Bypass de media: Hoe kan ik dat het beste vertalen dacht ik, …


aanmelden via de Telegram app
Let op: de Telegram app is Russisch en gecodeerd. Verwacht dus negatieve reclame !!

Bron artikel diverse bronnen: zie bron bij onderdelen

De uitleg van het woord “bypass” is -er omheen trekken-, -omgelegde verkeersroute-, -alternatieve route-, -omleiding-, -vermijden-. Maar de leukste vertaling die voor een ieder het duidelijkst overkomt, zeker gezien de structuur van de mainstream media -de reguliere media-,

De Media Links Laten Liggen

Dat zou voor een ieder de doelstelling van 2020 moeten zijn omdat:

  • De media je mis informeren
  • De media fake nieuws verspreiden
  • De media bashen (beschimpen) van personen of hele groepen
  • De media belangrijk nieuws achterhouden

Voor de gevorderden die zelf al onafhankelijk nieuws verzamelen

  • De media het vertrouwen totaal verloren hebben
  • De media een duidelijke linkse stroming vertegenwoordigen

Waarom is het -niet slim- om de krant te lezen?

Omdat je jezelf constant af moet vragen of -iets- waar is of niet. Dit is bij alle media het geval maar naarmate je een alternatieve internetbron langer gebruikt heb je die bron leren waarderen en -vertrouwen- Bij de reguliere media is -mijn- vertrouwen al lang geleden te paard vertrokken. Noot: Vertrouwen komt te voet maar vertrekt te paard.

De vertrouwensrelaties zijn essentieel voor de manier waarop we zaken doen. In feite is het vertrouwen in alle relaties de grootste bepalende factor voor succes.

Hoe kan het zijn dat ik alle vertrouwen heb verloren in de media en anderen dat niet zo zien?

26-11-2019: Amerikanen vertrouwen in massamedia blijft laag 41% (2016 32%)
69% of Democrats, 15% of Republicans, 36% of independents trust media

Bron
Bron

Deze cijfers vertellen al boekdelen, samen te vatten in slechts enkele woorden: Het Democraten vertrouwen is gestoeld op linkse verslaggeving.

Waarom is het dus niet slim om de krant(en) te lezen. Je weet niet wanneer en hoe je voor de gek gehouden (onthouden) word. Zijn de kranten voor vele geen vastgeroeste gewoonte geworden tot het moment dat ze beseffen al die tijd niet juist geïnformeerd te zijn geweest? Een baan in de krantenbusiness is dan ook een heel onzekere werkkring in de zeer nabije toekomst is mijn voorspelling. Ik verwacht een grote vlucht naar de alternatieve media als de openbaringen meer en meer het grote publiek gaan bereiken.

Iemand die nu zelf een keer bijvoorbeeld de naam “Epstein” in de zoekmachine intikt en ziet dat dit al jaren gaande is gaat zich afvragen waarom hij of zij dit nooit te weten is gekomen via de krant? Gaat zich afvragen waarom men in het duister gehouden werd?

“Toen mensen werd gevraagd waarom ze de media niet vertrouwen, verwees ongeveer 45 procent naar dingen als onnauwkeurigheid, vooringenomenheid, “nepnieuws” en “alternatieve feiten”, waarbij de laatste twee veel voorkomende beschrijvingen zijn gegeven door Donald Trump en leden van zijn administratie. (noot: Deze laatste zin is een klassiek voorbeeld van vooringenomenheid) Een algemeen gebrek aan geloofwaardigheid en het feit dat rapporten “gebaseerd zijn op meningen of emoties” zijn twee van de andere redenen die worden gegeven voor het verlies van vertrouwen. Ongeveer 10 procent van de ondervraagden noemde sensatie, “clickbait” of hype als een negatieve factor. Interessant is dat twee keer zoveel jonge volwassenen (18 tot 34) als oudere respondenten zeiden dat politiek gerichte berichtgeving of partijdige vooringenomenheid een factor was in hun gebrek aan vertrouwen.

Bron

Uit het bovenstaande stukje heb ik voor mijzelf al een stelregel gedefinieerd: Is er geen bron vermelding, is een artikel op emotie of mening gebaseerd dan vereist dit 100% eigen nader onderzoek om -mijn- mening te vormen.

Zo doe ik dat dus met berichten waar ik geen -vertrouwen- in heb, ik ga verder zoeken naar andere bronnen of plaats het bericht met de vraag om andere bronnen of reacties.

Waarom ik ook bijna geen TV meer kijk?

Internet is ook hier het nummer #1 medium geworden. Ik kan kijken en zoeken wanneer het mij uitkomt en zoeken op elk specifiek onderwerp. Belicht vanuit diverse kanalen / landen / standpunten. Vrij van tijd opslokkende reclame’s en, meestal sneller als de TV, die het bericht van ruwe versie moeten bewerken tot wat een -geschikt- product moet worden voor de uitzending.

Dit laatste is mij al verschillende malen duidelijk opgevallen waarbij men binnen enkele minuten van een ramp of aanslag een mening ventileert of feit vermeld wat in latere nieuwsuitzendingen totaal niet meer aangehaald wordt.

Sociale media hebben voor zichzelf al het enorme hoge dosis wantrouwen opgeroepen door de hoge mate van censuur waardoor we niet meer kunnen vertrouwen op het vertonen van -alle- berichten die je persoonlijk wil volgen via de ingestelde voorkeuren.

Eveneens is de zoekmachine Google voor mij passe. Duck Duck Go en de zoekmachine die ik zelf gebruik startpage maken ook gebruik van de Google resultaten maar geven toch andere resultaten.

Conclusie: Als je het niet erg vindt om zo-nu-en-dan voor de gek gehouden te worden, misinformatie leest of hoort, een beetje gehersenspoeld wordt of helemaal in de wolken bent met de promotie van linkse standpunten. Voel je niet schuldig en blijf gewoon trouw je krantje lezen en het journaal bekijken, of luisteren naar “Het nieuws van alle kanten”. 

En Nederland, waar staat Nederland? Wij doen niet mee op dit moment in het globale nieuws, de Deep State wordt overal ontmanteld en Nederland wordt geleid door Deep State marionetten, hier worden alleen maar orders opgevolgd en hier gaan dan ook de klappen vallen in het politieke spectrum.

Hier een voorbeeld van een van de bronnen. Onbewerkte video reportages en het research werk van het ‘leger’ anon’s

Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk
Elke zondag staat de podcast om 14.00 online