Er hangt ‘iets’ in de lucht, onvrede, ongenoegen, wrevel … boosheid ?


Mensen zijn zoekende, soms zonder het zelf te weten. De negen tot vijf baan blijkt steeds meer te verdwijnen, de eMail en telefoon van je werk achtervolgen je meer en meer, de scheiding tussen vrije tijd en werk vervaagt. De vaste baan, als je die al hebt, geeft steeds meer stress, er moet meer in minder tijd of zelfs met extreme onderbezetting. De rekeningen blijven je achtervolgen net als je denkt dat je het nu allemaal wel gehad hebt. De sociale media geven nooit het echte gevoel ‘erbij te horen’, en die vakantie, … je bent eigenlijk te moe voordat je weggaat om echt 100% te kunnen genieten. Dat zie je allemaal zo rond om je heen gebeuren als je oplettend rond je heen kijkt en op de weg weer zo’n vakantievierder gestrest met zijn caravan met +110 km het nog niet voor elkaar krijgt om de werkstress een rustig plaatsje te geven.

Er hangt ‘iets’ in de lucht, …

Als je ziet dat het malieveld alweer het toneel is van ontevreden landgenoten omdat er weer zo’n onzinnige onverklaarbare maatregel -letterlijk- uit de lucht komt vallen die rechtstreeks een bedreiging vormt voor je toekomst. Niet alleen de verre toekomt maar in sommige gevallen dreigt het werk op te drogen in enkele maanden, weken of,… je zit al met de handen in het haar.

Er hangt ‘iets’ in de lucht, …

Bij al die mensen die het vertrouwen in hun politieke partijen verloren zijn. De houvast niet meer kunnen ontdekken in het zwalkende beleid van de partij die ze heel hun leven al steunden. Ze begrijpen het niet meer wat er allemaal op hen afkomt.

Er hangt ‘iets’ in de lucht, …

Als je hier en daar toevallig zaken opvangt van protesten in de gehele wereld, toevallig want de media hebben het druk met zwarte Piet terwijl je net een Twitter bericht zag van grote betogingen in Spanje, Frankrijk, het VK, en vele, vele andere landen. Grote betogingen van niet zomaar enkele duizenden mensen maar veel meer, …

Er hangt ‘iets’ in de lucht, …

Als je weer een bericht leest dat de pensioenen gekort gaan worden, hier in Nederland, ja in Nederland waar je altijd hoorde dat we het beste pensioenstelsel van de wereld hadden. Hoe kan dat nu ineens mis gelopen zijn? Dat is toch onmogelijk, of worden we voor de gek gehouden met die ‘rekenrente’?

Er hangt ‘iets’ in de lucht, …

En de meeste mensen weten het, ze voelen het op hun klompen aan, ze worden voor de gek gehouden. Ze gaan protesteren, nee niet naar het malieveld, daar wordt het te druk. Maar wat moeten ze dan, … ?

De Gilets Jaunes zouden het nu zo onderhand wel moeten weten, mijnheer Macron geeft geen duimbreed toe. Chapeau voor de Franse volharding, zij hebben immers de revolutie op de kaart gezet -wereldwijd-, maar ze spelen de machthebbers echter nu in de kaart.

Langzaam-maar-zeker komt het besef dat ze tegen een muur aanlopen, komt dan de woede en gaat het helemaal uit de hand lopen zoals de voortekenen laten zien in Hong Kong waar de politie al gericht met scherp begint te schieten en de video ongehinderd de gehele wereld over gaat met als boodschap, als je te ver gaat knallen we je neer?

Er hangt ‘iets’ in de lucht, …

Ik hoop niet dat het die kant in gaat maar dat de mensen slimmer gaan worden en een echte revolutie gaan ontketenen.

  • Vele mensen hebben grond in bezit, begin daar community gardens, permacultuur tuinen waar je gratis met elkaar voedsel kweekt, die dure en ongezonde supermarkt zal binnen een enkel seizoen totaal overbodig kunnen zijn.
  • Ga ruilhandel doen, zo draaide lang geleden de gehele economie.
  • Trek een lange neus naar die politici als je onbelast je leventje draaiende kan houden, ziektekostenverzekering, heb je dat nodig als je veel gezonder blijft omdat je eindelijk gifvrije voeding eet? En die natuurarts kan je veel beter helpen dan de medicijnmannen die zich dokter durven te noemen, betaal die natuurarts met groenten uit eigen tuin dan kan hij of zij zich bezig houden met mensen te genezen.
  • Heb je nog een ouderwets beroep geleerd dan weet je wel dat je nooit geen honger zal lijden, iedereen heeft vroeg of laat je kennis, ervaring en handigheid nodig, maar in feite kan iedereen zijn kostje bij elkaar scharrelen door je dienstbaar op te stellen.

Eens kijken hoe de vlag erbij hangt als je niet meer afdraagt aan de staatskas?

Helaas, de meeste mensen staan met de rug tegen de muur, ze zijn afhankelijk gemaakt van het systeem, de moderne slavenhouderij. Schulden, voedselbonnen etc, etc,

Je hebt een hypotheek, de huur, nee die kun je niet meer betalen, De deur achter je dichttrekken en de sleutel door de brievenbus, of de rest van je leven zien dat je steeds maar weer verder en verder uitgeperst gaat worden. Zover gaat het hier niet komen, ehh, kijk eens naar de VS, daar gebeurd dit al enkele jaren lang. De tentenkampen staan gewoon tot aan de rand van het centrum in vele grote steden.

Maar we zijn toch met 17 miljoen mensen en we zouden ook eens kunnen beginnen met het tegengeluid een stem te geven en er met zijn allen bovenop te zitten dat ze doen wat ze ons beloven. Want laat ik eerlijk zijn, ik kan met de beste wil van de wereld die zombies niet snappen die nog op Rutte, en zijn ‘twee handjes op de buik’ kameraadjes stemmen. Die marionetten poppen die op de Bilderberg conferenties trouw hebben gezworen aan het groot kapitaal en werkelijk ‘het schijt hebben aan jou’.

Gelukkig is er nog iets anders gaande in de wereld, aan de andere kant van de grote plas is men jaren geleden begonnen het moeras droog te leggen, een monsterlijke poel van misdaden gepleegd door die achtenswaardige politieke figuren die hun ziel en zaligheid hadden verkocht aan de grote bankiers van deze wereld en ander gespuis met ‘aanzien’.

Daar hoef jij je niet meer druk om te maken, het is al aan het gebeuren, het enige wat van je verlangt wordt is consent, een beetje medewerking en vooral niet voor de voeten lopen van de mensen die het laten gebeuren.

Jezelf eens gaan verdiepen in wat dat ontmantelen van de Deep State nu werkelijk inhoudt, anderen helpen die door het onvoorstelbare nieuws dat zich gaat openbaren in mentale problemen gaan komen, want dat gaat er gebeuren. Zorgen dat deze mensen weer houvast krijgen als de grond onder hun voeten weggeslagen gaat worden.

Er hangt ‘iets’ in de lucht, …

Wat onherroepelijk gaat gebeuren, jouw opstelling, jouw kennis, jouw vertrouwen gaat bepalen hoe je die tijd gaat ervaren, als alle shit de ventilator gaat raken. Staat die dan gericht op jou of kun je net op tijd bukken?

Gaan de woorden die je recent gebruikte door die zelfde ventilator als dunne stront je blazoen bevuilen, jou voor -lul- laten staan? De dikke gordijnen van ‘de Matrix’ zullen opgetrokken gaan worden, geen plaats meer om je te verschuilen. Je woorden op de sociale media zullen je achtervolgen tot in lengte van dagen, de tijd om nog te redden wat er te redden valt is -NU-, morgen telt niet meer mee.

“De enige vrijheid die de naam -vrijheid- verdient,
is dat we onze eigen bestwil op onze eigen manier kunnen nastreven,
zolang we niet proberen anderen daarvan te beroven,
of hun inspanningen om het te verkrijgen belemmeren.”

— John Stuart Mill (1806-1873) English philosopher and economist


Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk