#GiletsJaunes – Gele hesjes 17 Nov. 2018 / 2019


de Macht aan de Mensen! | Le Pouvoir Au Peuple!

Wat te verwachten schrijf een Franse krant?

Gilets Jaunes is de revolutie begonnen

Meer dan 140 oproepen om te demonstreren. Gedurende meerdere dagen worden op sociale netwerken gele vesten bijeenkomsten georganiseerd. Dit weekend vieren ze hun eerste verjaardag, een cruciaal moment voor deze beweging waarvan men zegt … dat ze buiten adem is.

Als er overal in Frankrijk bijeenkomsten worden gepland, is het de hoofdstad die de meeste acties zal concentreren.

Een terugkeer op de Champs-Élysées?

Veel gele vesten willen terugkeren naar de Champs-Elysees voor dit eerste jubileum. Het Facebook-evenement, “Act 53 Yellow Vests birthday on the Champs-Elysees” genoemd, is het evenement dat de meeste mensen samenbrengt, met ongeveer 5000 geregistreerde deelnemers en 6.500 die zich geïnteresseerd verklaren.


Intussen aan de andere kant van de wereld in Hong Kong

President Xi waarschuwt “Het stoppen van de storm en het herstellen van de orde” in Hong Kong is de hoogste prioriteit van China.

Al snel werken ze allemaal aan het transformeren van hun campussen in forten tegen de politie van Hongkong met nog meer geduchte tegenstanders: het People’s Liberation Army.

Vandaag geen updates op deze pagina — onderweg als geluidsman — Sint Nikolaas — de gehele dag.


Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk