Helft nationale treinsysteem Frankrijk “komt tot stilstand” als vakbonden staken tijdens kerstweek


aanmelden via de Telegram app

Alles wat er gebeurd op de wereld wordt niet vertoond op de TV en vermeld in de kranten, ja je zag in het begin elke week een paar minuten van de Gele hesjes op TV maar alleen maar het geweld dat nota bene door de politie, door de machthebbers werd uitgelokt. We hebben dit uitstekend kunnen volgen elke week via de YouTube video’s hoe dat plaatsvond. Zo wordt voor de massa een geheel ander plaatje geschilderd dan de werkelijkheid die plaatsvind. De revolutie wordt niet getoond op TV, …

Nog erger, soms hoor je mensen vertellen, maar wij werken ook langer als 65 en die Fransen stoppen nog eerder. He dombo’s, dat zijn afspraken die ze zelf hebben gemaakt via de vakbonden en daar hebben ze ZELF voor gespaard. Dat wij zo DOM zijn geweest niet op te komen voor ONZE eigen rechten, …

Bron artikel ZeroHedge: Half Of France’s National Train System “Grinds To A Halt” As Labor Unions Strike On Christmas Week

Franse vakbonden geven geen cadeautjes aan burgers die deze kerst met de trein willen reizen.

Dat komt omdat stakingen van transportarbeiders tegen het pensioenhervormingsplan van de regering dit weekend de helft van de nationale treindiensten hebben gesloten, en volgens Bloomberg wordt 59% van de diensten naar verwachting op 23 en 24 december gekort.

Franse spoorwegmaatschappij, SNCF, heeft zijn niet-begeleide minderjarige dienst opgeschort en heeft deze week ongeveer 6.000 kaartjes voor kinderen geannuleerd. Vier van de vijf treinen werden ook gecanceld in de regio Parijs en het metrosysteem van de hoofdstad stopte ook, met uitzondering van twee geautomatiseerde lijnen.

De Franse president Emmanuel Macron drong er bij de vakbonden op aan om een ​​wapenstilstand in te stellen voor de vakantieweek, terwijl de publieke steun voor de staking tijdens de vakantie was gedaald tot 51%. Dit is minder dan 63% slechts vijf dagen eerder. Uit een peiling op donderdag bleek echter dat 55% van de respondenten dacht dat de vakbonden tijdens de vakantieperiode “verkeerd” vonden om te staken.

Macron zei: “Stakingen worden beschermd door de grondwet. Maar er zijn momenten in de geschiedenis van een land waarin het ook goed is om te weten wanneer je een bestand moet sluiten om gezinnen en het gezinsleven te respecteren. “

lezers promoten je website
Bedankt voor het promoten van de website

Sommige vakbonden vragen om een ​​wapenstilstand, andere niet. En de stakingen lijken effect te hebben. Uit peilingen blijkt dat 57% van de mensen de pensioenhervorming van Macron verwerpt, wat hoger is dan toen de protesten op 5 december begonnen. Sommige vakbonden hebben opgeroepen tot een nieuwe demonstratiedag op 9 januari.

Het bestuur van Macron heeft meer succes gehad met belasting- en arbeidswetten, maar het Franse volk is “gehecht aan hun pensioensysteem”, waardoor hervorming een moeilijke taak is. Macron wil 42 afzonderlijke regimes samenvoegen tot één universeel, op punten gebaseerd systeem. Het plan streeft er ook naar de leeftijd voor volledige voordelen te verhogen van 62 naar 64. Werknemers zijn fel tegen de veranderingen opgestaan, terwijl de Franse regering ernaar streeft om speciale pensioenplannen af ​​te schaffen voor sectoren variërend van treinleiders tot dansers bij de Opera van Parijs.

Macron heeft geprobeerd het goede voorbeeld te geven, maar het mocht niet baten:

De krant Le Parisien berichtte zondag dat Macron ook afstand zal doen van zijn recht onder een wet van 1955 op een vastgesteld pensioen voor het leven toegekend aan Franse presidenten zodra ze hun mandaat hebben voltooid en in plaats daarvan zullen overschakelen naar een op punten gebaseerde berekening. Hij zal ook afstand doen van het recht op een functie voor het leven bij de Franse Constitutionele Raad, die 13.500 euro ($ 14.957) schadevergoeding met zich meebrengt, aldus de krant.

Ondertussen resulteren de stakingen in een toename van boekingen voor auto deeldiensten, wat op zijn beurt heeft geleid tot honderden kilometers files rond de Franse hoofdstad.

Boekingen voor autodelen zijn “verdubbeld” sinds het begin van de protesten en hebben alle records verslagen, zei meld plichtig bedrijf BlaBlaCar. Het bedrijf zegt dat er tussen 20 december en 5 januari 2 miljoen zitplaatsen beschikbaar zullen zijn, wat neerkomt op het equivalent van 5000 TGV hogesnelheidstreinen – maar, weet je, veel langzamer rijden.

Nicolas Brusson, chief executive officer van BlaBlaCar, zei: “We zien een echte solidariteit van chauffeurs, meer mensen bieden zitplaatsen aan dan ooit.”

SNCF zegt dat het zal proberen de hoofdlijnen op 23 en 24 december in stand te houden. De vakbondsleiders hebben op woensdag en donderdag een ontmoeting gehad met de Franse premier Edouard Philippe, maar zeiden dat de gesprekken niet zijn doorgegaan. 69% van de ondervraagde mensen zei dat ze verwachten dat de regering doorgaat met hervormingen zonder zich te bezighouden met protesten.

Een Franse unie, de CFDT, riep op voor een wapenstilstand tijdens de vakantie. Laurent Berger, de leider van de CFDT, zei: “Iedereen moet vrij kunnen reizen om te doen wat hij of zij tijdens de feestdagen moet doen.”

We komen terug met Pasen.


Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk