Geen stroom, geen stromend water, geen toiletten: miljoenen Amerikanen leven in derde wereld omstandigheden


Bron artikel Activist Post: No Power, No Running Water, No Toilets: Millions of Americans Are Living in Third-World Conditions
Door: Daisy Luther | 22-11-2019

Verspreid over de natie, zijn er delen van het land waar miljoenen Amerikanen leven zonder de basisvoorzieningen die de meesten van ons als vanzelfsprekend beschouwen.

Ik heb het niet over high-speed internet of frivole dingen. Ik heb het over elektriciteit, toiletten doorspoelen en schoon stromend water.

Maar dit is geen probleem dat slechts in één staat of in één demografie bestaat. Het gebeurt steeds vaker in het hele land. Laten we kijken.

Miljoenen mensen leven zonder stromend water.

Een nieuw rapport zegt dat meer dan 2 miljoen Amerikanen in West Virginia, Alabama, Texas en het Navajo Nation Reservation in het zuidwesten leven zonder schoon stromend water of sanitair binnenshuis. Ze drinken uit vervuilde stromen. Ze dragen emmers van hetzelfde water naar huis om te wassen. Ze urineren en poepen buiten zonder afvalwaterbehandeling.

Ras en armoede zijn volgens de studie de sterkste voorspellers van toegang tot water en sanitaire voorzieningen. Inheemse Amerikaanse gezinnen hebben 19 keer meer kans dan blanke huishoudens om sanitair binnenshuis te missen, terwijl zwarte en Latino-huizen bijna twee keer zo waarschijnlijk zijn. Ondertussen is de federale financiering voor waterinfrastructuur slechts een klein percentage van wat het vroeger was, schreven de auteurs.

“Toegang tot schoon, betrouwbaar stromend water en veilige sanitaire voorzieningen zijn basisvoorwaarden voor gezondheid, welvaart en welzijn”, aldus DigDeep CEO George McGraw en US Water Alliance CEO Radhika Fox in een verklaring. “Ze blijven echter buiten bereik van enkele van de meest kwetsbare mensen in de Verenigde Staten.”

Het cijfer van 2 miljoen omvat 1,4 miljoen mensen met huizen die geen toegang hebben tot warm en koud stromend water, evenals een wastafel, douche, bad of doorspoel toilet. (bron)

Bovendien hebben meer dan een half miljoen dakloze Amerikanen geen toegang tot sanitaire basisvoorzieningen. Evenmin doet bijna een kwart miljoen mensen in Puerto Rico, waar velen nog steeds worstelen na de orkaan Maria.

Het gebrek aan toegang tot water vindt plaats in het hele land, vaak verborgen in rijkere enclaves.

Watertoegangsproblemen hebben gevolgen voor hele gemeenschappen, niet alleen voor ‘geïsoleerde individuen die ervoor kiezen om van het net te leven’, schreven de auteurs. De onderzoekers vonden geclusterde waterproblemen in Alaska, New Mexico, de Dakotas en Maine, naast hun focus op zes “hotspots”: Central Valley van Californië, de Navajo Nation, koloniën in Texas, het landelijke zuiden, Appalachia en Puerto Rico.

Opvallend is dat deze risicogemeenschappen zich kunnen verbergen in rijkere provincies, zo bleek uit het onderzoek. Over het algemeen onthulde een provincie in Arizona die door onderzoekers werd benadrukt dat slechts 4 procent van de inwoners in het algemeen geen volledig sanitair had – maar een meer lokale analyse onthulde zakken waar 40 procent van de mensen geen toegang had. (bron)

Laat me niet eens beginnen met alle ziekten die kunnen optreden wanneer mensen hun menselijk afval onveilig weggooien. Ik zou niet geschokt zijn om een terugkeer van ziekten te zien die vrijwel zijn uitgeroeid en teruggaan naar het gebrek aan sanitair.

Dan zijn er plaatsen met stromend water maar het is giftig.

Het is niet alleen een volledig gebrek aan stromend water dat een probleem is. Er is een tekort aan veilig water. Laten we kijken naar Flint, Michigan.

Vijf jaar geleden bleek dat de stad Flint haar inwoners kraanwater had gegeven dat was besmet met lood, bacteriën en trihalomethanen. Toen deze informatie aan het licht kwam, was er ook een uitbraak van de veteranenziekte die terug te voeren was op het drinkwater.

En om nog erger te maken, logen ambtenaren erover in plaats van mensen te waarschuwen.

Toen de crisis begon, ontkenden de staats- en federale ambtenaren herhaaldelijk dat er een probleem met het water was, ondanks duidelijk bewijs dat dit het geval was. Later manipuleerden ambtenaren testresultaten, bagatelliseerden het probleem en logen tegen bewoners.

Zoals Lindsey Smith van Michigan Radio meldde:

“De tests waren zo slecht dat ze [in juli 2015] het publiek hadden moeten informeren over het grote loodrisico, maar dat gebeurde niet. In plaats daarvan bleven staats- en stadsfunctionarissen de bewoners vertellen dat er geen loodprobleem was in Flint’s water; dat dit EPA-rapport fout was; dat het rapport is geschreven door een ‘malafide medewerker.’ ”(bron)

De EPA zegt dat het water in Flint nu veilig is, maar bewoners zijn niet overtuigd. Velen vertrouwen nog steeds op flessenwater.

Maar de burgemeester van Flint, Karen Weaver, heeft dergelijke verklaringen afgewezen als ‘voorbarig’.

“Niemand wil zeggen dat Flint water veilig is om meer te drinken dan ik en de inwoners van Flint, maar voordat we het zeggen, willen we er absoluut zeker van zijn dat het waar is,” zei ze in juni in reactie op Wheelers opmerkingen. Een woordvoerder van de burgemeester vertelde FRONTLINE dat Weaver bij haar standpunt blijft.

Hoewel Flint’s water, dat ooit gevaarlijk hoog voor lood testte, nu binnen de federale veiligheidsnormen valt, maken microbiologen, experts in infectieziekten en ambtenaren, waaronder Weaver, zich zorgen dat schadelijke elementen nog steeds kunnen blijven bestaan – en dat de nationale en federale toezichthouders er niet actief op testen. (bron)

En sommige wetenschappers zijn ook niet overtuigd.

Op dit moment in de VS zijn bijna alle dodelijke slachtoffers van door water overgebrachte ziekten in de Verenigde Staten het gevolg van legionella, en de gevallen zijn sinds 2000 gestaag toegenomen, volgens Mark LeChevallier, een wetenschapper en gepensioneerd waterbeheerder. Legionella-tests zijn niet gebruikelijk. Maar LeChevallier, die toezicht hield op meer dan 300 watersystemen die meer dan 15 miljoen mensen dienden voor Amerikaans Amerikaans privaat water, is van mening dat zowel nationale als federale instanties, inclusief de EPA, verantwoordelijk zijn voor het opstellen van nieuwe richtlijnen …

… Net als in andere steden, is Flint’s Department of Water Services verantwoordelijk voor het volgen van de chemische samenstelling van het water in de stad. Maar onder zowel de staats- als de federale Safe Drinking Water Acts, eindigt de verantwoordelijkheid van de overheid op het moment dat water de leidingen van een privéwoning binnentreedt – waar experts zeggen dat dodelijke legionellabacteriën het meest waarschijnlijk zullen vergaan. (bron)

Andere wetenschappers zijn het eens met LeChevallier.

“We weten niet of het veilig is, omdat de juiste studies niet zijn gedaan”, zegt Marcus Zervos, een arts voor infectieziekten die deel uitmaakte van het Flint Area Community Health and Environment Partnership (FACHEP), een groep die door de staat is aangenomen. in 2016 om de uitbraak van de legionairs te onderzoeken. Die herfst testte het team het water van 188 willekeurig geselecteerde huishoudens in Flint-gebied en vond bij 12 procent legionella.

De staat verwierp uiteindelijk het werk van het team en zei dat de wetenschappers ‘alleen maar hadden bijgedragen aan de publieke verwarring’, en dat een extern adviesbureau dat de staat had aangenomen kritisch was over hun werk. (bron)

Ondanks het feit dat Michigan zijn waarschuwingen heeft genegeerd, zijn Zervos en andere wetenschappers het water in Flint blijven bestuderen.

In 2018 testte een team, waaronder Zervos, waterfilters van 10 Flint bewonerswoningen waarvan ze vermoedden dat ze besmet waren. De resultaten, begin dit jaar gepubliceerd in het International Journal of Infectious Diseases, kondigden aan dat ze in sommige filters toxische, vaak antibioticaresistente bacteriën hadden gevonden.

“Door te zeggen dat de filters mogelijk een probleem met hen hebben, kregen we ook push terug [van de staat],” vertelde Zervos FRONTLINE. “Er gaan mensen rond die zeggen dat het normaal is om bacteriën in het water te hebben en dat de filters hiervoor de oplossing zijn. Er zijn nog veel vragen. ”

Een van zijn FACHEP-collega’s, professor Nancy Love van de Universiteit van Michigan, zei dat hoewel de filters die in Flint worden gedistribueerd, lood efficiënt verwijderen, onderzoek suggereert dat ze ook schadelijke bacteriën kunnen herbergen. “Of het niveau van die bacteriën die in gefilterd water terechtkomen en gedurende lange tijd worden geconsumeerd, een gezondheidsrisico is, is bij mijn weten niet geëvalueerd,” zei Love. (bron)

Zoals ik eerder heb geschreven, is het onze taak om na te gaan of ons water veilig is of niet. U kunt uw leidingwater eenvoudig testen op een breed scala aan bacteriën, virussen en andere schadelijke stoffen. En met Flint in gedachten, kan ik geen enkele reden bedenken dat iemand de lokale overheid zou vertrouwen om hen te waarschuwen voor onveilig water.

Verontreinigd water is niet geïsoleerd voor Flint.

Hoewel het gemakkelijk zou zijn om te zeggen dat deze situatie in Flint alleen gebeurde met arme gezinnen, zou dat een onjuiste veronderstelling zijn. Ten minste tien andere steden hebben gevaarlijk veel verontreinigingen.

 • Pittsburgh is in het nieuws geweest met te lage chloorgehalten en een hoog loodgehalte.
 • Milwaukee volksgezondheid ambtenaren hebben het feit niet aan ouders bekendgemaakt dat hun kinderen extreem hoge niveaus van lood in hun systemen hadden.
 • 57 van de 86 openbare scholen in Detroit testten positief op verhoogde niveaus van koper of lood in hun water. Kinderen die veel koper en lood hebben, kunnen leerstoornissen hebben en een aanleg hebben voor gewelddadig gedrag.
 • Newark heeft “altijd hoge” niveaus van lood en hoge niveaus van haloazijnzuren (HAA’s), die kunnen ontstaan ​​tijdens het waterdesinfectieproces, huidirritatie veroorzaken en mogelijk het risico op kanker verhogen.
 • De watervoorziening van Washington DC is al sinds het begin van de jaren 2000 met lood besmet.
 • Brady, een klein stadje in Texas, heeft negen keer de toegestane radiumlimiet van de EPA in het water. Radium is gekoppeld aan botkanker.
 • Het water van Baltimore heeft wat lood, maar de meest voorkomende zorg is een troebel reservoir met deeltjes die virussen, bacteriën of parasieten vervoeren.
 • Inwoners van Dos Palos, een klein stadje in Californië, moesten overschakelen op flessenwater nadat werd ontdekt dat hun leidingwater trihalomethanen bevatte, een groep chemicaliën die verband houdt met nierproblemen en een verhoogd risico op kanker.
 • Charleston, West Virginia heeft vijf jaar later te maken met de nasleep van een chemische lekkage. MCHM, een chemisch schuim dat wordt gebruikt om steenkool te wassen, is in hun watersysteem terechtgekomen en sinds 2017 vond de werkgroep Milieu meerdere verontreinigingen in het water van de stad.
 • Newburgh, New York verklaarde een noodtoestand toen het reservoir positief testte op perfluoroctaansulfonaat (PFOS), dat is gekoppeld aan kanker en chronische nierziekte. De stad heeft een nieuw filtersysteem geïnstalleerd, maar veel inwoners vertrouwen het water nog steeds niet.

Zoals u ziet, kan overal gevaarlijke vervuiling van water plaatsvinden. Het is uiterst belangrijk op te merken dat filtratie-apparaten niet al deze verontreinigingen verwijderen en kokend water kan sommige verontreinigingen nog gevaarlijker maken.

De black-outs in Californië hebben een rimpel effect.
Ondertussen is in Californië elektriciteit niet meer vanzelfsprekend.

Inmiddels heb je gehoord over de willekeurige stroomstoringen in de hele staat die miljoenen in het donker achterlaten. PG&E sluit regelmatig zijn elektriciteit af voor zijn klanten om “bosbranden te voorkomen.” Dit is niet alleen een klein ongemak – voor velen met bronwater en septische putten kunnen ze geen stromend water hebben of zelfs spoel het de toiletten niet door. Scholen zijn gesloten, bedrijven kunnen niet draaien en mensen verliezen inkomsten en voedsel.

En het wordt nog erger. De laatste keer dat de stroom uit was, begonnen communicatiesystemen uit te vallen en Californiërs bevonden zich ook in het donker met betrekking tot informatie. Radiostations, internetproviders, televisiestations en zelfs mobiele telefoontorens hadden geen back-up vermogen en daarmee de mogelijkheid om bewoners te waarschuwen voor dreigend gevaar.

Wat de demografie betreft, zijn veel van de zwaarst getroffen gebieden eigenlijk conservatief. Inwoners van Noord-Californië proberen al jaren afstand te doen van de waanzin van meer stedelijke gebieden.

Welk gebied wordt vervolgens getroffen?

Het lijkt erop dat de levensstandaard in ons land snel daalt. Je vraagt je af welk gebied vervolgens wordt getroffen met stroomuitval of vervuild water. En terwijl onze economie blijft slinken, kunnen velen zich zelfs geen dingen veroorloven, zoals eten of huur. Het is geen verbeelding om te denken dat degenen die het moeilijk hebben misschien een keuze moeten maken om zonder hulpprogramma’s te leven.

De Verenigde Staten van Amerika zijn altijd de belichaming geweest van een bloeiend land uit de eerste wereld. Maar terwijl deze zakken van wanhoop zich verspreiden, begint het erop te lijken dat die status alleen voor sommigen van ons geldt. Ik heb altijd een low-tech benadering van prepping aanbevolen, en omdat dingen voor meer mensen moeilijker worden, kan low-tech de enige optie zijn.

Wat denk je? Voorziet u het gebrek aan schoon water, sanitaire voorzieningen en elektriciteit als een probleem dat zich zal verspreiden? Zo ja, welk gebied denk je dat hierna zal worden getroffen?


Daisy Luther is a coffee-swigging, globe-trotting blogger who writes about current events, preparedness, frugality, voluntaryism, and the pursuit of liberty on her website, The Organic Prepper, where this article first appeared. She is widely republished across alternative media and she curates all the most important news links on her aggregate site, PreppersDailyNews.com. Daisy is the best-selling author of 4 books and runs a small digital publishing company. You can find her on FacebookPinterest, and Twitter.

 • Noot: In de vele Qanon video’s zie je reclame voor allerlei artikelen en voedselpakketten voor noodsituaties, nu weet je ook waarom.
 • In Nederland denken we wellicht dat we veel beter af zijn met de waterkwaliteit? Denk twee keer na, … lees dit stokoude artikel van minimaal 10 jaar geleden verhuist van mijn oude site.

Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk