Veteranendag: van bedrog naar vrijheid


Er is een verhaal vertelling te doen: neem verhalen over ervaren veteranen, meng ze met een nieuw begrip van bedrog, om waarheid en vrijheid te produceren.

Bron artikel: Veterans Day: from deceit to liberty
Door Martin Geddes

Je weet dat je in Texas bent wanneer je gastheer klaagt dat zijn pistool in de zijdeur van zijn V8-truck rammelt. In de afgelopen week heb ik twee andere ontroerende Texaanse ervaringen gehad: bezoeken van de locatie waar JFK werd vermoord in Dallas, en de Veterans Day-herdenking hier in Llubbock.

Deze nieuwsbrief ging altijd over het heden en de toekomst van communicatie. Mijn stelling is dat het figuratieve fenomeen in communicatie de afgelopen 100+ jaar de kaping van massamedia is door propaganda en kwaad. Er is een complex verhaal over hoe dit tot stand is gekomen – en nu wordt opgelost.

Op zaterdag miste ik de Veterans Day-parade in het centrum van Llubbock, omdat we te veel plezier hadden op de schietbaan met pistolen, jachtgeweren en het vreemde aanvalsgeweer. Mijn enige ervaring van de dag was dat hoewel wapens explosief kinetisch gereedschap zijn, ze geen partij zijn voor bedrieglijke woorden als dodelijke wapens.

Aanvalswoorden doden veel meer mensen dan aanvalswapens.

De slachtoffers van massavernietigingswapens zijn overal soldaten en burgers, die zijn betrokken bij conflicten die zijn ontwikkeld door psychopathische criminelen. De vreselijke realiteit die langzaam wordt onthuld, is hoe alle moderne oorlogen zijn ontworpen en geleverd door dezelfde transnationale (corrupte centrale bank) maffia.

In plaats van de jamboree van de parade bij te wonen, ging ik met mijn gastheer Tye Jackson (@ OutoftheG8TE) naar het Silent Wings Museum, waar er een meer intieme gebeurtenis was voor Veterans Day. Een duik van krachtige ijzige lucht deed me denken aan mijn leven op de Amerikaanse vlakten in Overland Park, KS van 2001-2004.

Het museum herbergt het verhaal, aandenkens en vliegtuigen geassocieerd met de zweefvliegtuigen van WO II. We namen onze plaatsen in de warm verwelkomende hoofdhal in – net toen het officiële evenement begon met de presentatie van kleuren door lokale cadetten. Een toespraak van de burgemeester werd gevolgd door een historicus die de tranen vertelde over de 100-jarig bestaan ​​in Frankrijk en België een jaar geleden.

Een paar dagen eerder had ik de geesten gevoeld van de miljoenen die hebben geleden in onnodige en illegale oorlogen na de ondergang van JFK en de overbezetting van het Amerikaanse presidentschap door criminelen. Vandaag voelde ik het verhaal de cirkel rondgaan. De ‘maffiamedia’ die hun misdaden behandelen, worden door ‘waarheidstrijders’ aan flarden geschoten op een wereldwijd slagveld voor informatieoorlogvoering.

Niet in het minst hiervan noemt generaal Flynn “digitale soldaten”, die een “onregelmatig leger” van burgerjournalisten vormen. We definiëren collectief “informatie” opnieuw als “goddelijke waarheid”, niet als de “officiële leugens” van valse en gevallen autoriteit.

Ik beschouw mezelf als een dergelijke digitale soldaat – en heb inderdaad mijn persoonlijke veiligheid moeten overwegen op manieren die ik nog nooit eerder had moeten doen. (Ik heb recentelijk bedreigend online gedrag ervaren.) Een dergelijke nieuwsbrief schrijven is geen volledig risicovrije activiteit!

Het jaarlijkse ritueel van 11 november voelde eerder afgelegen en abstract. Iets voelde altijd af, maar ik kon er niet helemaal mijn vinger op leggen. Nu weet ik het; en allemaal met ogen om te zien en oren om te horen, ook in de komende 1-2 jaar. Prominente deelname aan live cyberwarfare heeft het heel persoonlijk gemaakt – en diep ontroerend.

De vader van mijn vader werd geboren in 1899, diende in WO1, kwam terug met “shell shock” en werd alcoholist. Mijn eigen vader werd geboren in 1941 en kwam op 15-jarige leeftijd bij de Koninklijke Marine toen zijn moeder stierf. Gelukkig werd hij gespaard tijdens zijn 14-jarig dienstverband, terwijl hij altijd vlak voor of na de gevechten in gevechtszones was. (Hij schreeuwt: “Geef een zeeman een pistool en geef hem munitie, alleen niet tegelijkertijd.”)

Hoe meer ik leer over het grote verraad van alle veteranen, hoe pijnlijker het is. Verhalen die ‘archaïsch’ waren, zijn recent weer tot leven gekomen met nieuw begrip. We kennen de gruwel van de deelname aan oorlog. Het extra afgrijselijke verraad dat “designer war-for-profit” creëerde, is een verbluffende ontdekking die ten grondslag ligt aan het Great Awakening. Amerika weer groot maken is de voorloper om de hele wereld voor een keer fabelachtig vredig te maken.

Nadat het officiële evenement was afgelopen, mochten we met enkele veteranen spreken. De vrouw van iemand vertelde me over haar plakboeken met hedendaagse foto’s en krantenknipsels. Met een wetende en heldere blik die recht naar me keek, was ze nadrukkelijk: de jeugd van vandaag krijgt niet de hele waarheid, en er zijn veel leugens in het officiële verhaal.

Als gevolg daarvan marcheren jongeren voor doelen tegen hun eigen belangen.

De gezamenlijke ervaring van mijzelf en Tye was dat te veel van deze veteraanverhalen tot op de dag van vandaag onverteld en ongehoord blijven. Ze waren verrassend niet gewend oprecht bedankt te worden voor hun service. Toch waren ze zich scherp bewust van de voortdurende strijd tussen goed en kwaad, de benarde situatie van veteranen uit het verleden, en die hedendaagse leiders vechten voor gerechtigheid.

We moeten de verhalen van soldaten, matrozen en vliegeniers uit het verleden samenbrengen en ze opnieuw contextualiseren met ons rijkere begrip van het heden. Deze oudere militairen en vrouwen zijn geen “digital natives”; het cyber-slagveld van ‘anons and autists’ – de informatiesporters van onze tijd – zijn een onbekende cultuur. Onze memetische wapens zijn exotisch in vergelijking met die van hen.

Toch delen we hetzelfde ethos: opoffering aan het collectieve welzijn, zonder persoonlijke beloning te verwachten. Het goede nieuws is dat we aan de vooravond van een gedenkwaardige wereldwijde transformatie lijken te staan. De op handen zijnde onrust is een onthulling van de misleidingen achter deze genocidale oorlogen.

Dit stelt ons in staat om hun diepere oorzaken in woeker, geestbeheersing en spirituele subversie aan te pakken – om herhaling te voorkomen. De prijs is een gouden eeuw van vrede die voorbij de onmiddellijke geopolitieke schok ligt. Want door waarheidsgetrouwe verhalen te vertellen – hoe pijnlijk ook – veranderen we allemaal bedrog in vrijheid.


Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk