Goede voornemens 2020: Artsen en medicijnen maken ons niet gezonder !


aanmelden via de Telegram app
Let op: de Telegram app is Russisch en gecodeerd. Verwacht dus negatieve reclame !!

Voorwoord: Op oudjaarsdag ontving ik dit artikel, notabene van een arts chapeau !! Dat betekent echter dat je hier niet met een “pillenboer” te maken hebt maar met iemand die je niet verslaaft wil maken aan medicijnen maar je wilt genezen, zoals de arts ooit eens bedoeld was om te doen. Ik ken Rinno nu zo’n tien jaar en we hebben elkaar ook al eens persoonlijk ontmoet. Ik weet dus dat hij uit het goede hout gesneden is en beveel hem van harte aan. Maar, … waarom zou je naar de dokter gaan als je ziek bent of een ongemak ervaart. Ikzelf ben nu al 27 jaar -geen enkele dag- ziek geweest en toch kom ik sinds 2001 elk jaar op bezoek voor een preventieve check-up, zou dat mijn geheim zijn? Weten wat je lichaam tekort komt en preventief bijsturen. Best wel een geruststellende gedachte.

– Henk

Bron artikel Rinno Heidstra: Artsen en medicijnen maken ons niet gezonder

We worden niet gezonder door artsen en medicijnen

In deze tijd van terugkijken op het afgelopen jaar en overwegingen voor het komende jaar geef ik u iets mee om over na te denken.  Misschien kunt u behalve te vertrouwen op artsen en medicijnen (nog) meer aan uw gezondheid denken en doen. Het is de moeite waard!

Kosten voor de zorg blijven stijgen

Kosten voor medische zorg stijgen en je krijgt er minder voor terug.

De kosten van de gezondheidszorg stijgen jaar na jaar evenals de premie voor zorgverzekeraars, je zou aannemen dat het met de gezondheid beter gaat maar niets is minder waar.

Steeds meer chronisch zieken

Uit het onderzoek van NIVEL, Nederlands Instituut voor Onderzoek van de Gezondheidszorg, blijkt dat bijna 10 miljoen mensen in Nederland een chronische aandoening hebben en van de 75+ ers zelfs meer dan 95%!

Bijna vijf huisartsbezoeken per jaar

Uit ander onderzoek van NIVEL, blijkt dat bijna 80% van de mensen de huisarts minimaal 1 keer per jaar bezoekt en het gemiddelde aantal bezoeken 4,4 per persoon is.

Artsbezoek leidt tot medicijngebruik

Bezoek aan artsen leidt vaak tot gebruik van medicijnen. 11 miljoen mensen gebruikten in 2017 medicijnen en dat is niet altijd positief!

Jaarlijks bijna 1000 doden door medicijngebruik

Uit een onderzoek uit 2013 van het NIVEL bleek dat 970 mensen zijn overleden door medicijnen, ruim 26000 mensen liepen n Nederland gezondheidschade op door medische behandeling, de extra kosten waren 111 miljoen Euro.

Gesponsorde artsen schrijven meer medicijnen voor.

Of die medicijnen altijd nodig zijn kun je je afvragen. Uit onderzoek blijkt dat als artsen betaald worden door farmaceuten de medicijnen vaker en langer worden voorgeschreven, een vorm van omkoping, misschien onbewust, maar toch.

Medicijnen vormen de derde doodsoorzaak

In de uitzending van NPOradio van 31 maart dit jaar wordt vastgesteld dat medicatiefouten de derde doodsoorzaak zijn. Na kanker en hart- en vaatziekten is het gebruik van medicijnen het meest dodelijk…Helaas leren we er niet van, het wordt zo onbelangrijk geacht dat er zelfs geen onderzoek naar wordt gedaan aldus het programma.

In Europa bijna 200.000 doden door medicijnen

In 2016 stelt de Pharmaceutical Group of the European Union (PGEU) in zijn rapport ‘Targetting adherence’ vast dat jaarlijks in Europa bijna 200.000 doden vallen door medicijngebruik.

Ondanks alles is er consumentenvertrouwen

Ondanks het feit dat medicijnen het probleem niet oplossen, vervelende bijwerkingen hebben, kunnen leiden tot extra medicijnen tegen de bijwerkingen, talloze ziekenhuisopnames en vele sterfgevallen en ondanks het gebrek aan onderzoek hiernaar hebben mensen vertrouwen in medicijnen volgens onderzoek van het NIVEL.

Als artsen staken gaan minder mensen dood

Minder mensen sterven als artsen staken, hierover zijn verschillende onderzoeken.

Je zou verwachten dat er juist meer mensen sterven wanneer artsen staken en mensen verstoken blijven van medische zorg, maar het omgekeerde is waar. Er zijn tal van voorbeelden die deze bewering ondersteunen.

In 1973 staakten de artsen in Israel gedurende een maand. In die maand daalde het sterftecijfer met 50 procent.

Een paar jaar later zorgde een artsenstaking van twee maanden in Bogota, de hoofdstad van Columbia, voor een daling van het sterftecijfer met 35 procent. Tijdens een ‘langzaamaan-actie’ van doktoren in Los Angeles liep het aantal sterfgevallen met 18 procent terug.

In alle gevallen bereikte het sterftecijfer onmiddellijk het oude niveau nadat de artsen weer volledig aan het werk gingen. Een eenduidige verklaring voor het fenomeen is er vooralsnog niet aldus deze website.

Jurriaan Kamp schrijft in zijn boek ‘Het kan wel‘ onder meer dat in de Verenigde Staten jaarlijks 40.000 mensen worden doodgeschoten maar dat de kans om ‘vermoord’ te worden door een arts drie maal groter is dan door een pistool. En, schrijft hij, elk jaar sterven aanzienlijk meer mensen als gevolg van een infectie opgelopen in een ziekenhuis dan als gevolg van verkeersongevallen.

Ter overweging

Kortom, er zijn veel argumenten om terughoudend te zijn bij het gebruik van medicijnen en kritisch na te denken over artsenbezoek en medicijnengebruik.

Als de genoemde feiten u aan het denken hebben gezet kunt u dit artikel eens doorlezen.

Bij vragen heeft kunt u ons bellen op 053 4750234 of mailen: r.heidstra@sanulogic.comNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk
Elke zondag staat de podcast om 14.00 online