Het Eden Project is een van de grootste broeikassen ter wereld gebouwd in Cornwall, in geodetische koepels

Save as PDF 

Zo’n vijf jaar geleden waren we op bezoek bij vrienden in Cornwall, een van de mooiste provincies in het UK. We maakten in een prive vliegtuig een rondvlucht van twee uur en vlogen o.a. over het Eden Project. Dat wilde ik dan ook daar beneden gaan bekijken. Aanbevelenswaardig als je in de buurt bent.

Bron artikel Wikipedia

Het Eden Project (Cornish: Edenva) is een populaire attractie voor bezoekers in Cornwall, Engeland, Verenigd Koninkrijk. Binnen de twee biomen bevinden zich planten die worden verzameld uit veel verschillende klimaten en omgevingen. Het project bevindt zich in een teruggewonnen porseleinen kleiput, op 2 km van de stad St. Blazey en op 5 km van de grotere stad St. Austell. [2]

Het complex wordt gedomineerd door twee enorme behuizingen bestaande uit aangrenzende koepels die duizenden plantensoorten herbergen, en elke behuizing emuleert een natuurlijk bioom. De biomen bestaan uit honderden zeshoekige en vijfhoekige, opgeblazen, plastic cellen ondersteund door stalen frames. De grootste van de twee biomen simuleert een regenwoud omgeving en de tweede een mediterrane omgeving. De attractie heeft ook een botanische tuin buiten waar veel planten en dieren in het wild leven, afkomstig uit Cornwall en het VK in het algemeen; het heeft ook veel planten die een belangrijk en interessant achtergrondverhaal bieden, bijvoorbeeld die met een prehistorisch erfgoed.Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk