5 December: Frankrijk ligt weer plat, na de gele hesjes, de politie de brandweer, nu weer een landelijke staking.


Een bericht aan Monsieur Macron, … alweer

Pensioenhervorming Macron: Frankrijk verlamd door grootste nationale staking in jaren, en ze zijn toch wel wat gewend de laatste 13 maanden, … elke week.

Een landelijke staking betreft scholen en openbaar vervoer in heel Frankrijk. School- en transportmedewerkers gaan vergezeld door politie, advocaten en ziekenhuispersoneel voor een algemene staking die miljoenen mensen zou kunnen omvatten.

Minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner zei aan de vooravond van de staking dat hij bijna 250 demonstraties landelijk verwachtte, waarvan sommige volgens hem gewelddadig zouden kunnen worden.

“We weten dat er veel mensen zullen zijn in deze protesten en we kennen de risico’s. (noot zie verder een tweet)


Een Twitter bericht vertaald: Het is nu aan de demonstranten om de politie te helpen … Het leek ons echter dat de politie er was om de veiligheid van de aanwezigen te waarborgen? U moet uw functiebeschrijving bekijken. # 5 december,

Even voor de duidelijkheid, als jij gaat werken en je weet tevoren wanneer je met pensioen mag, wat je daarvoor opzij moet zetten van je salaris / wat daarvan ingehouden wordt dan is dat een afspraak gelijkwaardig aan een contract en niet zoals in de andere EU landen dat een zittende regering dat naar eigen dunken kan veranderen !!

RTL nieuws meldde om 18.00 uur een lage opkomst van enkele 100.000 den
Kleine opkomst of NEP nieuws op de NL TV
en zo ziet er een treinstation uit tijdens een Franse staking
Snelweg blokkades aan de grens
… en natuurlijk protesteren brandweerlieden in stijl
#GiletsJaunes operatie gratis tolweg
Goedenavond @CCastaner en @prefpolice, waarom hebt u deze bergen keien en straatmeubilair bij de hand gelaten nabij het grote evenement van Parijs morgen? Klaar om projectielen te serveren …
… gered uit de klauwen van “het gezag”.

Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk