Wetenschappers hebben de plak van Alzheimer van muizen verwijderd met niets anders dan licht en geluid


aanmelden via de Telegram app
Let op: de Telegram app is Russisch en gecodeerd. Verwacht dus negatieve reclame !!

Bron artikel the Mind Unleased: Scientists Cleared Alzheimer’s Plaque From Mice Using Nothing but Light and Sound
Door: MANUEL GARCÍA AGUILAR

In eerdere artikelen hebben we het belang van hersengolven in moderne technologische ontwikkelingen besproken. Het leek me zelfs iets ‘magisch’ toen ik schreef over hoe hersengolven en AI-wetenschappers in realtime kunnen ‘zien’ wat je ziet. Nu wordt er nog meer vooruitgang geboekt dankzij neurowetenschappers bij MIT.

Tot nu toe is er geen remedie voor Alzheimer ondanks de snelle groei van het aantal mensen dat met de ziekte leeft. Naar schatting lijden ongeveer 44 miljoen mensen over de hele wereld aan deze aandoening of een gerelateerde vorm van dementie. In de VS hebben naar schatting 5,5 miljoen mensen de ziekte van Alzheimer. Het is ook de zesde belangrijkste doodsoorzaak in de VS, waarbij nog meer mensen worden gedood dan borst- en prostaatkanker samen.

Hoewel een paar medicijnen tijdelijk bepaalde cognitieve symptomen van de ziekte beheersen, kan geen van hen de voortgang van Alzheimer stoppen. Vrijwel alle nieuwe behandelingen hebben gefaald in klinische proeven. “We hebben mensen echt niet veel te bieden”, zegt Shannon Macauley, een neurowetenschapper aan de Wake Forest School of Medicine.

Dit nieuwe onderzoek werkt in feite met het imiteren van de gezonde ritmische patronen – of hersengolven – die op verschillende frequenties werken. Gamma hersengolven oscilleren bij ongeveer 30 tot 100 Hz en worden geassocieerd met hogere cognitieve functies, en ze zijn ook bekend om af te nemen in de hersenen van mensen die lijden aan de ziekte van Alzheimer.

Een eerdere studie toonde aan dat flitslicht 40 keer per seconde in de ogen van muizen de ziekte van Alzheimer behandelde. Als dit niet verbazingwekkend genoeg was, voegden onderzoekers ook geluid met een vergelijkbare frequentie toe en dit verbeterde de resultaten dramatisch. In zekere zin kunnen we spreken van ‘genezende frequenties’ … sommige ‘alternatieve’ therapieën in de geneeskunde klinken nu misschien niet zo gek, hè?

lezers promoten je website
Bedankt voor het promoten van de website

Deze niet-invasieve behandeling verminderde ook het aantal amyloïde plaques in de hersenen van deze muizen aanzienlijk. Plaques werden gewist in grote delen van de hersenen, inclusief gebieden die cruciaal zijn voor cognitieve functies zoals leren en geheugen.

“Wanneer we visuele en auditieve stimulatie gedurende een week combineren, zien we de betrokkenheid van de prefrontale cortex en een zeer dramatische vermindering van amyloïde,” zei Li-Huei Tsai, een van de onderzoekers van het Picower Institute for Learning and Memory van MIT.

Een ander feit om te overwegen is dat de onderzoekers ontdekten dat als ze de muizen gedurende een week behandelden en vervolgens nog een week wachtten om de tests uit te voeren, veel van de positieve effecten waren vervaagd, wat suggereert dat de behandeling continu moet worden gegeven om de voordelen te behouden .

Tsui gebruikte een frequentie variërend van ongeveer 40 Hertz, een geluid dat net hoog genoeg was voor mensen om te horen, en als een “bijwerking” hielp het ook bij het opruimen van de nabijgelegen hippocampus, een belangrijk deel van de hersenen geassocieerd met geheugen. Na de behandeling presteerden muizen die aan deze ‘therapie’ werden blootgesteld beter in een reeks cognitieve taken. De bevindingen tonen een algemeen neuroprotectief effect, zelfs in de latere stadia van neurodegeneratie, meldden de onderzoekers.

“Hoewel er belangrijke verschillen tussen soorten zijn, is er reden om optimistisch te zijn dat deze methoden nuttige interventies voor mensen kunnen bieden,” zegt Nancy Kopell, een professor in wiskunde en statistiek aan de Boston University.

Hoewel verder onderzoek nodig is en een paar cijfers moeten worden begrepen, zoals 40, de frequentie die een grote invloed op muizen heeft, is dit bemoedigend nieuws om eindelijk een effectieve behandeling te hebben voor alle stadia van de ziekte van Alzheimer.

By Manuel García Aguilar  | Creative Commons | TheMindUnleashed.com


Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk
Elke zondag staat de podcast om 14.00 online