van het Rode Kruis bij het oogsten van organen plus mensenhandel).
 • Multinationale ondernemingen die gebruik maken van slavenarbeid of die actief zijn in bepaalde politiek risicovolle landen (bijv. Apple die gedwongen wordt de productie uit China te repatriëren).
 • Spelers in de financiële sector, met veel banken met grote fraude-verplichtingen. Het is geen geheim dat sommigen zoals Bank of America, Citibank, HSBC, Wells Fargo en Deutsche Bank problemen ondervinden, omdat ze zich te veel hebben overgegeven aan snode zakelijke praktijken.
 • Media-industrie, die geconfronteerd wordt met een cataclysmisch verlies van vertrouwen door het publiek omdat haar vroegere misdaden en methoden aan het licht worden blootgesteld.
 • Telecom en IT, dat de basis vormt voor veel spionage. Amazon wordt aangetast door zijn CIA-verenigingen; Google wordt geconfronteerd met een totale meltdown van het merk.
 • Energie, omdat veel corruptie gebonden is aan olie- en gaswinning en handel in grondstoffen, evenals de drang naar hernieuwbare energiebronnen die worden aangedreven door onwettige zorgen.

#TheStorm onthult drie zwendels met een omvang van elk triljoenen dollars die de reputatie van de media, de academische wereld, de overheid en religieuze instanties verder schaden:

 • War-for-profit OOrlog om winst (tekening in banken, wapenindustrie en openbare en particuliere inlichtingendiensten).
 • Koolstofbelasting (er is geen “klimaat-nood-situatie”).
 • Fraude door buitenlandse hulp.

Dus wat nu en wat volgt?

Dit is een “vertrouwensapocalyps”: degenen aan wie je werd geleerd die het meest het vertrouwen waard zijn, zullen herhaaldelijk worden bewezen het te hebben verraden. Omgekeerd zul je ontdekken wie de echt betrouwbare zijn, als de leugens en oplichting worden blootgesteld.

Iets van deze omvang in ons eigen leven confronteren kan nogal ontmoedigend lijken. De MBA-strategieboeken richten zich vooral op de positieve waardecreatie in de legitieme economie. Waar we het hebben over fraude en criminaliteit, is dit duidelijk begrensd in onderwerpen als “omzetgarantie” en “bedrijfscontinuïteitsplanning”.

De instorting van een al lang bestaand massaal netwerk van georganiseerde misdaad dat elke sector kruist, is niet iets waar we een precedent voor hebben. Er is geen hoofdstuk voor dit soort scenario in de handboeken. We weten alleen dat de verkiezingscyclus van november 2020 een dwingende functie is: het “moeras” moet vóór die tijd worden blootgelegd – zodat het publiek schreeuwt om totale afwatering.

Om met deze situatie om te gaan, volgen hier enkele eerste suggesties over hoe u nu actie kunt ondernemen:

 • Verzamel uw eigen persoonlijke zaken als hygiënefactor. Je kunt de problemen van andere mensen niet oplossen als die van jou afleiding zijn. Maak schoon schip van alles wat optioneel of lastig is.
 • Stel nu uw morele kompas in. Degenen die gedijen na de Storm zullen andere waarden hebben dan degenen die ervoor bloeiden. Wees heel duidelijk met jezelf waar jij en je organisatie echt voor staan, en wat niet verandert en waarover niet kan worden onderhandeld.
 • Breid uw informatiebronnen uit. De massamedia zijn aangetast door tientallen jaren van infiltratie en corruptie. Ze zijn medeplichtig aan ernstige criminaliteit, al was het maar via een samenzwering van stilte, en kunnen je niet het hele verhaal vertellen. U moet naar alternatieve bronnen van journalistiek en analyse kijken voor een nauwkeurig beeld.
 • Bouw je menselijke netwerk. Overweeg een tijdelijke en informele organisatie op te zetten om deze veranderingen te volgen en te begrijpen. Gebruik een “wie weet, who cares, who can” -model om voldoende geïnformeerde, gemotiveerde en toegekende middelen aan te trekken om vrijwillig en op eigen initiatief te handelen.
 • Beheer uw blootstelling. Begin met het beheren van uw risico op blootstelling aan bedrijven en sectoren die in Deep State zijn uitgelijnd. Denk na over de belangrijkste zakelijke contracten die u hebt en of ze robuust genoeg zijn voor dit soort uitbijter zakelijk evenement. Begin met het plannen van onvoorziene gebeurtenissen voor verstoringen aan zowel uw vraag- als aanbodzijde.
 • Breng de mogelijke kansen in kaart. Dit wordt een eenmalige kans om talent te verwerven van besmette instellingen, bedrijven op te kopen voor noodlijdende prijzen en lege marktrollen in te nemen waarvan de vorige houders zijn verwoest door #TheStorm. Snel genoeg goede bewegingen maken is waarschijnlijk beter dan wachten op perfecte zekerheid. Begin met het maken van uw boodschappenlijstje.

Noot: Via een luisteraar van dotcom.radio [Marij] werd ik gewezen op dit uitstekende artikel wat Martin heeft geschreven, ik heb gelijk toestemming gevraagd om het te mogen vertalen. (thx) Martin Geddes schets hier de maatregelen die bedrijven kunnen nemen om zich voor te bereiden op #deStorm. Op het persoonlijke vlak schrijven we hier op deze website en berichten dat via de podcast. De tijd dringt om je nog ‘enigszins’ te oriënteren. Vandaar dat de mijn artikelen ook wat confronterend werden door mensen letterlijk ‘zombies’ te noemen en dit is geen kreet maar meen ik ook nog eens, …


Andere artikelen hier op gedachtenvoer van Martin Geddes


Nu je toch hier bent …
… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk