Geheime genootschappen herzien


Bron artikel: Secret Societies Revisited
Door Jon Rappoport | 30-11-2019

As many of my readers know, I wrote a book called The Secret Behind Secret Societies (included as a bonus in Exit From The Matrix and Power Outside The Matrix). This article adds a few pieces to the puzzle.

Bilderberg Group, CFR, Trilateral Commission – ik noemde deze en andere dergelijke groepen “Architects of Reality”. Met hun acties proberen ze onze perceptie van de wereld op te bouwen.

Wat is die perceptie? Het is een eindeloze reeks crises en halfslachtige resoluties – zo horen we dingen te zien. We mogen niet zien wat er echt is in de wereld en hoe het werkt.

Want wat werkt is vrijheid en alles wat daaruit voortvloeit.

Met andere woorden, geheime genootschappen proberen het idee van vrijheid te begraven onder een voortdurend proces van het produceren van wanhopige situaties die alleen kunnen worden aangepakt door grote organisaties – overheden en zogenaamde publieke belangengroepen.

“DE GROEP ZAL ALLES OPLOSSEN.”

“HET INDIVIDU IS TE ZWAK.”

“DE VRIJHEID VAN HET INDIVIDUELE IS PASSE, WANT ALLEEN GROTE GROEPEN KUNNEN DE CYCLUS VAN EVENEMENTEN BEÏNVLOEDEN.”

Met naar schatting 40-60 miljoen mensen in de VS die elk jaar kalmerende middelen gebruiken, lijkt dit programma te werken. Een chronische gebruiker vertelde me eerlijk gezegd: ‘Ik kan de realiteit niet meer aan. Tenzij het een chemische realiteit is. “

In de loop der jaren heb ik met een aantal leraren in de VS gesproken. Ze vertelden me dat de gebieden die anders bekend staan ​​als Maatschappijleer, Sociale Studies en Overheid niet langer de nadruk leggen op de individuele vrijheid. In plaats daarvan draait het allemaal om ‘groepsrechten’ en ‘slachtoffers’.

Dus nogmaals, de agenda voor het begraven van vrijheid werkt.

In 1776 werd de Illuminati aangekondigd als een werkende samenleving in Europa. Het belangrijkste politieke principe van deze groep was de afschaffing van particulier eigendom – en dat principe kan historisch worden teruggevoerd tot aan de vorming van de USSR. En verder. Tegenwoordig wordt particulier eigendom aangevallen, zij het op een “zachtere” manier. Het is ook een concept dat niet langer de nadruk krijgt op onze scholen – en wanneer u privé-eigendom ontkoppelt van het individu, valt u een belangrijk aspect aan van hoe vrijheid zich vertaalt in het dagelijks leven.

Een professor in American Studies aan een prominente universiteit in het noordoosten vertelde me, voor alle duidelijkheid, omdat hij bang was dat hij zijn baan zou verliezen als dit publiekelijk zou worden: ‘Er worden voortdurend politieke en economische crises veroorzaakt. Het is eigenlijk psychologische oorlogvoering, omdat je voelt dat deze eindeloze crises niet kunnen worden opgelost. Mensen geven het gewoon op. En wanneer ze dat doen, tot wie wenden ze zich dan? Regering. De overheid zal dingen afhandelen. Dat is een teken dat vrijheid niet langer een prioriteit is. Het gaat de vuilnisbak van de geschiedenis in. “

Hij suggereerde dat vrijheid in steeds grotere kringen niet langer wordt beschouwd als een oplossing voor een serieus probleem. En omdat we in een zee van problemen lijken te liggen, komt vrijheid op de plank te liggen.

Zoals ik al jaren schrijf, is de creatieve kracht van het individu de boeg van het schip van onze samenleving. Grote innovators zijn de mensen die ons in de toekomst houden. Nou, als de benen onder vrijheid worden afgesneden, zullen we steeds minder van deze innovators zien. Zoals is opgemerkt, zullen we “natuurlijk selecteren” weg van die mensen en in de richting van groepen.

Dit is geen ongeluk. Dit is een agenda. Om te zeggen dat het verlies van vrijheid gewoon een trend is die voorbijgaat aan de kernnota van de komende wereldwijde overheid en management – het zijn groepen, geen individuen, die toegang hebben tot steeds grotere structuren die onze zaken regelen.

Een klein voorbeeld: 90 jaar geleden werd de opkomst van vakbonden bereikt door wetgeving aangenomen door de federale overheid. Met andere woorden, de overheid zou het recht van werknemers beschermen om zich te organiseren en met het management te onderhandelen. Maar nu hebben we openbare vakbonden – overheidsfunctionarissen die met ‘zichzelf’ onderhandelen. Het is een absurditeit. Het echte doel is om de omvang van de overheid uit te breiden door haar banen aantrekkelijker en onhandelbaarder te maken.

Op onze scholen wordt kinderen geleerd om aan zichzelf te denken in termen van een groepsidentiteit. Tot welke groep behoor jij? Wat zijn de problemen van uw groep? Wat zijn de grieven van je groep? Hoe wordt uw groep mishandeld? Wat heeft je groep nodig?

Is deze ontwikkeling een ongeluk? Is het toevallig gebeurd?

Het staat op de agenda van wettelijke gelijkheid, die het idee van gelijke kansen om te slagen vervangt. Wettelijke gelijkheid veronderstelt dat we in plaats van vrijheid groepsrechten en groepsrechten hebben.

Dit leidt tot de ontwikkeling van ‘positionering’ – een hiërarchie van groepen die machtsgraden hebben toegewezen – in de hoop dat het idee van het individu zal verdwijnen. Het individu zal in een context worden geplaatst, zal worden gegeven wat hij ‘verdient’, zal een plek in het leven innemen die geschikt is voor het welzijn van de samenleving als geheel.

Adam Weishaupt, de oprichter van de Illuminati, verklaarde: “Het was de volledige overtuiging hiervan en wat kon worden gedaan als elke man in de omgeving zou worden geplaatst waarvoor hij door de natuur en een behoorlijke opleiding geschikt was, wat eerst mij suggereerde het plan van illuminatie / verlichting. ‘

Eerder, in 1755, schreef een Fransman alleen bekend als Morelly (mogelijk een pseudoniem), een verhandeling genaamd Code of Nature. Daarin beschrijft hij wat “in de samenleving passen” betekent voor degenen die zich verzetten tegen individuele vrijheid:

  • I. Niets in de samenleving zal aan iemand toebehoren, noch als persoonlijk bezit, noch als kapitaalgoederen, behalve de dingen waarvoor de persoon onmiddellijk gebruik heeft, hetzij voor zijn behoeften, zijn genoegens, of zijn dagelijkse werk.
  • II. Elke burger zal een openbare man zijn, ondersteund door, en bezet op publieke kosten.
  • III. Elke burger zal zijn specifieke bijdrage leveren aan de activiteiten van de gemeenschap in overeenstemming met zijn capaciteiten, zijn talent en zijn leeftijd; het is op deze basis dat zijn taken zullen worden bepaald, in overeenstemming met de distributiewetten.

Vandaag gaan we deze kant op. Een pseudo-‘share-and-care’ / deel en zorg -filosofie, die beweert de ultieme menselijke zorg te zijn, wil individuen in de samenleving’ verdelen ‘om’ een betere wereld voor iedereen ‘te bereiken.

Tegenwoordig werkt de agenda, in plaats van de samenleving bruusk buiten het bereik van het individu te verheffen, door empathische en sympathieke emoties aan te boren – het lijden van anderen gebruiken als middel waarmee mensen kunnen worden omgedraaid om ‘iedereen te helpen’. Radar van dit programma is het institutionaliseren van hulp langs brede politieke en economische platforms die de aard van de samenleving in haar officiële functies veranderen.

De maatschappij, met andere woorden, in de persoon (of niet-persoon) van de overheid, neemt om te geven. Het kost meer om meer te geven. Een geweldige nivellering, die in wezen de vrije persoon onderaan de ladder rangschikt.

Niets lijkt verloren te gaan in deze inspanning, als mensen al zijn vergeten wat het vrije individu betekent en is.

Jon Rappoport: The author of three explosive collections, THE MATRIX REVEALEDEXIT FROM THE MATRIX, and POWER OUTSIDE THE MATRIX, Jon was a candidate for a US Congressional seat in the 29th District of California. He maintains a consulting practice for private clients, the purpose of which is the expansion of personal creative power. Nominated for a Pulitzer Prize, he has worked as an investigative reporter for 30 years, writing articles on politics, medicine, and health for CBS Healthwatch, LA Weekly, Spin Magazine, Stern, and other newspapers and magazines in the US and Europe. Jon has delivered lectures and seminars on global politics, health, logic, and creative power to audiences around the world. You can sign up for his free NoMoreFakeNews emails here or his free OutsideTheRealityMachine emails here.


Vandaag schrijf ik er voor het eerst in 47 weken niet over, maar de acties gaan gewoon door. Volg het op Twitter (censuur) #GiletsJaunes


Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk