Deze ongelooflijke uitvinding van de Ierse tiener kan de sleutel vormen tot het redden van onze planeet


aanmelden via de Telegram app

Bron Did You Know: Irish Teen’s Incredible Invention May Hold the Key to Saving Our Planet

In plaats van de gehele avond voorgekauwde producties te bekijken op TV verstoord door de eindeloze reclameblokken is het internet mijn speelterrein. Op allerlei websites kom je video’s tegen die niet gelijk tevoorschijn worden getoverd op mijn ‘voorkeur’ pagina van YouTube.

Steeds weer verbaast het mij wat ik voorgeschoteld krijg aan innovatieve en soms kinderlijk eenvoudige maar ook uiterst gecompliceerde uitvindingen en ideeën. Uitvindingen die lang geleden plaatvonden en totaal in de vergetelheid raakten. Lees niet intersant voor grote bedrijven in de ‘gecontroleerde’ industriële revolutie of gewoon een aanpak die totaal onder de radar bleef.

In onderstaande video het verhaal van een 18 jarige jongen die zaken observeerde en waarnam in de zee aangaande de micro plastic deeltjes die tezamen een van de grote uitdagingen vertegenwoordigen op het gebied van milieuvervuiling.

In het tweede deel van de video worden we nog even aan de hand genomen aangaande de ontbossing in de gehele wereld. Ook daar zijn de oplossingen frappant. Zet het leger aan het werk met tuingereedschap inplaats van oorlogje spelen.

Wil je hoopvolle zaken zien dan is deze video verplichte kost

Tussen haakjes, wist je dat de grootste uitvindingen al gedaan werden op een gemiddelde leeftijd van 23 jaar ?Elke zondag als podcast online om 14.00 uur en uitgezonden om 21.00 uur bij SLOG radio

Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk