Een hele tak van wetenschap blijkt nep te zijn


Bron artikel NoMoreFakeNews: A whole branch of science turns out to be fake
Door Jon Rappoport | 27-11-2019

Liefhebbers van wetenschap gaan er vaak van uit dat, wat wetenschap wordt genoemd, echt en waar is. Het moet zo zijn. Anders is hun geloof gebroken. Hun oppervlakkige begrip is verbrijzeld. Hun “superieure kijk” op de wereld is getorpedeerd.

Zulke mensen kiezen onofficiële “anti-wetenschap” doelen om aan te vallen. Ze denken er nooit aan om hun eigen huis te inspecteren op enorme fraude.

Bijvoorbeeld: psychiatrie.

Een open geheim stroomt de laatste tien jaar langzaam bloedend uit in het publieke bewustzijn.

ER ZIJN GEEN DEFINITIEVE LABORATORIUMTESTEN VOOR ENIGE GEVRAAGDE GEESTELIJKE STOORNIS.

En daarbij:

Alle zogeheten psychische stoornissen worden door een commissie van psychiaters uit menu’s van menselijk gedrag geconverteerd, benoemd, geëtiketteerd, beschreven en gecategoriseerd.

Hun bevindingen worden gepubliceerd in periodiek bijgewerkte edities van The Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM), gedrukt door de American Psychiatric Association.

Jarenlang hebben zelfs psychiaters ‘blowing the whistle’ over dit wazige gekke proces van ‘onderzoek’.

Natuurlijk zijn farmaceutische bedrijven, die zeer giftige medicijnen produceren om elk van deze ‘aandoeningen’ te behandelen, die de leiding nemen om steeds meer categorieën voor geestelijke gezondheid uit te vinden, zodat ze meer medicijnen kunnen verkopen en meer geld kunnen verdienen.

Maar we hebben een verbijsterende wending. Onder de radar ging een van de grote psychiatrische sterren, die vooraan stond in het uitvinden van psychische stoornissen, naar buiten. Hij blies zichzelf op en zijn collega’s. En gedurende meerdere jaren merkte bijna niemand het.

Zijn naam is Dr. Allen Frances, en hij heeft ZEER interessante uitspraken gedaan aan Gary Greenberg, auteur van een artikel in Wired: “Inside the Battle to Define Mental Illness.” (27 december 2010).

Belangrijke media hebben het interview nooit serieus opgepikt. Het is nooit een schandaal geworden.

Dr. Allen Frances is de man die in 1994 het project leidde om de nieuwste editie van de psychiatrische bijbel, de DSM-IV, te schrijven. Dit boek definieert en labelt en beschrijft elke officiële psychische stoornis. De DSM-IV vermeldde er uiteindelijk 297.

In een stuk van de New York Times van 19 april 1994, “Scientist At Work”, noemde Daniel Goleman Frances “Misschien op dit moment de krachtigste psychiater in Amerika …”

Ja, tuurlijk. Als je de hele canon van diagnoseerbare psychische stoornissen voor je collega’s, voor verzekeraars, voor de overheid, voor Pharma (die de medicijnen verkoopt die overeenkomen met de 297 DSM-IV-diagnoses), beeldhouwt, dan ben je daar in de pantheon, god zelf.

Lang nadat de DSM-IV in druk was gezet, sprak Dr. Frances met Wired’s Greenberg en zei het volgende:

“Er is geen definitie van een psychische stoornis. Het is bullshit. Ik bedoel, je kunt het gewoon niet definiëren. “

BANG.

Dat is in opdracht van de ontwerper van de Hindenburg, kijkend naar het verbrande puin op de grond en merkte op: “Wel, ik wist dat er een probleem zou zijn.”

Na een geschikte pauze merkte Dr. Frances op tegen Greenberg: “Deze concepten [van verschillende psychische stoornissen] zijn vrijwel onmogelijk precies te definiëren met heldere lijnen aan de randen.”

Frances had het feit moeten vermelden dat zijn baby, de DSM-IV, eerdere definities van ADHD en Bipolar onwetenschappelijk had herschikt om veel MEER diagnoses mogelijk te maken, wat leidde tot een enorme versnelling van de dosering van geneesmiddelen met zeer krachtige en giftige verbindingen.

Hier is een verklaring voor het rokende pistool, gemaakt door een andere prominente geestelijke gezondheidsexpert, over een aflevering van de Frontline-serie van PBS. De aflevering was: “Bestaat ADHD?”

PBS FRONTLINE INTERVIEWER: Sceptici zeggen dat er geen biologische marker is – dat het [ADHD] de enige voorwaarde is waarvoor geen bloedtest is en dat niemand weet wat de oorzaak is.

BARKLEY (Dr. Russell Barkley, professor in de psychiatrie en neurologie aan het University of Massachusetts Medical Center): Dat is enorm naïef en het toont veel analfabetisme over wetenschap en over de beroepen in de geestelijke gezondheidszorg. Een stoornis hoeft geen bloedtest te hebben om geldig te zijn. Als dat het geval zou zijn, zouden alle psychische stoornissen ongeldig zijn … Er is momenteel geen laboratoriumtest voor psychische stoornissen in onze wetenschap. Dat maakt ze niet ongeldig.

Zonder de bedoeling te hebben blaast Dr. Barkley een oorverdovend fluitje over zijn eigen beroep.

Laten we Dr. Barkley naar school terug brengen. De medische wetenschap, en in het bijzonder ziekte-onderzoek, berust op het idee dat je een diagnose kunt stellen via een laboratoriumtests. Als je geen laboratoriumtests kunt produceren, laat je fantasieën draaien.

Deze fantasieën kunnen hoopvol zijn, ze kunnen ‘opgeleide gissingen’ zijn, ze kunnen worden gelanceerd vanuit traditionele leercentra, ze kunnen worden ondersteund door miljarden dollars aan beursgeld … maar het zijn nog steeds fantasieën.

Dr. Barkley zegt in wezen: “Er is geen laboratoriumtest voor psychische stoornissen. Als een test de bewijsstandaard zou zijn, zouden we helemaal geen wetenschap hebben, en dat zou betekenen dat ons hele beroep op niets berust – en dat is ondenkbaar, dus daarom doet een test er niet toe. “

Die logica is helemaal geen logica. Die wetenschap is helemaal geen wetenschap. Barkley bewijst de zaak tegen zichzelf. Hij wil het gewoon niet toegeven.

Psychiatrie is altijd fraude. Zonder veel tijd zou je kunnen zeggen dat psychiatrie de meest voorkomende profileeroperatie in de geschiedenis van de mensheid is geweest. Het doel was om mensen overal in zijn systeem te brengen. Het maakt nauwelijks uit met welk label iemand wordt beschilderd, zolang het maar een diagnose en een recept voor medicijnen oplevert.

300 zogenaamde psychische stoornissen veroorzaakt door … wat? Geen laboratorium bewijs. Geen definiërende diagnostische tests. Geen bloedonderzoek, speekseltests, hersenscans, genetische tests. Nee niets.

Maar psychiaters blijven beweren dat zij de meesters van het oorzakelijk verband zijn. Ze weten wat er achter ‘psychische stoornissen’ zit. Ze hebben de leiding.

Hoe zit het met de algemene ‘chemische onbalans’-hypothese waarin staat dat alle psychische stoornissen voortkomen uit dergelijke onevenwichtigheden in de hersenen?

Dr. Ronald Pies, de hoofdredacteur emeritus van de Psychiatric Times, legde die hypothese te rusten in het nummer van de Times van 11 juli 2011 met deze verbluffende erkenning:

“In werkelijkheid was het idee van” chemische onbalans “altijd een soort stedelijke legende – nooit een theorie die serieus werd onderbouwd door goed geïnformeerde psychiaters.”

Boom.

Dood.

Het punt is dat decennia lang de hele basis van onderzoek naar psychiatrische geneesmiddelen, geneesmiddelen op recept en verkoop van geneesmiddelen was: “we corrigeren een chemische onbalans in de hersenen.”

Het probleem was dat onderzoekers nooit een normale basislijn voor de chemische balans hadden vastgesteld. Dus fotografeerden ze in het donker. Erger nog, ze deden alsof. Doen alsof ze iets wisten terwijl ze dat niet wisten.

In zijn stuk uit 2011 in Psychiatric Times probeert Dr. Pies zijn collega’s in de psychiatrische professie te beschermen met deze fatale opmerking:

“In de afgelopen 30 jaar geloof ik niet dat ik ooit een goed geïnformeerde, goed opgeleide psychiater heb gehoord die zo’n belachelijke bewering doet [over chemische onbalans in de hersenen], behalve misschien om het te bespotten … het ‘chemische onevenwicht’ imago werd krachtig gepromoot door sommige farmaceutische bedrijven, vaak ten koste van het begrip van onze patiënten. “

Absurd. Allereerst hebben veel psychiaters hun patiënten wel uitgelegd dat de medicijnen er zijn om een ​​chemische onbalans te corrigeren.

En ten tweede, als alle goed opgeleide psychiaters altijd al hebben geweten dat de theorie over chemische onbalans een fraude is …

… waarom hebben ze dan in vredesnaam tonnen medicijnen aan hun patiënten voorgeschreven …

… omdat die medicijnen zijn ontwikkeld op het verkeerde uitgangspunt dat ze een onbalans corrigeren?

De honcho’s van de psychiatrie zien het handschrift aan de muur. Hun spel is blootgesteld.

De theorie over chemische onbalans is nep. Er zijn geen bepalende fysieke tests voor een van de 300 zogenaamde psychische stoornissen. Alle diagnoses zijn gebaseerd op willekeurige clusters of menu’s van menselijk gedrag. De medicijnen zijn schadelijk, gevaarlijk, giftig. Sommigen van hen veroorzaken geweld. Zelfmoord, moord. Sommige medicijnen veroorzaken hersenschade.

Dus de psychologen moeten overgaan op een ander model van ‘geestesziekte’, een andere oplichterij, een andere fraude. En ze zijn op zoek naar een.

Genen plus ‘psychosociale factoren’ veroorzaken bijvoorbeeld psychische stoornissen. Een mengelmoes van meer onbewezen wetenschap.

“Nieuw doorbraakonderzoek naar de werking van de hersenen is winstgevend en belooft veel …” Professionele PR en brabbeltaal.

Ondertussen vereist het bedrijfsmodel medicijnen voor verkoop.

Dus hoewel de chemische onbalans onzin in diskrediet is gebracht, zal het doorgaan als een dode man die loopt, een zombie.

Twee vragen duiken altijd op als ik een kritiek op de psychiatrie schrijf. De eerste is: psychiatrische onderzoekers doen enorm veel onderzoek naar de hersenfunctie. Ze hebben wel testen.

Ja, experimentele testen. Maar GEEN van die tests zitten in de DSM, de psychiatrische bijbel, als basis voor de definitie van ELKE psychische stoornis. Als de tests overtuigend waren, zouden ze worden aangekondigd in de DSM. Dat zijn ze niet.

De tweede vraag is: als al deze psychische stoornissen fictie zijn, waarom zitten er dan zoveel mensen opgezadeld met problemen? Waarom zijn sommige mensen van de rails? Waarom zijn ze gek?

De lijst met mogelijke antwoorden is erg lang. Een echte beoefenaar zou zich op één patiënt tegelijk concentreren en proberen te ontdekken wat hem zo sterk heeft beïnvloed. Bijvoorbeeld:

Ernstig voedingsgebrek. Giftige kleurstoffen en kleuren in bewerkt voedsel. Inslikken van pesticiden en herbiciden. Diepe gevoeligheden voor bepaalde voedingsmiddelen. De inname van giftige geneesmiddelen. Levensveranderende schade als gevolg van vaccins. Blootstelling aan chemische stoffen in het milieu. Zwaar fysiek en emotioneel misbruik thuis of op school. Battlefield stress en trauma (ook aanwezig in bepaalde buurten). Voorafgaand hoofdletsel. Chronische infectie. Alcohol en straatdrugs. Ondermijnende armoede.

Andere items kunnen worden toegevoegd.

Psychiatrie is: nep, fraude, pseudowetenschap van boven naar beneden. Het is complete fictie verkleed als feit.

Maar de geobsedeerde toegewijde van de wetenschap hebben de neiging zich hiervan terug te trekken. Ze sluiten hun ogen. Als een ‘tak van kennis’ zo uitgebreid als de psychiatrie niets meer is dan een georganiseerde waan, welk ander aspect van de wetenschap zou ook kunnen paraderen als waarheid, terwijl het eigenlijk gewoon papier is dat in de wind waait?

Jon Rappoport

The author of three explosive collections, THE MATRIX REVEALEDEXIT FROM THE MATRIX, and POWER OUTSIDE THE MATRIX, Jon was a candidate for a US Congressional seat in the 29th District of California. He maintains a consulting practice for private clients, the purpose of which is the expansion of personal creative power. Nominated for a Pulitzer Prize, he has worked as an investigative reporter for 30 years, writing articles on politics, medicine, and health for CBS Healthwatch, LA Weekly, Spin Magazine, Stern, and other newspapers and magazines in the US and Europe. Jon has delivered lectures and seminars on global politics, health, logic, and creative power to audiences around the world. You can sign up for his free NoMoreFakeNews emails here or his free OutsideTheRealityMachine emails here.


Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk